Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Зуміли втримати заділ із перших тридцяти п’яти (ФОТО)
14:53
Зуміли втримати заділ із перших тридцяти п’яти (ФОТО)
Про два різні тайми одного дуже конкурентного поєдинку юнацької Західної зони дізнавайтесь далі.

Зуміли втримати заділ із перших тридцяти п’яти (ФОТО)
Цей двобій пройшов, як і очікувалось, у дуже бойовому ключі. Та при цьому він відбувався із перемінним успіхом. Якщо в першій половині всі дивувались – «Чому гості так слабенько опонують зарічанцям?», то в другому таймі у всіх була одна думка – «Куди поділось «Заріччя», адже тінь самих гравців ще залишалась на полі?».
 
Про серйозність намірів господарів реваншуватись за поразку першого кола свідчить той факт, що уже коли вимірювач часу Валерія Шкури відміряв бдизько 50-ти секунд Караслай завдав першого, й одразу влучного, удару зі штрафного метрів із двадцяти. Лановенко парирував і захисники в пожежному режимі винесли подалі. Через три хвилини Сергій знову загрожував воротам гостей, коли після прострілу з лівого флангу зачепився за м’яч в районі одинадцятиметрової позначки і точно пробив метрів із десяти. Олександр зумів відбити цей складний удар, продемонструвавши найкращий сейв.
 
Ще через чотири хвилини Химинець вибігав на ворота й влучним ударом метрів із дванадцяти завершив атаку правим флангом. Лановенко знову зіграв надійно. Та за якусь мить і він був безсилим що-небуть зробити. Марко прорвався по лівому флангу аж до воротарського майданчика й прострілив правіше й трохи назад на Зана. Віктор метрів із дванадцяти влучив у правий кут. Воротар із «Нижнього» не зміг відбити з нижнього – 1:0.
 
Через сім хвилин Лановенко парирував ще один удар з-за меж карної зони. На добивання підбіг Шпак і додав м’яч у сітку, та асистент арбітра підняв стяжок, зафіксувавши у Михайла поза грою. Та вже за мить жоден прапорець не міг зупинити колесо футбольної статистики, коли Караслай пробив зі штрафного по центру, метрів із двадцяти п’яти, точно в лівий кут. Лановенконамагався відбити, та м’яч вже перед його руками по зрадницьки підстрибнув від геометричного відхилення газону, полетів трохи вище й затріпотів у сітці – 2:0.
 
Через чотири хвилини Сергій знову виконав аналогічний штрафний, та вже трохи з більшої відстані, метрів із сорока п’яти. Цього разу він подав у центр карної зони на Булезу, та Василь із дуже хорошої позиції метрів із тринадцяти пробив над поперечиною. Ще через чотири хвилини Віктор Зан опинився на завершенні атаки по центру з незначним зміщенням вправо й віддав на Химинця. Іван креативним пересуванням по чужій карній зоні змусив суперників запанікувати й порушити правила. Валерій Шкура вказав на центр штрафного майданчика. Караслай із позначки влучив у лівий кут. Лановенко вгадав напрямок, та все ж дістав поліеританову кулю тільки з сітки своїх воріт – 3:0.
 
Після того, як нижньокоропівські футбольні «кіндервунди» (інакше їх за те, як вони грали в перші двадцять п’ять, навіть власні фани не назвали б), отримали «трійочку з виходом» вони нарешті прокинулись і почали більш активно рухатись по полю. Як наслідок, під завершення тайму підопічні Кіштулинця практично вирівняли відсоток володіння м’ячем і навіть завдали кілька пристрільних ударів, та все ж довелось іти в роздягальню з розгромом.
 
Другий тайм був повним антиподом першої половини. Уже на 37-й хвилині партнери дальнім пасом, із лівого флангу на правий край, практично на лінію штрафного майданчика, знайшли Федоришина. Та цього разу Булеза вибіг із воріт і ліквідував потенційну небезпеку. Через три хвилини господарі мали шанс заспокоїти своїх візаві, коли провели багатоходівку зі зміщенням із центру на правий фланг і знову до центру, за участю Булези, Химинця та Зана. Віктор мав можливість й собі оформити дубль, та пробив поруч із правою стійкою.
 
Після цього підвів своїх парнерів Марко, який отримав друге попередження за те, що не встиг за Геєм й змушений був порушити проти нього правила. Цим самим Іван змусив інших зі своєї команди працювати «й за того брата», та ще й дав можливість суперникам пробити дуже небезпечний штрафний метрів із двадцяти. Йовбак із цього стандарту пробив у лівий кут. М’яч підстрибнув від газону, перелетів Булезу й облюбував верхню частину його брами – 3:1.
 
Через три хвилини Іван намагався додати до свого голу асист, коли якісно подав із лівого флангу у штрафний майданчик на Цанька. Василь пробив метрів із дев’яти, з прицілом у лівий кут. Булеза відбив цей складний удар, продемонструвавши найкращий сейв. Ще через хвилину Цанько влучно пробив метрів із сімнадцяти, та Михайло знову зреагував на його постріл.
 
На 52-й хвилині господарі мали шанс повернутися до розгромного рахунку, коли Віктор Зан подав зі штрафного з правого флангу в центр карної зони на Химинця й Іван головою досить небезпечно підкорегував політ м’яча над поперечиною. Після цього спрацювало правило про незабитий гол. Федоришин опинився на завершенні наступу правим флангом зі зміщенням до центру й віддав уперед на Мельника. Вадим точно пробив, та Булеза відбив. Однак, на добивання першим підбіг Йовбак, який додав м’яч у сітку й оформив дуплет – 2:3.
 
Через тринадцять хвилин гості мали змогу, за наслідками атаки правим флангом зі зміщенням до центру при найактивнішій участі Мельника, Федоришина й Кривки, спрямувати перебіг поєдинку до нічийного камбеку. Саме Василь із дуже нерівним прізвищем міг справити враження на ймовірних скаутів «Мункача», «Минаю» або «Середнього», та на його удар у правий кут зумів зреагувати Булеза, який і зберіг переможний для господарів рахунок, який дозволив ще більше втрутитись у боротьбу за нагороди.
 
Та спочивати на лаврах локальних тріумфаторів підопічним Цимбала не доводиться, бо в наступному турі доведеться зіграти на гірському березнянському холодному повітрі проти повністю акліматизованих до таких примх природи місцевих однолітків.
 
У молоді «Нижнього Коропця» тоді ж буде хороша можливість реабілітуватись перед власними фанами шаленим гольовим шоу в матчі проти «Соколят», для чого клуб із Мукачівщини міг би навіть привезти юнаків із Кінчеша до власного стадіону своїм транспортом.
 
 
Арбітр – Валерій Шкура
Асистенти – Сергій Боднар та Юрій Шимон
Делегат ФФЗ – Іван Кампов
 
7 жовтня, с. Заріччя, стадіон центру закарпатського фермерства, ясно, 100 глядачів
 
«Заріччя» U17 – «Нижній Коропець» U17 – 3:2 (3:0)
 
Гол: Віктор Зан, 9, Караслай, 17, 25 (з пенальті) – Йовбак, 45, 55.
 
«Заріччя» U17: Михайло Булеза, Василь Собко, Михайло Фельцан, Віктор Зан, Сергій Караслай, Іван Марко, Олександр Зан, Михайло Садварій, Василь Булеза, Михайло Шпак, Іван Химинець.
Запасні: Віталій Король, Василь Бобіта, Іван Фущіч, Ярослав Семак, Василь Кинів.
тренер – Микола Цимбал.
 
«Нижній Коропець» U17: Олександр Лановенко, Василь Перегуда, Деніс Гей, Дмитро Ільницький, Ярослав Дідик, Дмитро Манчик, Василь Кривка, Сергій Ан. Орос, Іван Йовбак, Олександр Федоришин, Артур Маринець.
Запасні: Вадим Мельник, Василь Машіка, Василь Цанько, Анатолій Тарахонич, Тимофій Фекете, Сергій Васильович Орос.
тренери – Іван Кіштулинець та Степан Гей.
 
Вилучення: Марко, 44 (друга жовта)
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 971 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: