Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Закарпатських гравців "Карпатальї" очікує дискваліфікація від ФФУ
13:42
Закарпатських гравців "Карпатальї" очікує дискваліфікація від ФФУ
Служба безпеки України перевірить, хто з українських футболістів представляв збірну Закарпаття на турнірі з командами з невизнаних держав.

Закарпатських гравців
Поведінка всіх українських футболістів, які брали та братимуть участь у матчах, що проводяться під егідою організації ConIFA (Конфедерація незалежних футбольних асоціацій), у тому числі - так званому "Кубку світу", і внесені до бази даних Федерації футболу України, буде розглянута дисциплінарними органами Федерації футболу України.
 
За підсумками такого розгляду проти цих футболістів будуть застосовані санкції, зокрема - дискваліфікація, після якої гравці не зможуть заявлятися до участі ні в аматорських, ні у професіональних турнірах, які проходять на території України під егідою ФФУ.
 
"Також закликаємо правоохоронні органи України звернути увагу на факт участі зазначених гравців у змаганнях, організованих ConIFA, та перевірити їхні дії на предмет пропаганди сепаратизму та посягання на територіальну цілісність і недоторканість України", - йдеться у повідомленні на офіційному сайті ФФУ.
 
Служба безпеки України перевірить, хто з українських футболістів представляв збірну Закарпаття на турнірі з командами з невизнаних держав.
 
Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила прес-секретар управління СБУ в Закарпатській області Людмила Коршунова.
 
"СБУ перевіряє інформацію щодо участі в так званому "чемпіонаті" зареєстрованих в Закарпатській області осіб. За попередніми даними, які ще уточнюються, кілька таких осіб брали участь в псевдотурніре. Очікується їх повернення для опитування цих учасників щодо обставин їх участі в цьому заході", - зазначила Коршунова.
 
Прес-секретар Закарпатської обласної державної адміністрації Ярослав Галас прокоментував виступ "збірної Закарпаття", що під українсько-угорським прапором взяла участь у так званому Чемпіонаті з футболу серед невизнаних країн.
 
"У цій команді є сім гравців - вихідців із Закарпаття. Кілька з них колись грали у футбольних клубах Закарпатської області, в тому числі у ФК "Говерла". Зараз жоден із них не є гравцем жодного Закарпатського клубу. Усі вони - громадяни Угорщини", - каже Галас.
 
За його словами, кілька гравців часом відвідують Закарпаття, тому що приїздять в гості до родичів. "Як тільки хтось з них з’явиться в області, з ними одразу буде проведена бесіда співробітниками СБУ", - пояснює Ярослав Галас.
 
На питання про присутність українського стягу на гербі команди представник держадмінстрації зазначив, що це є категорично неприйнятним та саме з цього приводу співробітники Служби безпеки України і проводитимуть бесіду. Також Ярослав Галас підтвердив, що виступ команди у Чемпіонаті організував чинний депутат Береговської райради від Демократичної партії угорців України Тибор Феєш. Після повернення в Україну з ним також спілкуватимуться правоохоронці.
 
За інформацією з особистих джерел Громадського радіо, кілька членів команди мали повернутися в Україну, та через те, що ситуація набула такого резонансу, ще ніхто з них не перетнув державний кордон.
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1054 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Ваня86  
0
а як минулого року писали і реакції на статтю жкрналіста 0, так як і вибачень чи спростувань з його боку тоже 0. Сись рік накінець то ожили

1 Саша  
0
кожному громадянину Угорщини,що грав за цю команду заборонити в'їзд в Українуна 3 роки на підставі пропаганди сепаратизму та посягання на територіальну цілісність України. та й ушитко))

الاسم *:
Email *:
كود *: