Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Золотий дубль команди з Кінчеша
12:15
Золотий дубль команди з Кінчеша
Вирішальний матч районного кубку у найбільш західній точці України очікувався з великим нетерпінням.

Вирішальний матч районного кубку у найбільш західній точці України очікувався з великим нетерпінням, як вболівальниками, які попри досить дощову погоду приїхали підтримати обидві команди, так і самими гравцями, які активно розминалися перед стартом поєдинку.

Варто зазначити, що перемогу між цими ж командами у юнаків святкували кінчешські соколята, давши приклад для наслідування своїм старшим товаришам.

Обидві команди вийшли на поле чопського «Локомотиву» в повній бойовій готовності і з хорошим настроєм. Головним арбітром матчу було призначено Запрутняка, якому на лінії допомагали Цап та Сатмарі.

З самого початку фінальної гри не можна було визначити фаворита зустрічі, оскільки зустрічалися рівні суперники, варті один одного. Однак вже на 3 хвилині гравці «Холмока» мали змогу відкрити рахунок у матчі, коли необачно зіграли захисники номінальних господарів і дали пробити по своїм воротам з лінії штрафної, однак на цей раз їх врятувала стійка воріт. В першу десятихвилинку більш гостро атакували гості, які мали чудовий момент на 8 хвилині, коли Роберт Товт втікав на побачення з голкіпером, однак тільки ціною фолу і жовтої картки був зупинений ще практично в центрі половини поля господарів. Відразу ж, буквально через 2 хвилини, гості вирівняли паритет у попередженнях, це вже Мирон Баб’як зірвав швидкісну контратаку в центрі поля збивши флангового півзахисника Ладомиряка. Швидко розігравши штрафний, м’яч було доставлено на лівий кут штрафного майданчика, де прудконогий Негреш вийшовши на ударну позицію пробив вище воріт.

Футболісти «Витязя» відповіли не менш гострим випадом, досвідчений Баб’як проникаючим пасом вивів практично один в один півзахисника Зізича через центральну зону, але воротар господарів Солодовник вчасно вийшов з воріт і на якусь мить виявився першим на м’ячі. Олександр Грицкевич, який був один на вістрі атаки «Сокола», дуже часто зміщався на фланг, для того щоб дістати шкіряного і загострити атаку, що йому і вдалося на 17 хвилині, після прострілу якого захисник гостей зрізав круглого у свої ворота і лише чудова реакція Ваша у рамці, який перевів м’яч на корнер, врятувала від курйозного голу.

Починаючи з середини першого тайму гра перейшла у більш спокійне русло, «бойові дії» проходили переважно у центрі поля. В ці хвилини найбільш активним у складі червоно-білих в атаці був лівий атакуючий півзахисник Негреш, не даючи перепочинку своїм опікунам, раз за разом втікаючи від них по своєму фланзі. На 36 хвилині нагадав про себе В’ячеслав Ковтан, про гарматні постріли якого добре відомі вже і за межами Ужгородського району, зокрема воротарю Туриці, який двічі постраждав від них у Лізі чемпіонів Закарпатської області. От і на цей раз зважившись на удар по воротам метрів з 35, влучив під саму перекладину, тим самим змусивши добре попотіти Ваша, який перевів шкіряного на кутовий. За 5 хвилин до завершення першого тайму на правому фланзі атаки активно намагався діяти Грицкевич, спочатку простріливши, а згодом зробивши навісну передачу однак обидва його починання не знайшли в штрафній адресатів і стали легкою здобиччю для захисників.

В останні хвилини першої половини зустрічі Холмок досить спокійно стримував суперника, щоб незабаром нанести один разючий удар. Вже коли стрілка секундоміра почала відраховувати першу додану хвилину, після подачі з кутового, одразу декілька гравців і воротар пішли на м’яч, але найбільш розторопнішим виявися крайній захисник «Витязя» Вийгеш, який з другого разу головою відкриває рахунок.

Одразу ж по перерві тренер «Сокола» проводить заміну, замість півзахисника Штулера на поле вийшов юний Жидик - крайній атакуючий півзахисник. З початком другої половини зустрічі, Кінчеш заволодів ініціативою маючи на меті швидко зрівняти рахунок. На полі проходила подекуди жорстка боротьба, гравці не жаліючи ні себе, ні суперника йшли в доволі небезпечні підкати. Вже на 50-ій хвилині герой першої сорокап’ятихвилинки Вийгеш був змушений покинути поле через мікротравму, замість нього вийшов Аттіла Надь.

Господарі почали насідати на ворота Витязя, в одній із атак Ковтан прорвався в штрафний майданчик з лівого флангу обійшовши декількох захисників пробив під самісіньку перекладину, але голкіпер знову був на висоті, перевівши цей удар на кутовий. Гравці ж Холмока, у другому таймі, зробили ставку на контратаки, в одній з яких після подачі з правого флангу Роберт Товт випередив захисників господарів і впритул розстрілював головою ворота, але переграти у ближньому бою Солодовника йому не вдалося. У відповідь вже біля протилежних воріт виникла небезпека після удару головою Негреша, який виявися не точним. З метою підсилити лівий край півзахисту тренер «Сокола» випускає на поле Ільницького замість Корпоша. Керманич холмчан також проводить серію замін, Зізич і Руслан Дичка сходять, а їх заміняють Браїла і Скрип.

Господарі по-справжньому вели гру, багато атакували, ефектно комбінували і регулярно завдавали ударів по воротах. Молодий Жидик вкрай активно бороздив свою праву бровку, і завдяки своїй настирності ледь не зрівняв рахунок, в небезпечні близості до воріт суперника йому вдалося перехопити м’яч і одразу ввірватися в оперативний простір, вийшовши віч-на-віч з голкіпером, Яник не зближаючись пробив, але шкіряний розминувся з дальньою стійкою воріт. Ще через декілька хвилин, Негреш прориваючись правим флангом наздоганяючи сферу пішов у жорсткий стик з суперником, що призвело до травми (покинув поле лише за допомогою персоналу команди) і вимушеної заміни, на поле вийшов Цибик.

З кожною хвилиною стримувати натиск кінчешців було складніше. На 70 хвилині Роберт Товт в центрі поля збиває правого захисника Микитишина, який в другому таймі більше працював на атаку, і заробляє справедливий гірчичник. Господарі кидають всі свої сили на атаку. Тренер Кінчеша в свою чергу вводить свіжу кров, надіючись на вдалі дії біля воріт суперника свіжих гравців, Кардача міняє Прокопець. Футболісти Холмока при позиційних атаках суперника грамотно перекривали вільні зони та використовували тактику дрібного фолу у центрі поля. Один з таких фолів призвів до небезпечного штрафного, після якого один із гравців в червоно-білій футболці замикав подачу ударом головою, але Ваш відбив м’яч на черговий кутовий.

А на 77-ій хвилині господарі добились свого, намагаючись створити штучне положення поза грою, захисники Витязя вийшли занадто високо, і після закиду зі своєї половини поля з центральної зони на побачення з голкіпером вирвався Ковтан, який не зближаючись з воротами на вході в карний майданчик сильно поцілив точно в рамку воріт. Гравці Холомка апелювали до арбітра на лінії, однак це було марно. Варто зазначити, що рефері добре розібрався у цій ситуації, оскільки із положення поза грою якраз виходив крайній правий півзахисник Жидик, який знаходився біля бокового арбітра, а центральний півзахисник В’ячеслав Ковтан грамотно скористався цим положенням.

Здавалося б, що гравці в жовтих футболках спробують знову вийти вперед, але вже в першій ж атаці після пропущеного голу, залишаються в меншості. Це їхній капітан Роберт Товт підвів команду, зігравши умисне рукою в ході атакуючих дій за що й побачив перед собою спочатку вдруге жовте, а далі відповідно і червоне світло. Тож в останню десятихвилинку гостям потрібно було хоча б втримати нічийний рахунок. Хоча одна нагода у них і була, після дальнього пострілу Мирона Баб’яка, але круглий пройшов в метрі від стійки воріт. Під кінець гри ще одну вимушену заміну проводить тренер Холмока, травмованого Савка міняє Володимир Дичка.

На останній хвилині фінального матчу стати героєм міг той таки Ковтан, але пробиваючи по воротам метрів з 10, на шляху м’яча стають захисники і після серії рикошетів шкіряний, все ж таки, потрапляє в рамку, але Ваш вкотре продемонстрував свою воротарську майстерність і відбив важкий удар. Після цього прозвучав фінальний свисток, який сповістив про те що вирішувати долю поєдинку прийдеться в серії післяматчевих пенальті.

Першим пробивати одинадцятиметровий випало гравцям Холмока. Всі перші 8 ударів були точними, тож воротарям залишалось лише витягувати м’ячі із сітки воріт. Дев’ятим у Витязя визвався пробити голкіпер Ваш, дощ який проходив майже весь другий тайм зіграв злий жарт з ним, перед самим ударом він підсковзнувся (а-ля Джон Террі у фіналі Ліги Чемпіонів 2008 в Москві) і вдарив далеко повз воріт. У «Сокола» пробивати взявся теж страж воріт Солодовник, точний удар якого приводить в ейфорію всіх гравців і вболівальників Кінчеша.

То ж можна підвести підсумки розіграшу Кубку Ужгородського району, хоча й шлях до фіналу у «Сокола» був легкий, у фіналі вони показали чемпіонську гру, зуміли переломити хід поєдинку, який складувався не на їхню користь, і добитися перемоги. Тим самим роблячи в цьому сезоні золотий дубль. «Витязю» у свою чергу прийшлось складніше пробиватися в фінал, підсилившись декількома сильними досвідченими гравцями продемонстрували пристойну гру, зумівши дати бій грізному супернику з Кінчеша.

Перед нагородженням гравці заслухали теплі привітання від заступника голови Ужгородської райдержадміністрації Когутича та голови ужгородської футбольної федерації Олександра Романа. Кращим гравцем фіналу було визнано воротаря «Витязя» Ваша. А далі нагородження, радість переможців, і засмучені лиця переможених. Кінчеш підтверджує думку деяких експертів, що наразі в районі в них немає конкурентів.

«Сокіл» Кінчеш – «Витязь» Холмок 1:1 (по пен. 9:8)

«Сокіл» : Солодовник, Володимир Товт, Лодомиряк, Микитишин, Кардач (Прокопець, 72), Якимець, Корпош (Ільницький, 63), Ковтан, Штулер (Жидик, 46), Грицкевич, Негреш (Цибик, 70).

«Витязь» : Ваш, Дано, Руслан Дичка (Скрип, 65), Дудура, Фекете, Баб’як, Качур, Зізич (Браїла, 65), Вийгеш (Надь, 50), Савко (Володимир Дичка, 85), Роберт Товт.

Післяматчеві пенальті: Баб’як (0:1), Володимир Товт (1:1), Дано (1:2), Якимець (2:2), Скрип (2:3), Прокопець (3:3), Браїла (3:4), Лодомиряк (4:4), Фекете (4:5), Ковтан (5:5), Надь (5:6), Ільницький (6:6), Володимир Дичка (6:7), Цибик (7:7), Качур (7:8), Грицкевич (8:8), Ваш (8:8), Солодовник (9:8).

«Кінчеш» - «Витязь»
1 голи 1
9 удари 4
7 удари в площину 5
14 фоли 23
0 поза грою 1
8 кутові 4
1 попередження 3
0 вилучення 1

Тарас Галушка

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1057 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: