Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Золтан Сільваші: "Прагнемо скласти конкуренцію провідними академіям країни та Східної Європи"
14:14
Золтан Сільваші: "Прагнемо скласти конкуренцію провідними академіям країни та Східної Європи"
Напередодні завершального туру чемпіонату ДЮФЛУ клубна прес-служба поспілкувалася зі спортивним директором МФА Золтаном Сільваші.

Золтан Сільваші:
Напередодні завершального туру чемпіонату ДЮФЛУ в вищій лізі сезону 2017/2018 про виступи наших команд, перспективи та будівництво нової бази клубна прес-служба поспілкувалася зі спортивним директором МФА Золтаном Сільваші.
 
- Золтане Йосиповичу, вже за тур до завершення чемпіонату в дитячо-юнацькій футбольній лізі в групі 4 відомо, що разом з чернівецькою «Буковиною» гратимемо в перехідних матчах з представниками групи 1 за збереження місця в вищій лізі ДЮФЛУ. Чому на вашу думку для МФА цей сезон склався так невдало?

- На жаль, ми багато втратили ще в першому колі після якого в загальнокомандному заліку поступалися 9-ма очками чернівецькій «Буковині» та 25-ма балами луцькій «Волині». На це вплинула кадрова ситуація – впродовж літніх канікул лави команди залишили ряд провідних футболістів, яких ми віддали нашим партнерам – СК «Варда» з Кішварди, наш кращий нападник в віковій групі U-15 перебрався до донецького «Шахтаря». На жаль, не змогли вчасно належним чином укомплектувати команди – саме це й стало причиною того, що нині змушені боротися за збереження місця під сонцем. Хоча, вже в другій частині сезону виступали значно краще, вдалося обійти «Буковину» й за тур до завершення чемпіонату наблизилися на відстань 15 очок від рятівного 8-го місця.

- Чи вивчали своїх потенційних суперників із першої групи?

- Ще остаточно невідомо, хто гратиме з нами, адже внизу турнірної таблиці 1-ї групи команди з 10 по 7-е місця знаходяться щільно одна від одної, тож все знатимемо лише після крайнього – 18 туру чемпіонату ДЮФЛУ.

- Нині в с. Дерцен, що на Мукачівщини йде великомасштабне будівництво нової футбольної бази нашої академії. Розкажіть трохи детальніше про майбутню інфраструктуру академії?

- Нині йде ремонт та будівництво житлового приміщення для майбутніх вихованців нашої академії. Згідно графіку будівництва вже 20 серпня плануємо розселити в ньому наших гравців. Також на цей час плануємо відкрити нові футбольні поля з трав’яним та штучним покриттям, щоб наступний навчальний рік наші вихованці розпочали вже на новій навчально-спортивній базі МФА. Думаю, що наш рівень інфраструктури дасть нам можливість залучити до МФА кращих із кращих не лише з нашого краю, а й з цілої України.

- Що скажете про найстаршу команду МФА – U-19, яка вже завершила сезон, та які завдання ставите перед хлопцями в чемпіонаті Закарпаття?

- Як і минулого сезону чемпіонат ми завершили на третій сходинці в своїй групі, правда в цьому році ми вже не гратимемо в стикових матчах за вихід до фіналу, як це було торік. Головним завданням для тренерського штабу було провести якісну селекцію й знайти перспективних футболістів. Думаю, що з цим завданням Віктор Ряшко та Вячеслав Вакуленко справилися, враховуючи те, що в зимове міжсезоння команду залишили сім ключових гравців. Саме з метою ігрової практики заявилися цим складом і на чемпіонат області, щоб молоді гравці перевірили свою готовність із більш досвідченими футболістами.

- Яка філософія нашої академії?

- Насамперед виховати футболістів високого рівня та порядних людей. Прагнемо, щоб наша академія склала конкуренцію провідними академіям країни та Східної Європи.
Прес-служба МФА
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 618 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: