Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Золтан Сільваші: "Цей сезон буде ще більш цікавішим, ніж попередній"
08:27
Золтан Сільваші: "Цей сезон буде ще більш цікавішим, ніж попередній"
Золтан Сільваші розповів як триває підготовка до нового сезону, які завдання стоять перед командою та життя футбольнох академії «Мункача».

Золтан Сільваші:
Після стартового матча на турнірі Андрія Гаваша з львівськими «Карпатами» старший тренер U-15 Золтан Сільваші розповів як триває підготовка до нового сезону, які завдання стоять перед командою та життя футбольнох академії «Мункача».
 
- Як проходила підготовка до нового сезону в ДЮФЛУ ваших підопічних?
 
- За ці місяці дуже активно працювала наша селекційна служба, ми передивилися більше 50 юних гравців, але остаточно ще зі складом не визначилися. Дуже добре, що такий турнір проходить саме в нас і ми можемо передивитися в поєдинках наших новачків із суперниками з якими згодом ще й гратимемо в одній групі в чемпіонаті. Нещодавно їздив на турнір з футболістами 2001 р.н. (U-17), де грали разом із дуже серйозними суперниками, зокрема «Чіксереда», яка, до речі, представлена на цьому турнірі, хорватський клуб – нам ще потрібно багато працювати й розвиватися. Гравці ж мають можливість продемонструвати свої здібності й залишитися в складі «Мункача».
 
- З чим пов’язані такі великі кадрові зміни в команді U-15?
 
- Із моєї команди 8 гравців основного складу перейшли до академії в м. Кішварда, тому й доводиться натхненно працювати, щоб знайти достойну їм заміну. Поки що продовжуємо цю роботу.
 
- Директор академії Пейтер Латор під час передачі «Час футболу» зазначив, що наші вихованці мають стати «твердим середнячком» в дитячо-юнацькій футбольній лізі України. Цього вдасться досягти, до прикладу в сезоні 2017/2018?
 
- Я б хотів більшого – поборотися за вихід до фінальної частини, але, на жаль, поки що в моїй команді немає тих виконавців перед якими можна б було ставити такі високі завдання. У нас дві старші команди 2001 та 2002 р.н. (U-17 та U-16), які зберегли свій склад гадаю зможуть втрутитися в боротьбу й скласти конкуренцію фаворитам.
 
- В минулому році було багато розмов про те, що «Мункач» в сезоні 2017/2018 заявиться до чемпіонату другої ліги. Чому не вийшло?
 
- Це наш прорахунок. Ще на старті минулого сезону наголошував нашому керівництву, що потрібно заявлятися до Аматорського чемпіонату України, але ми порахували, що беручи участь у чемпіонаті U-19 першої ліги України, серед організаторів якого є ФФУ та ПФЛ, ми зможемо заявитися до другої ліги, хоча в регламенті цього не було. Однак, цього не вийшло. Тож думаю, що цей час ми маємо сконцентрувати на розбудові власної інфраструктури – тренувальної бази, футбольних полів.
 
- Тож поки що вершиною футбольної піраміди «Мункача» є команда U-19…
 
- Так, у цій віковій групі випускники нашої школи мають можливість ще рік пограти практично на рівні дорослого футболу. До слова, майже всі гравці основного складу U-19, які виступали в минулому сезоні нині також тренуються в СК «Варда» (Кішварда). Тож нині тренерський тандем Віктор Ряшко – Вячеслав Вакуленко формують цілком нову команду з гравців 2000 р.н. Тобто в чемпіонаті U-19 гратимуть наші вісімнадцятирічні футболісти. Знаю, що кількість учасників чемпіонату збільшиться, тож цей сезон буде ще більш цікавішим, ніж попередній, який був дебютним.
 
- Знаю, що тренери мають освоїти нову програму тренувань, яка базується на розробці іспанських фахівців. Що це за новий курс підготовки наших юних футболістів?
 
- Угорський фахівець Тоді Йожеф, який розробляє програми підготовки для угорських академій, запропонував саме цю тренувальну програму для різних вікових груп. Тож ми постійно отримуватимемо ці розробки і будемо апробовувати їх у нашій побудові тренувального процесу з використанням нових технологій. Вже на цьому тижні всі наші тренери відправляться до Кішварди на семінар, де отримають нові знання й пройдуть курс підвищення кваліфікації.
 
- Щоб хотіли побажати тренерам, гравцям незадовго до старту нового сезону?
 
- Найголовніше, щоб усі були здорові, усміхнені з позитивним настроєм. І, звісно, отримувати насолоду від футболу 
Прес-служба ФК «Мункач»
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 742 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: