Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Адріан Пуканич: "Важливо не зупинятися на досягнутому, а рухатися лише вперед"
10:40
Адріан Пуканич: "Важливо не зупинятися на досягнутому, а рухатися лише вперед"
Sport Arena та ПФЛ визнали найкращим гравцем чергового туру зірку ФК Ужгород.

Адріан Пуканич: Лідер за голами, гольовими передачами та за таблицею «гол+пас» – це все про одного гравця, який у центральному матчі Групи «А» віддав дві гольові передачі та взяв участь в атаці, яка завершилася автоголом суперників. А його команда стала одноосібним лідером…

Герой 22-го туру у Другій лізі Андріан Пуканич поділився враженнями від перемоги над галицькими Карпатами (3:0), проаналізував свою гру і розповів про завдання на матч з Рубіконом.

– Звісно, будь-якому футболісту приємно перемагати у такій почесній номінації, – сказав гравець у коментарі Sport Arena. – Важливо, що нашій команді вдалося виграти у центральному матчі туру. Для мене завжди на першому місці успіхи команди, а індивідуальні нагороди – приємний бонус. Щасливий, що зміг допомогти Ужгороду здобути важливу перемогу.

– Для Ужгорода це був один із ключових матчів всієї весняної частини сезону? Чи якийсь матч був більш важливий?

– Для нас кожен матч ключовий, адже не маємо права втрачати очки. У психологічному плані важливу роль відіграла перемога у домашньому матчі проти Поділля, адже зустрічалися з лідером групи. Якщо у наступному турі не переможемо, то три залікові очки у грі з Карпатами (Галич) втратять свою цінність.

– Прагнули реваншуватися за найбільш болючу поразку у сезоні від галицьких Карпат (0:3) чи не звертали на це увагу?

– Можливо, хтось і згадував, але не я. З того матчу вже минуло багато часу, команди оновили свій склад у міжсезоння. У матчі першого кола наші гравці не могли грати через коронавірус, тому не варто зараз звертати увагу на ту поразку. Проаналізували гру, зробили висновки і забули. Прагнули довести, що та розгромна поразка була випадковою. Ми не звертаємо увагу на суперника, а намагаємося завжди грати у свій футбол.

– Команда активно розпочала гру і на 15-й хвилині після вашої передачі на лівий фланг Ференцик вбіг у штрафну і відкрив рахунок. Все вийшло дуже гарно?

– Чудово, що змогли забити важливий і водночас ефектний м’яч. Необхідно відзначити швидкісні якості Ференцика, який до того ж здорово обробив м’яча. Вадим зіграв так, як від нього вимагає тренерський штаб.

– На чому наголошував тренерський штаб у перерві?

– Тренер сказав продовжувати грати у свій футбол, не зупиняючись на досягнутому. Важливо було продемонструвати характер та надійно зіграти у захисті. Потрібно було реалізувати свої моменти і нам це вдалося.

– На 65-й хвилині Вульчин зрізав м’яча у власні ворота. Можете пригадати той епізод, в якому ви брали участь?

– У тому епізоді здорово зіграв Сергій Машталір, який на швидкості увірвався до штрафної і зловив суперника на протиході. Думаю, якби захисник не зрізав м’яча, то Сергій Майборода забивав би у порожні ворота. Коли все робиш по-футбольному, то це приносить свої плоди. Гарна передача ніколи не пропаде…

– На 84-й хвилині знову ж таки після вашого асисту Дуран поставив крапку у матчі…

– Відзначу, що всі гравці які увійшли у гру з лави запасних допомогли команді виграти. Важливо, що вони додали нашій грі нових барв. Хочеться, щоб так було кожного матчу.

– На вашу думку, за рахунок чого команда досягає таким результатів? Напевно, необхідно відзначати тренерський талант Васютика?

– Роботу головного тренера необхідно відзначати. Гравці бачать його ставлення до колективу і намагаються своєю грою віддячити тренеру. Команда функціонально добре підготовлена, хороший мікроклімат всередині колективу. Гравці повірили у тренера і це дає свої результати.

– У нинішньому сезоні ви забили 12 м’ячів і віддали десять гольових передач. Очікували таких результатів?

– Завжди ставлю перед собою максимальні завдання. Важливо не зупинятися на досягнутому, а рухатися лише вперед. Якщо відверто, не очікував такої результативності. Взагалі, не люблю загадувати щось наперед. Треба у кожному матчі викладатися на 100% і тоді все буде добре.

– Поділіться очікуваннями від матчу з Рубіконом?

– З повагою ставимося до суперника, капелюхами Рубікон точно не авидуватимемо. Прохідних команд немає і потрібно виходити на матч з максимальною самовіддачею та концентрацією. Налаштовуємося виключно на перемогу, інший результат нас не влаштує. Якщо зіграємо у свій футбол, то досягнемо результату.

Рубікон – команда з характером, з гарним тренером, думаю, що з цим суперником просто не буде.

– На яку підтримку сподіваєтеся у грі з Рубіконом?

– Хочеться, щоб на домашні матчі приходили якомога більше вболівальників, адже граємо саме для них. Дякую  вірним фанатам за підтримку. На попередні матчі максимум приходили 1200-1500 глядачів. Сподіваюся, що відвідуваність стане кращою.
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 669 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: