Головна » 2013 » مايو » 6 » Що їдять футболісти?
15:40
Що їдять футболісти?
Нещодавно, за підтримки УЄФА та ФФУ, вийшла книжка для дітей "Їжа чемпіонів від героїв футболу", у якій весело та яскраво розповідається про правильне харчування, про корисні продукти, як їх краще готувати та вживати.

Про свої звички у харчуванні розповідають зірки сучасного футболу – ось що має привернути увагу тих, хто, насправді, мало цікавиться питаннями здорового способу життя. А тих, кому небайдужа благодійність, є інший важливий момент: 2 гривни з кожної проданої книги йдуть на дитячі програми Всесвітньої федерації серця.

Які продукти люблять футбольні кумири, зокрема перед грою? Як вони їх готують? Що вони п’ють?

Для прикладу візьму Мирослава Клозе, тому що мені приємно бачити представника "Лаціо" у такому проекті. Отож, форвард збірної Німеччини відповідає на питання.

На сніданок перед грою я люблю: Мюслі, тепле молоко і банани.

Мої улюблені інгредієнти? Карі, тайські трави, спеції.

Яка здорова дієта допомагає мені грати? Здорове харчування робить мене сильним і є надзвичайно важливим для спортсменів, які хочуть бути успішними.

Мій улюблений освіжаючий напій: банани, полуниця, трохи цукру і льоду.

Хто готує мої улюблені страви? Моя дружина Сільвія.

Що я готую? Я люблю готувати італійські, тайські та польські страви.

А рецептом від Клозе є енергетичний омлет з грибами та шинкою.

У книзі міститься детальна інформація, як готувати улюблені страви гравців, скільки часу на це потрібно, на скількох персон, а також їх енергетична цінність. Свої рецепти та міні-інтерв’ю представляють Анатолій Тимощук, Андрій Шевченко, Карлес Пуйоль, Катрін Пааске Соренсен, Криштіану Роналду, Давід Вілья, Фернандо Торрес, Френк Лемпард, Келлі Сміт, Лукас Подольскі, Стівен Джеррард та інші.

Звичайно, книга не без недоліків. Далеко не усі запропоновані страви легко приготувати в наших умовах, як-от рибу-меч (де ж її взяти???) з лимоном та овочами від Кріштіану Роналду. Ще мені досить важко уявити шпинат із фруктами та горіхами (хоча цу дуже корисно!) від Лемпарда. До того ж велика увага приділяється італійській кухні, навіть Шевченко вчить готувати один з видів пасти, а саме спагеті аль’Аррабіата з овочами та тунцем. Проте я не впевнена, що в Україні знайдеться багато таких відданих шанувальників пасти як я.

Однак, якщо вас не лякає, що цей збірник рецептів – не для прихильників традицій, а для тих, хто любить і має можливість експериментувати на кухні, рекомендую полистати й використати за призначенням. Добре, що тут піднімається ще одна важлива тема: чоловіки, у даному випадку футболісти, теж готують. Вміють готувати. Можливо, не усі й не завжди, але все одно…

 
Переглядів: 1190 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: