Головна » 2013 » نوفمبر » 28 » Враження закарпатця від німецького Ель-Класіко
20:39
Враження закарпатця від німецького Ель-Класіко
Ужгородець Володимир вже декілька років є завзятим вболівальником дортмунської «Борусії», тому вони з батьком по можливості відвідують матчі за участі улюбленої жовто-чорної команди у різних турнірах (протистояння з львівськими «Карпатами», «Нюрнбергом», «Кельном» та «Баварією»).

У приватній розмові він поділився найцікавішими подіями поїздки у м. Дортмунд, де на полі однієї з найкращих арен світу «SIGNAL IDUNA PARK» зустрічались місцева «Борусія» та «Баварія» з Мюнхена. Напередодні матчу німецького Ель-класіко в обох командах були дуже відчутними кадрові втрати, особливо це стосувалось «Борусії», в складі якої відсутні всі основні гравці захисту (Хумельс, Суботіч, Піщек, Шмельцер, Гюндоган). І тому навіть Володя, який знає практично всіх заявлених гравців «Дортмунда», не зміг здогадатися хто ж вийде в стартовому складі на гру проти «Баварії».

Перебіг подій на полі:

Мхітарян та компанія на стартових хвилинах мали би змогу відкрити рахунок як мінімум тричі, якби Левандовскі та Ройс не змарнували своїх нагод, а потім і сам Мхітарян. На думку співрозмовника, головним героєм матчу став Пеп Гвардіола, який вчасно «зняв» з поля Боатенга та Рафінью, в пасиві яких вже було по жовтій картці, підсиливши напад випустивши Гьотце та Алькантару, які і вплинули на кінцевий результат матчу. Екс-гравець «Борусії» Гьотце забив перший м’яч. Потім Роббен елегантно перекинув м’яч через Вайденфеллера з пасу Алькантари та крапку у матчі поставив Мюллер.


У день матчу:


Їдучи автобаном до міста, одразу відчувалась атмосфера німецького Ель-Класіко «Дортмунд» – «Баварія». Під’їхати до Дортмунда було важко через велику кількість вболівальників, як «Борусії» так і «Баварії», які збиралися на матч.

Про місто та квитки:

Дортмунд – це скромне шахтарське місто, де проживає багато емігрантів (турки та поляки). Порівняно з іншими німецькими містами, такими як Мюнхен та Кельн, з економічної точки зору воно пасе задніх, але стосовно футболу – то тут Дортмунду практично немає рівних. Саме тут розташований найбільший стадіон в Німеччині, який вміщає 82 тисячі людей. Футбол у цьому місті фактично прирівнюється до релігії, всі жителі є активними уболівальниками. Вони не можуть пропустити жоден матч своєї команди, не дивлячись на вартість квитків яка становить максимум 60 євро за місце на центральній трибуні. 85% місць на стадіоні – це місця власників абонементів, з яких 65 тисяч «сидячих» місць та 15 тисяч - «стоячих». Ціна в такий сектор «на ногах» - 10 євро. Охочі можуть замовити квитки через інтернет, але ціна на принципові матчі буде вже зовсім інша.


Як вболівають у Дортмунді:


Близько 50-60% всіх вболівальників - це вболівальники не з Дортмунда, а з його передмістя та інших міст Німеччини. Вони підтримують команду за стиль гри її гравців, за їхні разючі контратаки.

Вболівальники – це фантастика! Вони починають співати за годину до матчу, а закінчують через годину після нього, а деколи буває що й пізніше. Щодо поліції, то вона присутня тільки на принципових матчах з «Баварією» або «Шальке», а на всіх інших її немає.

Після програшу команди ніхто не свистів. Не було жодних образливих вигуків у сторону жовто-чорної команди.

Наш співрозмовник сидів у секторі, де всі між собою були знайомі. Цікавим для нього було те, що більшість з цих уболівальників старші, а не молоді люди.

 
Ультрас "Борусії" співають за 45 хвилин до початку матчу


 
Диктор на стадіоні оголошує склад дортмундської "Борусії"



Ажіотаж:

Такі матчі є прикрасою футболу. До початку матчу біля стадіону стояло багато людей з табличками: «Куплю білет», але більшість з них так і не потрапили на красень-стадіон «Signal Iduna Park».

Маркетинг:

Політика клубу така, що вони дають можливість розкритися талантам з молодіжної академії, а не одразу купують топ-зірок. Вони самі роблять з цих талантів зірок, а потім часто буває так, що їх продають.

У їхніх фан-шопах стільки людей, стільки немає у нас на базарі «Краснодонців».


Як фанати зустрічали екс-гравця «Дортмунда» Маріо Гьотце:


Його та Мануеля Ноєра у Дортмунді вважають зрадниками. Щоб добре зрозуміти ставлення вболівальників до них, то потрібно було чути, як вони їх освистували під час матчу.

Про тренера:

Юрген Клопп - це улюбленець фанатів, їній ідол. На більшості плакатів був зображений саме його портрет. І це дійсно справедливо, оскільки він фактично підняв команду до того рівня, на якому вона знаходиться сьогодні.


Кумедний епізод:


При вході на стадіон вболівальники «Борусії» переодягнули одного з своїх партнерів в одяг фанатів «Баварії» з нетрадиційною орієнтацією, і декоративними різками били по всьому тілу, тим самим глумлячись з Мюнхенців.

Коли Володимир сидів у секторі баварців, то його примусили зняти куртку «Борусії», а вже при рахунку 0:2 сказали, що можна одягти її назад.

Відтак, підведемо підсумки розмови. Рівень футболу та вболівання у Німеччині найвищого ґатунку. Ця країна не дарма знаходиться у ТОП-трійці найкращих чемпіонатів світу. «Баварія», «Борусія» та «Шальке» - це провідні команди Бундесліги. Хочеться вірити, що і наш футбол, і наші уболівальники будуть колись на передових місцях Європи.

 
lobda.at.ua
 
Автобуси уболівальників з різних міст Німеччини

Фанатка "Борусії" за 3 години до початку матчу

Переглядів: 1184 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 1
1 Jefferyemoni  
0
I apologise, but, in my opinion, you are not right. I am assured. Write to me in PM, we will discuss.

------------
https://servers.expert/catalog/united_states

الاسم *:
Email *:
كود *: