Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » "Заріччя" вибиває "Будівельник" у півфіналі (ФОТО)
17:13
"Заріччя" вибиває "Будівельник" у півфіналі (ФОТО)
Про те, як нелегко далась чергова путівка до наступного етапу кращій команді групових змагань, дізнавайтесь далі.

Для «Будівельника», зважаючи на пройдених суперників, друге поспіль входження до квартету кращих «зимових» команд є неабияким досягненням. Із огляду на це, над приборжавцями не тяжіло здобути результат будь-якою ціною. Що стосується «Заріччя», то цей колектив привчив своїх фанів до найвищих досягнень, тому невихід до вирішальної стадії вони б не зрозуміли. Уже на 3-й хвилині Курилишин спочатку стартовим пресингом змусив помилитись Бурча на лівому фланзі біля центральної лінії, а далі розіграв комбінацію з Василем Шерегієм та Юрієм Булезою, за наслідками якої останній із цієї трійці зірок змусив лідера захисту «Будівельника» Кузьму порушити правила. Після нехитрого удару Шерегія з 45-х метрів м’яч відскочив від газону й під дією вітру додав у швидкості й ледь не перелетів Черепка, та Андрій вчасно зробив кілька кроків назад і зміг його приборкати.
 
Через дві хвилини, після чергового важкого виносу Черепком м’яча від своїх воріт, його, вмілою грою головою перехопив Булеза й коротко віддав уперед на Великошича, який далі намагався з зони одинадцятиметрової позначки повернути на хід Юрію. М’яч серією рикошетів від опонентів все ж потрапив до зарічанця, який уже був готовий пробивати. Черепко вчасно вибіг із воріт і ногою зняв круглого з ноги опонента. Атака продовжилась лівим флангом і після вкидання Курилишина з-за бокової лінії на Великошича. Проти Ростислава порушили правила. Після удару Василя Шерегія в ближній кут, м’яч рикошетом від Кузьми полетів поруч зі стійкою на кутовий. На 8-й хвилині Головко заробив право на штрафний удар із лівого флангу. Тарас Полончак навісив у штрафну, після чого Ігнатишин зняв круглого із голови Бурча.
 
Через п’ять хвилин Крюков гостро прострілив із правого флангу. Юрій Булеза виніс м’яч, та недалеко. Головко підхопив і влучно пробив із 25-ти метрів. Ігнатишин вдало обрав позицію і зреагував. Ще через хвилину Великошич перехопив м’яч на лівому фланзі, продерся крізь кількох опонентів і пробив із 17-ти метрів поруч із правою стійкою.
 
На межі 20-21-ї хвилин Бурч виконав перехоплення в центрі поля й коротко віддав уперед на Крюкова, а Вячеслав середнім пасом знайшов у карній зоні Бобира. Роман уже міг завершити все взяттям воріт, однак Ігнатишин вибіг із воріт, кинувся в ноги й забрав шкіряну кулю до рук. Через хвильку-другу Шерегій перехопив м’яч на лівому фланзі, коротко віддав на Булезу, а Юрко продерся крізь Головка та Бобира. Далі він зіграв у стіночку з Шумельдою й пробив із 22-х метрів поруч із правою дев’яткою.
 
Та свій найнебезпечніший момент першого тайму підопічні Караслая створили на 26-й хвилині, коли розігнали контратаку по центру. Партнери дальнім пасом знайшли Великошича, а Ростислав коротким пасом віддав лівіше на Булезу, вивівши Юрка на дуже хрошу ударну позицію з 15-ти метрів і він низом приклався точно в лівий нижній кут. Черепко випростався в струну й кулаком дістав цей м’яч, який далі рикошетом вилетів на кутовий. Через дві хвилини Бобир на завершенні атаки лівим флангом зі зміщення до центру заробив право на штрафний із 28-ми метрів. Тарас Полончак зі стандарту поцілив низом у лівий ближній кут. Ігнатишин змістився й зреагував.
 
Старт другого тайму став холодним душем для розпалених емоціями численних фанів із Приборжавського. Після розіграшу з центра поля їх улюбленцями, Василь Шерегій на лівому фланзі, за рахунок пресингу, відібрав м’яч і коротко віддав на Булезу, а Юрій видав майже шедевральний довгий розрізний пас на Зана. При цьому решта гравців опинились у нього за спиною, тому Василь зблизився з воротарем і на 16-й секунді проштовхнув м’яч під ним у правий нижній кут – 1:0. Після цього гра набула більш жорсткого характеру, а з ним і настрої на трибунах часом закипали через край.
 
На 45-й хвилині Бобир розігнав атаку по центру й змусив Брича порушити проти себе правила. Кузьма влучив із 40-ка метрів у правий кут, та Ігнатишин був готовий до цього. Через п’ять хвилин Курилишин зіграв у відборі на лівому фланзі й перевів трохи вправо на Великошича, а Ростислав пропустив ще правіше на Зана. Василь фінтами залишив позаду двох опонентів і потужно й влучно пробив. Черепко не міг зреагувати, та його врятувала поперечина. На 61-й хвилині відбулась контратака, яку розпочав Машіко, розігнали Юрій Булеза та Зан, а завершив сильним ударом Курилишин. Та під постріл Ростислава кинувся Крюков і заблокував його.
 
Через чотири хвилини Булеза розігнав контратаку правим краєм і змусив Кузьму порушити проти себе правила, та все ж зміг віддати пас на Великошича, який виходив на ударну позицію. Однак Юрій встиг зміститись із флангу до центру штрафного майданчика і заблокувати спробу Ростислава, що дозволило воротарю вільно заволодіти м’ячем.
 
Ближче до кінця матчу «Будівельник» трохи притис опонентів до їх, як мінімум половини поля, а деколи й до штрафного майданчика. Та до особливої гостроти це не призводило. А гольовий момент виник там, де його ніхто не чекав. Після чергової контратаки «Великошича і компанії» Черепко вибив м’яч далеко від воріт і той за сприяння вітру залетів у чужий штрафний майданчик, де двічі гепнувся об землю й перелетів Ігнатишина, що трохи вийшов з воріт. Василь, ледь не створивши інтриги на рівному місці, хоча й у падінні з потугами, все ж кінчиками пальців дотягнувся до круглого й спрямував його поруч зі стійкою.
 
Хоча арбітр і додав чотири з гаком хвилини, та надалі майже протягом третини з них тривали заміни й пошуки м’ячів серед білого океану теплиць. «Заріччя» не зрадило традиції й вже вкотре вийшло до головного двобою відкритого зимового чемпіонату Іршавського району, де йому опонуватиме грізна команда з Довгого.
 
Котрий з володарів трофею: зразка 2014 року (ФК «Заріччя») чи сезону – 2015 («Боржава» Довге) отримає його й цьогоріч — розсудить кращий арбітр Іршавщини в першу неділю квітня на іршавському стадіоні «Авангард».
 
 
Арбітр – Михайло Лялюк.
Асистенти – Михайло Райда та Вадим Рубей.
 
26 березня, с.Заріччя, стадіон «Колос», хмарно з проясненнями, сильний вітер, +12 градусів, 1500 глядачів
 
«Заріччя» – «Будівельник» Приборжавське – 1:0 (0:0)
 
Голи: Зан, 36.
 
«Заріччя»: Василь Ігнатишин, Аркадій Гасинець, Михайло Греба, Михайло Брич, Василь Шерегій (Владислав Машіко, 50), Юрій Булеза, Ростислав Великошич, Назарій Шумельда, Андрій Курилишин, Юрій Костак, Василь Зан.
Запасні: Любомир Ганчич, Іван Шерегій, Василь Булеза, Іван Марко, Сергій Караслай, Василь Фельцан.
Тренер – Сергій Караслай, президент – Василь Фельцан, начальник команди – Юрій Фірцак.
 
«Будівельник»: Андрій Черепко, Станіслав Зизич, Юрій Кузьма, Іван Гирба, Дмитро Урста, Дмитро Головко, Тарас Полончак, Іван Бурч, Вячеслав Крюков, Василь Урста, Роман Бобир.
Запасні: Михайло Ісак, Василь Ісак, Віталій Ісак, Михайло Полончак, Борислав Ісак.
Тренер – Андрій Ісак.
Євген СВИЩО
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 903 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: