Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Зимова першість Іршавського району 2018. 5 тур
15:07
Зимова першість Іршавського району 2018. 5 тур
У неділю, 4 березня, відбулись завершальні матчі групового раунду Зимової першості Іршавського району.

Зимова першість Іршавського району 2018. 5 тур

Зважаючи на постійні закиди в попередніх сезонах, що Зимова першість Іршавщини дограється майже в літніх умовах, районна федерація футболу спеціально дозамовила на заключний тур групового етапу вдосталь снігу, щоб у вболівальників не виникало відчуття когнітивного дисонансу.

В західній групі, яка грає матчі на ільницькому стадіоні, обидва матчі мали вирішальне значення на розподіл чвертьфінальних путівок, та й «Лозі», яка вже собі забезпечила вихід у плей-оф, важливо було не програти кам’янському «Колосу», щоб вийти з першого місця одразу в півфінал. Срібним призерам позаминулорічної «Ліги чемпіонів Закарпаття» для гарантованого виходу з групи була необхідна перемога. І як не дивно, вже в першому таймі кам’янські форварди могли вирішити долю останньої путівки в чвертьфінал на власну користь: тричі лозянські захисники залишали напризволяще власного голкіпера, і лише бездарна реалізація рятувала ворота фаворитів. У другому таймі підопічні Василя Симканича, який до речі два роки тому був одним з провідних гравців «Колоса», налагодили гру в захисті, однак довго не могли реалізувати власні нагоди. Лише за 12 хвилин до завершення поєдинку, після подачі з кутового та кількох відскоків, найспритнішим у карному майданчику суперника виявився оноцький дебютант «Лози» Василь Тупиця, який вгатив м’яча під перекладину. Найбільше перемозі «Лози» раділи місцеві ільницькі вболівальники, але «шахтарям» ще треба було скористатися осічкою кам’янських футболістів.

Початок другого поєдинку додав оптимізму ільницькій публіці — вже з перших хвилин у карному майданчику «Боржавського» господарював Дані Марковцій. Спочатку один з кращих молодих форвардів області покарав голкіпера Василя Цупика за невдало відбитий м’яч, а через кілька хвилин головою замкнув навіс з флангу в ближню «дев’ятку» — 2:0. Очевидно ільничани порахували справу зробленою, напевно забувши як чингавці минулого сезону відігравали й складніші ситуації, причому навіть у домашній грі з «Шахтарем» здійснили камбек з 1:3 до 4:3. Для відновлення статус-кво «Боржавському» знадобилося кілька хвилин, однак вже наприкінці тайму. Дублем відзначився Іван Гавріш. В другому таймі на полі домінували гості, підбадьорювані підтримкою своїх новоявлених кам’янських фанатів. Фізична підготовка «Шахтаря», м’яко кажучи, бажає бути. Інколи ільничани під пресингом суперника збивалися на банальний винос подалі від власних воріт. Однак наприкінці матчу господарі знайшли сили на декілька вилазок на половину поля суперника, одна з яких, вже в доданий час, завершилася точним ударом Віталія Остафійчука — 3:2.

Значно краще цього дня виглядали майбутні суперники ільничан у чвертьфіналі — ФК «Білки». Вони без особливих проблем вщент розгромили «Броньку» з рахунком 7:0. Дублями відзначились Рудольф Петер та Олександр Хрінь, по голу забили Юрій Станинець та Михайло Чонка. Ще один гол у власні ворота заніс броньківський захисник Василь Продан.

Цікавіше проходив другий матч у східній групі між приборжавським «Будівельником» та великораковецьким «Виноградарем». Протистояння цих команд в останні сезони заслужено претендує на статус ще одного «іршавського дербі». Теоретично раківчани ще мали шанс на вихід у плей-оф, однак для цього їм треба було перемагати з різницею у чотири м’ячі. Приборжавці швидко поховали цю примарну надію повівши в рахунку 2:0, зусиллями Тараса Полончака та Івана Бурча, однак гості ще в першому таймі змінили ситуацію на власну користь голами Йосипа Стойки, Василя Яцури та Олександра Миговича. Однак в другому таймі приборжавці вирвали перемогу з рахунком 4:3 (дубль В’ячеслава Крюкова) і в чвертьфіналі вдруге за останні три сезони зустрінуться з «Великими Ком’ятами». У 2016 році матч цих команд завершився серією пенальті на користь «Будівельника».

Місце проведення чвертьфінальних та півфінальних матчів буде визначено на засіданні комітету з проведення змагань районної федерації у вівторок 06 березня.

Федерація Футболу Іршавського району

 

 

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 691 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: