Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Золотий матч Іршавщини завершився курйозом на користь лідера
15:16
Золотий матч Іршавщини завершився курйозом на користь лідера
За підсумками чемпіонату два гранди Іршавського району «Заріччя» та «Доробратово» вибороли рівну кількість очок.

За підсумками чемпіонату два гранди Іршавського району «Заріччя» та «Доробратово» здобули рівну кількість очок.

За регламентом першості при такій ситуації між першим та другим місцем, мав відбутись золотий матч. За збігом обставин гра відбулась у неділю, 3 листопада, коли на теренах нашого краю стартувала «Ліга Чемпіонів Закарпаття», що спричинило сумніви у фанів Іршавщини в участі районного чемпіона у цьому третьому за престижністю турнірі. Особливістю недільного поєдинку було те, що «Заріччя» та «Доробратово», в рамках чемпіонату, не грали на нейтральному полі, яким для них став іршавський стадіон «Бужора». Керівництва клубів прагнули заохотити вболівальників приїхати і підтримати їх. Як наслідок, зібралась хороша вболівальницька братія як із сусіднього Заріччя, так і з порівняно віддаленого Доробратова.

«Заріччя» початок та середину сезону провело нестабільно. Тоді відбулись найкращі та найгірші матчі клубу. Найпам’ятнішою для зарічівських ультрас залишається домашня звитяга в 9 турі над «Доробратовом» – 3:0. Не менш ефектним був виїзний розгром у Кушниці в 14 турі проти місцевого клубу – 7:2. Не менше користі було й від гостьових перемог у 8 та 10 турах над «Ільницею та «Загаттям» з однаковим рахунком – 2:0.

Гра найгіршого гатунку була продемонстрована зарічівцями в пам’ятному домашньому матчі 3 туру проти «Негрова», коли місцеві улюбленці поступились – 1:2. Не менш прикрою була поразка в 17 турі з таким же рахунком у Білках від місцевої команди. Не переконливо виглядало «Заріччя» і в 1 турі, коли в рідних стінах на жилах змогло дотиснути «Кушницю» – 2:1. І це при тому, що верховинські парубки в цьому році на виїзді зірок з неба не хапають, вони здобули на чужих полях лише 5 очок з 30 можливих.

«Доробратово» демонструвало більш стабільний футбол протягом усього сезону. Чого тільки варті ефектні домашні розгроми опонентів у 10, 16 та 24 турах, коли суттєво погіршили свою різницю голів «Білки» – 0:4, «Гребля» – 2:8 та «Негрово» – 0:3.

Добре попрацювали доробратівські зірки в 4, 7, 11 та 18 турах, коли на виїзді по черзі мінімально перемагали «Дубрівку», «Загаття», «Кушницю» та «Ільницю».

Найгірші матчі «Доробратово» провело в 9 та 13 турах, коли в гостях поступилось в «Заріччю» – 0:3 та «Негрову» – 2:4. Не надто переконливо доробратівці виглядали в домашньому матчі 1 туру, в якому, все ж, змогли довести справу до перемоги над «Чорним Потоком» – 2:0. Кращого результату чекали доробратівські ультрас у 22 турі, коли їх улюбленці на виїзді зіграли в бойову мирову з «Білками» – 1:1.

З огляду на попередні здобутки шанси команд на перемогу в золотому матчі розцінювали як майже рівні. Ці очікування підтвердила й сама гра. В першому таймі невеличкою перевою у володінні м’ячем десь 52 на 48 % запам’яталось «Доробратово», яке особливої користі з цього не отримало.

Опоненти створили одинакову кількість нагод для взяття воріт, але ніхто так і не зміг їх реалізувати.

Другий тайм відбувався за схожим сценарієм і шанувальники футболу почали переконуватись, що без «післяматчевої лотереї» знову не обійтись. Нагадуємо, що в попередній дуелі цих клубів за суперкубок району була серія пенальті, у якій переможцем тільки через день після його пробиття «призначили» доробратівців. Зарічівці пам’ятали про те, що такий спосіб визначення тріумфатора не є їх сильною стороною і прагнули будь-що забити гол. І як кажуть у одній із сусідніх держав, «Не було би щастя «Заріччю», та нещастя «Доробратова» допомогло». Під час однієї з чергових навісних передач з лівого флангу на дальній правий край штрафного майданчика, м’яч летів до стійки за межі поля. Там був тільки доробратівський захисник. Воротар почав зміщатись туди, щоб проконтролювати його політ. Однак шкіряна куля, не долетівши туди, знайшла спину іншого захисника «Доробратова» і від неї зрикошетила у порожні ворота – 1:0. Доробратівці, як і більшість українських клубів, не вміють відігруватись, коли пропускають першими, тому цей гол і вирішив долю поєдинку на користь «Заріччя», яке після кількарічної перерви приміряло золоті нагороди першості Іршавського району.

Зарічівці цією звитягою перервали десятиматчеву безпрограшну серію опонентів та продовжили свою аналогічну серію до 11 матчів. Крім того «Заріччя» стало кращою виїзною командою 2013 року, випередивши доробратівців на один пункт. «Доробратово» залишило позаду всіх, і перш за все, на один бал зарічівців у таблиці домашніх результатів.

Як не дивно, та новий чемпіон із відомих тільки керівництву клубу причин не з’явився на «Лігу Чемпіонів Закарпаття». У цьому турнірі можлива участь тільки срібного призера «Доробратова». У вболівальників з приводу цього виникає слушне запитання «Хто справжній чемпіон – той хто вигризає перемогу в рідному чемпіонаті, чи той хто захищає честь району в турнірах більш високого рівня?» Питання риторичне, однак дуже актуальне.

Бронзовим призером стало ще одне відкриття чемпіонату «Негрово – 38 очок при різниці голів – 42:25. До цього досягнення воно додало третє місце у таблиці домашніх результатів, де на п’ять очок випередило «Загаття», «Ільницю», «Дубрівку» та «Кушницю».

Негрівці також довгий час були третіми у таблиці виїзних матчів. «Білки» наздогнали їх за очками і випередили за кращою різницею голів – 18:17 проти 13:16 у негрівців.

Зачепитись за бронзовий комплект нагород «Білкам» не дозволила невдала гра на своєму полі на початку чемпіонату. Як наслідок, у таблиці домашніх матчів білківці тільки восьмі – 17 очок з 30 можливих. Це в сумі дозволило підопічним Івана Старости посісти почесне четверте місце в підсумковій таблиці – 31 очко при різниці м‘ячів – 42:30.

Решта колективів виступала вкрай нестабільно, тому втрутитись у боротьбу за нагороди не змогла б навіть за найбільшого везіння.

Євген Свищо спеціально для lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1047 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: