Головна » Усі публікації » в Україні » Закарпатські ветерани взяли участь у фінальній частині Чемпіонату України
12:15
Закарпатські ветерани взяли участь у фінальній частині Чемпіонату України
​22-23 жовтня 2016 року на Волині відбувся фінальний етап Чемпіонату України з футболу серед ветеранів віком 55 років і старші.

Закарпатські ветерани взяли участь у фінальній частині Чемпіонату України 22-23 жовтня 2016 року на базі спортивного комплексу села Княгининок Луцького району відбувся фінальний етап Чемпіонату України з футболу серед ветеранів віком 55 років і старші.

Участь у змаганнях взяло 6 ветеранських колективів із Закарпаття, Житомирщини, Рівненщини та Волині. Команди були розподілені на 2 групи і в суботу, 22 жовтня відбулися попередні поєдинки в групах за вихід до фінальної частини змагань.

У першій групі ФК "Абориген" (м.Луцьк), обігравши 5:0 ФК "Сарни" та 3:1 ФК "Поступ" (с.Коритняни Ужгородського району Закарпатської області), з першого місця пройшли далі у турнірній сітці. ФК "Сарни" (Рівненська область) перемогли Закарпатців, але відмовилися брати участь у заключній частині змагань, тому до 2-го півфіналу пройшла команда ФК "Поступ".

У другій групі збірна міста Луцька створена на базі ветеранів ФК "Абориген" віком 60 років і старші з рахунком 1:2 поступилася футболістам ФК "Аміко" з Андрушівки (Житомирська область) та зіграла 2:2 з ФК "Карпати" (м. Мукачево). В подальшому в цій групі ФК "Аміко" обіграв з рахунком 5:3 "Карпати" і з першого місця вийшов до півфіналу. Луцькі ветерани за рахунок кращої різниці забитих та пропущених м'ячів теж стали учасниками півфіналу.

23 жовтня, у неділю, у матчах за вихід до фіналу зустрілися ФК "Абориген" (м. Луцьк) - збірна міста Луцька (ФК "Абориген" 60+) та ФК "Аміко" - ФК "Поступ". Обидва матчі закінчилися з рахунком 3:0 на користь команд, які стали першими в своїх групах. У матчі за 3 місце ветерани збірної міста Луцька не залишили жодних шансів закарпатцям, рахунок матчу 2:0 і, як наслідок, - бронзові нагороди Чемпіонату.

Драматичним видався фінал. Команда "Аміко", бронзовий призер Всесвітніх ветеранських ігор 2013 року у Туріні (Італія), та ФК "Абориген", двічі срібний призер аналогічних змагань в Європі (2011 рік, Ліньяно Італія та 2015 рік, Ніцца Франція). Обидві команди вигравали Чемпіонати України з футболу серед ветеранів (ФК "Абориген" - тричі, ФК "Аміко" - двічі). Основний час матчу не виявив переможця, а в серії пенальті, завдяки професіоналізму та високій майстерності воротаря "Аборигенів" Сергія Чабана та точним ударам Олександра Лихобицького та Віктора Засмаржука ФК "Абориген" втретє поспіль став Чемпіоном України з футболу серед ветеранів 55 років і старші.

Президент футбольного клубу "Абориген" Чорнуха Віктор Григорович подякував організаторам першості, в особі відповідального секретаря Асоціації ветеранського футболу України Кулібабенка В.М., за довіру провести змагання на Волині, привітав команди з нагородами та запросив ветеранів на наступний рік на Волинь.
Категорія: в Україні | Переглядів: 982 | Додав: lobda | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: