Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Земляки Василя Раца подужали команду з Яремчуком (ФОТО)
16:15
Земляки Василя Раца подужали команду з Яремчуком (ФОТО)
Про головну несподіванку вихідних на виноградівському «Пластмасовику» дізнавайтесь далі.

Земляки Василя Раца подужали команду з Яремчуком (ФОТО)
У клубів із Фанчикова та Рахова досить різні стратегічні завдання на сезон. У колективу з Виноградівщини влітку перспектива хіба пограти в районних змаганнях і можливо восени взяти участь у Лізі районних чемпіонів, а при максимумі фінансових зусиль, якщо вони не вичерпаються на утримання тих зірок, яких зібрали на зимову першість, заявитись у одну із зон першої ліги Закарпаття. Із огляду на вищевикладене, для одних підопічних Коцана, які грають переважно в районних змаганнях, саме цей турнір є можливістю голосно заявити про себе, а для інших більш титулованих їх теперішніх партнерів, які за місяць другий скоріше за все будуть задіяні в закордонних змаганнях, це шанс нагадати про себе ще раз.
 
У рахівців, склад яких уже досить добре збалансований, хоча й безумовно стоїть завдання зіграти якомога краще в цьому турнірі, та головними будуть найпевніше матчі у головних змаганнях Закарпаття 2018 року – вищій лізі. Крім того через кілька місяців мабуть буде завдання пройти якомога далі в другому за рейтингом турнірі області – Кубку Закарпаття. Із огляду на це, як би не склалась доля горян у цій дуже конкурентній групі, голови попелом ніхто не буде посипати, а скоріше зроблять певні висновки та корективи в складі. А їх уже можна робити після першої ж гри. Та про все по порядку.
 
Можливо на дії номінальних, та зовсім не фактичних, господарів матчу вплинув дуже швидкий гол, коли на простріл із лівого флангу від Лембака в центрі штрафного майданчика відгукнувся Яремчук, який спрямував м’яч повз Козьму у лівий кут – 1:0. Через шість хвилин Микуличинського вивели на хорошу ударну позицію на лівому фланзі атаки «Карпат», та на постріл Юрія в ближній кут Станіслав уже зумів зреагувати.
 
Ближче до середини тайму трохи сміливше заграли й номінальні гості, яких підтримувала й гнала вперед сила силенна уболівальників. Загалом трохи дивно виглядає ситуація, коли гостями записують команди за якими, в прямому сенсі, стоять горою всі трибуни. На 11-й та 12-й хвилинах двічі поспіль на завершенні атак правим флангом пробивав екс-гравець «Севлюша» й, як я довідався безпосередньо на стадіоні, «без п’яти хвилин» учасник закордонних змагань в Угорщині, Вайда. У першому випадку Артур влучив у ближній кут, та Кудла перевів на кутовий. А в другому епізоді захисник «Фанчикова» намагався поцілити в дальній верхній кут, та м’яч полетів трохи вище. Та в одній із наступних атак круглий усе-таки влетів у ворота, коли Ярема завершив атаку по центру пострілом у правий кут – 1:1.
 
Уже в другій половині тайму фанчиківцям вдалась швидка класична комбінаційна контратака. Вайда отримав м’яч неподалік власного штрафного майданчика й віддав на правий фланг на Чізмара, а Іван вирізав діагональ на ділянку перед лінією протилежного краю штрафного майданчика на Ярему й Анатолій пробив точно під дальню від себе стійку. Кудла стрибав, та недістав й дозволив нападнику оформити дубль – 2:1.
 
Та рахівці досить швидко зуміли вирівняти ситуацію. При цьому вони забили дуже схожий, до свого першого взяття воріт, гол. Знову простріл Лембака з лівого флангу в карну зону й Яремчук пробив також у лівий нижній кут – 2:2.
 
Через дві хвилини «Карпати» мали дві чудові нагоди вийти вперед. Яремчук отримав м’яч на лівому фланзі й перевів у центр, на ділянку перед штрафним майданчиком на Рошка. Роман небезпечно пробив трохи вище поперечини. Ще за мить Терпак отримав круглого на правому краї воротарського майданчика й віддав на ближню стійку на Лембака. Після досить незграбного удару Анатолія м’яч все ж влучив у рамку, та від голу Козьму врятувала стійка, а далі Станіслав забрав поліеританову кулю до рук.
 
Після цього спрацювало правило «про незабитий гол», коли лідер «Фанчикова» Віщак завершив одну з атака по центру результативним пострілом у лівий кут, чим змусив глядачів радіти від задоволення та дозволив піти на перерву за переможного рахунку – 3:2.
 
Другий тайм був набагато скупішим на моменти. Команди суттєво підсіли функціонально. Фанчиківці намагались зайвий раз не ризикувати, а рахівці ніяк не могли здолати захисний мур суперника. Найбільша небезпека виникла на 48-й хвилині, коли на завершенні атаки по центру Рус віддав на Вішована, а Микола в дотик повернув своєму тезці на хід. Рус влучив точно в правий кут, та Козьма в падінні зачепив і м’яч зрикошетив на кутовий. Далі хоча й було чимало ударів, та подібної загрози вони не несли.
 
«Фанчиково» здобуло досить сенсаційну, як для статусу команд в обласному футболі, перемогу. Та якщо порівняти поточний склад клубу з Виноградівщини із тим, що грав у районних змаганнях, то стане зрозумілим успіх у цьому локальному протистоянні. Від матчу до матчу переконуємось, що саме ця п’ятірка команд є найбільш рівною щодо сили учасників і по праву може носити почесне звання «група смерті».
 
 
Арбітр – Олександр Рошко
Асистенти – Сергій Дребужан та Василь Федак
Делегат ФФЗ – Георгій Жбора
 
4 лютого, м. Виноградів, стадіон «Пластмасовик», ясно, + 4 градуси, 300 глядачів
 
«Карпати» Рахів – «Фанчиково» – 2:3 (2:3)
 
Голи: Яремчук, 1, 26 – Ярема, 16, 23, Віщак, 30.
 
«Карпати»: Мафтій Кудла, Василь Терпак, Володимир Іванов, Микола Романюк, Роман Рошко, Микола Рус, Микола Савляк, Юрій Микуличинський, Петро Яремчук, Микола Вішован, Анатолій Лембак.
Запасні: Іван Микуличинський, Роман Фільтюк, Роман Бойчук, Михайло Штефура, Микола Козурак, Юрій Пташник, Павло Петрище, Антон Мільчевич.
тренер – Андрій Панасюк.
 
«Фанчиково»: Станіслав Козьма, Юрій Дроняк, Анатолій Ярема, Володимир Козьма, Артур Вайда, Юрій Віщак, Іван Чізмар, Юрій Єжов, Юрій Василинець, Степан Гевді, Віталій Козаченко.
Запасні: Іван Сідлакович, Юрій Лукий, Юрій Андрейко, Володимир Корпош, Михайло Кутнич, Іван Ройко.
тренер – Іван Коцан.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу від Олексія Матрунича дивіться на сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 969 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: