Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Закарпатські ветерани футболу благодійним турніром допомогли армії
15:35
Закарпатські ветерани футболу благодійним турніром допомогли армії
Організувало змагання закарпатське відділення Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства “Колос”.

Закарпатські ветерани футболу благодійним турніром допомогли армії
До участі в поєдинках зголосилося п’ять команд – дві від господарів і по одній з Ужгородщини, Сваляви та Волівця. Матчі проводилися на стадіоні ім. Дьєрдя Барни в с.Яноші.

Учасники акції хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих за незалежність і цілісність України.

Після державного Гімну присутніх вітав голова Закарпатського середку “Колоса” Василь Хмельницький. Він зичив спортсменам достойних перемог, мирного неба і довголіття у фізкультурному житті.

Зі щирими словами побажань всього найкращого до гравців звернулися також голови Берегівської районної ради Карло Резеш та первинного осередку КМКС Йосип Шін, заступник очільника міської ОТГ Іштван Вінце, голова федерації футболу Ужгородщини Іван Ковач, координатор програми “Угорщина допомагає” Крістіна Кудлотяк, директор навчально-спортивної бази “Закарпаття” Максим Пуздомир, господар змагань Тиберій Біров. Всі вони зичили учасникам змагань блискучої гри, провести всі зустрічі без травм, що в кінцевому підсумку так і сталося, досягти бажаного результату і знайти нових друзів, що теж відбулося.

Першими на поле вийшли команди Волівця та Сваляви, а рахунок голам відкрив Іван Русин з останньої – 0:1. За кілька хвилин до фінального свистка верховинцям таки вдалося зрівняти результат – 1:1. Матч так і завершився.

Другими яношівський зелений газон випробовували господарі, які приймали суперників з Берегівського району. Гості й провели перший м’яч, а відтак закріпили успіх – 0:2. Рахунок міг бути й більшим, якби не миттєва реакцій кіпера яношівців Сергія Фединишинця, який парирував кілька небезпечних ударів.

Напруженим був поєдинок між командами ”Здоров”я” зі Сваляви та “Поступ” з ужгородських Коритнян. В останніх філігранною технікою виділявся 63-літний Йосип Микуланинець, якого вболівальники пам’ятають за виступи в київському “Динамо”, львівських “Карпатах”, ужгородській “Говерлі”. Як кажуть, роки роками, а майстерність не відбереш: він і забив переможний гол – 0:1.

У четвертій зустрічі яношівці не зуміли нічого протиставити воловецьким гравцям, де виділявся ветеран закарпатського футболу 70-літній Федір Брунцвік, який вміло керував діями партнерів і привів свою команду до заслуженої перемоги – 1:4.

Тактичне бачення поля і вміння обирати правильну позицію продемонстрував нападник берегівської збірної Дьєрдь Зайцев, котрий відзначився хет-триком у поєдинку зі Свалявою – 3:0.

Після перемоги над Волівцем – 2:0 (знову відзначився Микуланинець), ужгородці у драматичному поєдинку поступилися господарям. Фединишинця у воротах замінив Тиберій Біров, але на початку припустився кілька помилок і рахунок став 2:0 на користь гостей. Це додало злості яношівцям, за яких виступали екс-заступник голови районної ради Василь Горват, Іштван Вінце, знані в минулому Василь Дуб, Степан Греба, Габор Ковач. Їхніми зусиллями вдалося переломити хід матчу і спочатку Дуб зрівняв рахунок, а потім з допомогою переселенця з Києва, тренера з дитячого футболу Владислава Лютого довели зустріч до перемоги – 2:4. Окрилені успіхом, господарі відтак у заключному поєдинку взагалі поклали на лопатки “мінеральників” – 5:0. Знову відзначилися Дуб, Ковач, Лютий, Греба та Золтан Бакша.

А перед тим збірна Берегівського району примусила капітулювати Воловець – 4:1. Дубль записав у свій актив Дьєрдь Ірчак, а крапку над “і” поставив 67-літній Йосип Шін, котрий щойно вийшов на заміну.

Переможця турніру мала назвати зустріч лідерів - берегівчан та спортсменів із Коритнян. Проте, жодній з команд не вдалося пробити суперника і гра завершилася нульовою нічиєю.

Таким чином Кубок дістався збірній Берегівського району, яка обійшла футболістів Коритнян та Яноші. У зв’язку з тим, що в окремих командах виступали гравці, яким менше за 60, переможців визначали у двох категоріях. Як уже зазначали, почесний трофей у загальному командному заліку повезли додому берегівчани, а в групі 60+ першими стали ужгородці, друге місце у Сваляви, третє – Волівця.

Кращим воротарем турніру визнали Юлія Товта з команди Берегівського району, який пропустив у всіх зустрічах лише один-єдиний гол. Приз найкращого гравця дістався Степану Гребі з Яноші. Сувенір найстаршому учаснику змагань вручили Емілу Грицище з Коритнян, якому виповнилося за 70. Не забули і про Федора Брунцвіка, якого теж відзначили.

“Турнір в цілому пройшов на високому рівні,- поділився з Голосом Карпат Василь Хмельницький.- Сподіваємося, що в цей не простий час змагання трохи відволікли наштх ветеранів від важких буднів і подарували їм кілька годин задоволення.”

Протягом турніру вдалося зібрати понад 10 тисяч гривень благодійних внесків, які підуть на підтримку мужніх бійців Закарпатської 128-ї штурмової бригади. А на завершення всіх частували смачним бограчем, сто порцій якого запропонували їм в рамках акції “Споживок” керівники програми “Угорщина допоможе”. До слова, її активісти розвозять щодня по області 1700 гарячих страв для внутрішньо переміщених осіб.

Насамкінець хочеться відзначити, що відмінно провели турнір арбітри змагань Андрій Касаткін з Ужгорода та голова Донецької обласної організації “Колоса” Костянецький, який зараз як внутрішньо переміщена особа мешкає в Берегові. На матчах була присутня й очільниця Львівського осередку товариства Лілія Белінська.

Джерело


 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 588 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: