Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Збірні України та Угорщини зразка 1992 року зустрінуться в Ужгороді
11:43
Збірні України та Угорщини зразка 1992 року зустрінуться в Ужгороді
Матч ветеранів двох збірних відбудеться на стадіоні Авангард 30 травня.

Збірні України та Угорщини зразка 1992 року зустрінуться в Ужгороді
29 квітня 1992 року футбольна збірна незалежної України на ужгородському стадіоні Авангард провела свій перший офіційний матч. Закінчився він перемогою більш зіграних гостей з Угорщини - 3:1. Ми вже писали, що 27 травня в Ужгороді мав відбутися поєдинок ветеранів національних команд України та Угорщини, присвячений 25-річчю того історичного протистояння. Однак в ці плани довелося вносити корективи.
 
- Уже точно можна сказати, що цей матч відбудеться на стадіоні Авангард 30 травня, - каже віце-президент ФФУ Василь Орлецький. - Терміни його проведення були змінені на прохання наших угорських друзів. Справа в тому, що 27-го числа буде проходити заключний тур в елітному дивізіоні чемпіонату Угорщини, і оскільки відразу кілька учасників того пам'ятного квітневого поєдинку зараз задіяні на різних посадах в провідних угорських командах, то довелося шукати нову дату. 8-го і 9 травня ми разом з відомим футбольним агентом Шандором Варгою, які представляють угорську сторону (він вже давно проживає в Угорщині, хоча досить часто відвідує Закарпатті, де народився), провели в Ужгороді переговори з керівництвом місцевих владних структур. Була досягнута домовленість про проведення гри 30-го числа. Завтра вже почнеться безпосередня підготовка до неї на стадіоні Авангард. До речі, на центральному вході буде встановлена ​​пам'ятна дошка, яка свідчить про те, що саме на цій арені 25 років тому збірна України зіграла свій перший офіційний поєдинок.
 
- Уже відомо, хто 30 травня буде керувати нашою командою і кого ми побачимо на футбольному полі?
 
- На тренерському містку буде знаходитися Анатолій Дем'яненко, який сьогодні відповідає за підготовку ветеранської збірної України. Наставників синьо-жовтих в першому матчі, Віктора Прокопенка та Анатолія Пузача, вже немає з нами... Серед почесних гостей будуть Валерій Яремченко та Володимир Мунтян, які тоді теж входили до тренерського штабу. Що стосується гравців, то вже досягнута домовленість з дев'ятьма футболістами, які брали участь в тому квітневому поєдинку. Знову вийде з капітанською пов'язкою Юрій Шелепницький. Переконаний, що порадує націленістю на ворота Іван Гецко - автор першого гола в історії збірної. Планується, що учасники того матчу відіграють 15-20 хвилин, а потім їх змінять молодші ветерани. До речі, збирається вийти на поле і Мирон Маркевич, який очолює Комітет національних збірних ФФУ. Наставник регулярно виступає за ветеранів ...
 
- З суддівською бригадою вже визначилися?
 
- Поки ні. Відомо тільки, що в якості почесного гостя повинен бути присутнім мінчанин Вадим Жук - арбітр того історичного матчу. До слова, 20 травня йому виповнюється 65 років, ось в Ужгороді його і привітаємо!
 
Що стосується угорців, то Шандор Варга (до речі, і 25 років тому він брав активну участь в організації приїзду збірної Угорщини в Ужгород) повідомив, що з того складу 30 травня буде грати вісім-дев'ять футболістів, серед яких і знаменитий Йожеф Кіпр, який відзначився дублем у ворота українців. Буде серед запрошених гостей і Еммеріх Еней, який керував тоді угорцями. Хоча на цей раз біля керма команди його змінить Імре Гелеі, що відповідає зараз в федерації за підготовку футболістів-ветеранів. І ще одна важлива новина: 30 травня на матч в Ужгороді планується приїзд прем'єр-міністра Угорщини.

Перший склад збірної України. Верхній ряд (зліва направо): Олег Лужний, Сергій Погодін, Сергій Беженар, Юрій Нікіфоров, Сергій Щербаков, Ігор Кутєпов, Юрій Шелепницький. Нижній ряд: Сергій Третяк, Сергій Ковалець, Ілля Цимбалар, Олег Саленко. фото УКРІНФОРМ
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1188 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: