Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » 6:1 – і цим все сказано
18:53
6:1 – і цим все сказано
У неділю на стадіоні с. Кінчеш, відбувся матч 9-туру першості Закарпатської області, де сильнішого виявляли ФК «Сокіл» та ФК «Бобовище».

У неділю, о 17-00, на стадіоні с. Кінчеш, відбувся матч 9-туру першості Закарпатської області (західна зона), де сильнішого виявляли ФК «Сокіл» та ФК «Бобовище».

Це протистояння анонсувалось як битва середняків чемпіонату. «Сокіл», станом на 9-тур, посідав п’яте місце, «Бобовище» - шосте. Як виявилось пізніше, передматчеві прогнози були хибними, адже боротьби на полі зовсім не вийшло, і дещо вищий рівень кадрового наповнення футболістів, які представляють команду з Ужгородського району, виявився фатальним для футболістів з Бобовища. «Сокіл» взагалі вирішив не відкладати справу у довгий ящик, відкривши рахунок вже на 2 хвилині матчу. Іван Корпош «запускає» у відрив по фланзі Кривку, який, у свою чергу, віддає пас у карний гостей на Грицкевича. Олександр, зігравши на випередження проти захисника «Бобовища», у один дотик відправляє шкіряного точно у кут воріт. 1:0 – початок покладено!

Підопічні Гудзана навіть не подумовували про те, аби дати час оговтатись супернику, і вже на 6 хвилині засмутили їх вдруге. Цього разу Грицкевич (у схожій ситуації з першим голом, просто з іншого флангу) вже виступає асистентом, а Кривка успішно приміряє на себе роль бомбардира, роблячи рахунок 2:0.

«Бобовище» було просто неспроможне щось вдіяти. Стартовий штурм від кінчешців застав підопічних Ковача зненацька. Жодної осмисленої атаки за дебютні 15 хвилин матчу. Ба більше, кілька хороших можливостей не реалізував Грицкевич, серед яких побачення з голкіпером.

Перший небезпечний момент гості створили на 26 хвилині за сприяння братів Шольц. Роланд , продемонструвавши свої швидкісні дані, робить крос «навмання» у карний Фанти. М’яч пролітає весь захист господарів і знаходить на дальній штанзі Річарда. Півзахисник «бере» на замаху Яхимця і цілить у дальню дев’ятку воріт Фанти. Не вистачило кількох сантиметрів.

Із відповіддю не забарились й кінчешці. Грицкевич, Товт і Кривка вибігли у небезпечну контратаку «3 на 2». Футболісти намагались розіграти до вірного. Кривка відтягнув на себе увагу одного захисника. Товт знаходився ближче до флангу і віддав прихований пас на Грицкевича. Олександр, з 16 метрів, точно цілив у дальній нижній кут воріт Підберецького. Однак, мінімальний рикошет з боку захисника рятує «Бобовище» від третього пропущеного голу.

Ближче до завершення першої половини гри підопічні Ковача дещо вирівняли гру і навіть почали створювати свої позиційні наступи. Один з таких завершився хорошим ударом з відскоком від газону Юрія Сінкіна з-за меж штрафного. Фанта, не без проблем, але переводить шкіряного на корнер. Це була не найбільша небезпека біля воріт «Сокола», адже на 43 хвилині «Бобовищу» вдалось відродити інтригу у цьому матчі. Після ряду непорозумінь у центральній ланці господарів, Дмитро Вонтонюк виходить тет-а-тет з Фантою і впевнено реалізовує його. 2:1 – другий тайм обіцяв виправдати очікування глядачів стосовно цього матчу.

Друга половина матчу розпочалась з прекрасного дальнього удару Річарда Шольца. Фанта у карколомному стрибку рятує. Це був той момент, коли впевнена гра голкіпера надихає гравців на подвиги. Уже на 50 хвилині Грицкевич знову асистує. Цього разу на Жоффчака. Віктор, вичікуючи на дальній штанзі, отримує прекрасну можливість відзначитися і користується нею. Удар був несильним, однак «особливості» поля зіграли на користь господарів. 3:1 – попри непоганий початок другого тайму, «Бобовище» пропускає.

Підопічні Гудзана спіймали кураж і почали частіше турбувати Підберецького. На 56 хвилині лідер «Сокола» Грицкевич робить дубль. Олександр «ловить» відскок у карному «Бобовища» і ударом зльоту кладе шкіряного у сітку воріт.

Безумовно, кількахвилинний сплеск підопічних Ковача став нічим іншим, як розконцентрованістю автомобілістів, адже на полі упродовж 40 хвилин другого тайму у футбол грала тільки одна команда. Варто також відзначити лідерські якості Олександра Грицкевича, який на полі встигає робити все: забивати, асистувати й роздавати цінні поради партнерам. І вже на 63 хвилині невтомний Олександр розпочинає гольову атаку. Його передача у карний гостей знаходить «свіжого» Лучина, який технічним ударом у дотик змушує вболівальників повірити у п’яте взяття воріт, однак голкіпер відбиває…відбиває прямо на ногу Минайленку. Юному півзахиснику залишалось тільки проштовхнути шкіряного у порожні ворота. 5:1 – як логічний підсумок гри.

Після п’ятого забитого голу підопічні Гудзана дещо збавили обороти і дали пограти опонентам. Гості такою можливістю скористались вкрай невдало. Їхні атаки у найкращому випадку завершувались дальніми пострілами. «Сокіл», трохи перевівши дух, знову помчались у атаку. Хороші моменти мали Ладомиряк, Грицкевич, Кривка, однак десь голкіпер виручав, десь підвела майстерність у завершальній фазі.

Проте, п’ятий гол не став останнім у цій зустрічі. Як виявилось, останнє слово ще не сказав Грицкевич. Олександр скористався сумбурною ситуацією, яка виникла у карному «Бобовища», і переправив п’ятою з кількох метрів у ворота Підберецького, оформивши хет-рик. 6:1 – кінчешський голепад у виконанні господарів.

Хочеться відзначити гру Олександра Грицкевича, який є безумовним лідером команди. 3+2 за системою гол+пас у цьому матчі; Андрія Лобанова – центральний захисник 96-го року народження, який з кожним матчем додає і демонструє зрілу гру, незважаючи на юний вік; Роберта Товта та Віталія Кривку, які відповідають за «креатив» у команді.

У свою чергу, «Бобовище» боролось, як могло. Був відрізок у матчі, коли підопічні Ковача могли переломити хід гри, однак дещо вищий клас суперника дався взнаки.


Арбітр: Андрій Сімку
Асистенти: Саболч Алмаши, Золтан Кота
Делегат матчу: Іштван Біров

К-сть глядачів: 100

ФК «Сокіл» (Кінчеш) – ФК «Бобовище» - 6:1

Голи: Грицкевич 2, 56, 85; Кривка 6; Жоффчак 50; Минайленко 64 – Вонтонюк 43.

«Сокіл»: Фанта, Ладомиряк, Лобанов (Мицак, 77), Глива, Яхимець, Жоффчак, Корпош (Лучин, 61), Товт, Грицкевич, Минайленко (Солодовник, 73)
Головний тренер: Валерій Гудзан

«Бобовище»: Підберецький, Сенько, Богович, Рол. Шольц , Чубірка, Товт, Герц, Річ. Шольц, Вонтонюк, Русин (Когутич, 72), Сінкін
Головний тренер: Іван Ковач

Попередження: Глива – Чубірка
Аттіла Ерделі

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 797 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: