Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Анонс 20-ого туру першої ліги Закарпаття
23:03
Анонс 20-ого туру першої ліги Закарпаття
Очікуються чергові зміни в трійці лідерів.

У неділю, 13 жовтня, відбудуться матчі 20 туру чемпіонату Закарпаття в першій лізі.

«Карпати» - «Говерла».

Центральний поєдинок пройде в Рахові, де місцеві «Карпати» приймуть ясінську «Говерлу». Перчинки цьому «гуцульському дербі» додає той факт, що в минулому турі обидва клуби програли. І якщо поразка рахівчан у Міжгір'ї була очікуваною, ясінці здивували всіх, програвши вдома одному з конкурентів за медалі – клубу із Золотарева. Ця невдача суттєво зменшила їх шанси на золоті нагороди – 35 % (проти 45% у «Вільхівців» та 25 % у «Старта»). Що стосується «Карпат», то вони максимум на що претендують, то це зачепитись за бронзові нагороди. Однак у недільній битві саме рахівці є фаворитами.

У цьому сезоні «Карпати» на своєму полі демонструють видовищну гру і мають один із кращих показників – 25 очок із 27 можливих при найкращій з усіх колективів різниці голів – 33:5. Чого тільки варті їх звитяги над кращими виїзними колективами: «Вільхівцями» – 3:2, «Терновом» – 10:0, «Вишковом» – 3:0 та «Тячевом» – 6:0. Єдиною ложкою дьогтю в бочці домашнього успіху була сенсаційна нічия з «Кісвою» – 1:1. Неочікувано важкою була й перемога над найгіршим діючим виїзним колективом «Верховиною» – 2:1.

«Говерла» хоч і є найкращим виїзним клубом, та на фоні вищезгаданої статистики опонента її результати виглядають примарно – 13 балів із 27 можливих при найкращій з усіх клубів виїзній різниці голів – 15:7. Найкращими і найгіршими були їх матчі на полях домашніх середняків ліги: з «Копанею» – 3:0, «Тячевом» – 4:0, «Вишковом» – 0:2 та «Авангардом» – 0:2. З огляду на всі фактори максимум за що можуть поборотись гості – нічия, а найреальнішим прогнозом є перемога «Карпат» з різницею в 1-2 голи, якою вони прагнутимуть реваншуватись за поразку першого кола в Ясінях – 0:1.

«Авангард» Тересва - «Вільхівці».

Трохи рівнішим обіцяє бути матч в Тересві, який також може претендувати на роль центрального. Місцевим фанам буде на що подивитись. Цього разу сюди приїде лідер «Вільхівці». «Авангард» хоча й веде боротьбу з «Копанею» та «Тячевом» за 6-8 місця в таблиці, та на своєму стадіоні виступає переконливо – 22 очки з 27 можливих при різниці голів – 25:6. Найкращими були їх перемоги над виїзними фаворитами: «Говерлою» – 2:0, «Стартом» – 5:0. Незапланованими були домашні втрати тересвянців з «Терновом» – 0:2 та «Верховиною» – 0:0.

«Вільхівці» хоча на чужих полях виглядають одними з кращих, та виступають нестабільно – чередують перемоги над командами з низин із поразками від міцніших колекивів. Як наслідок, їх доробок 13 балів з 27 можливих при різниці голів – 20:16. Кращим їх поєдинком був нещодавній розгром «Верховини» – 5:2, а найгіршими – повне фіаско у Вишкові – 1:5 та мінімальний програш у Тячеві – 1:2. З огляду на те, з чим клуби підійшли до 13 жовтня, найреальнішим підсумком може бути мінімальна перемога господарів, якою вони реваншуються за розгром у Вільхівцях – 1:5, або нічия.

«Старт» Золотарево - «Тячів».

Можливими втратами конкурентів в 20 турі найімовірніше скористається «Старт», який в Золотареві в одному з двох найпрогнозованіших матчів дня приймає «Тячів». Золотаревці залишаються єдиним клубом першої ліги, який на своєму полі здобув стовідсотковий результат – 27 очок з 27 можливих при різниці голів – 24:5. Найціннішими були звитяги над міцними колективами: «Говерлою» – 1:0, «Терновом» – 4:1, «Карпатами» – 2:0 та «Вишковом» – 2:0. Відносно найгіршою грою золотаревців була важка перемога над «Верховиною» – 3:2. Тячівці на полях суперників регулярно втрачають залікові бали і мають в своєму активі 7 очок із 27 можливих при різниці мячів – 9:21. Найкращими їх виїзними поєдинками були звитяга над «Терновом» – 1:0 та нічия з «Верховиною» – 1:1. У решті матчів цей клуб був у ролі аутсайдера. З огляду на це, в Золотареві вони мають програвати з різницею не меншою ніж два голи.

«Терново» - «В.Копаня».

Значно конкурентнішим буде двобій у Тернові, де місцевий клуб приймає «Копаню». «Терново» у поточній таблиці хоч і перебуває на відстані одного очка від «Верховини», та вибороти від міжгірців 9 місце їм скоріше за все не вдасться. У «Верховини» значно простіший графік у останніх трьох турах. Матч проти копанців для тернівців виглядає найреальнішою можливістю здобути перемогу (далі буде надважкий виїзд у Міжгір'я та непередбачувана домашня гра з «Говерлою»).

«Терново» в рідних стінах на фоні міцних клубів виглядає блідо і зазнало від них вже 4 поразки. Найприкрішими були фіско від «Тячева» – 1:2 та від «Вишкова» – 1:3. Світлими промінчиками для місцевих фанів була хіба перемога над «Авангардом» – 2:0 та нічия зі «Стартом» – 1:1. Загалом їх домашній доробок у сезоні складає 11 очок із 27 можливих при різниці голів – 11:11. Здобуток копанців на чужих полях виглядає ще примарнішим – 6 балів із 27 можливих при різниці мячів – 4:16. Винятком були перемоги над «Кісвою» – 1:0 та «Великим Бичковом» – 2:0. У решті поєдинків клуб із Виноградівщини незмінно програвав.Найприкрішим із них було фіаско в Тячеві» – 0:3. Найреальнішим результатом пари «Терново» – «Копаня» може бути нічия або мінімальна перемога господарів.

«Вишково» - «Кісва».

Такі ж переважні можливості на перемогу в 20 турі, які ми віддаємо «Старту», матиме «Вишково». Цього разу в гості до земляків Шандора Варги завітає «Кісва». Косівські полянці вже фактично забронювали за собою 11 місце в таблиці. Їх виїзні показники одні з найгірших – 4 очки з 27 можливих при різниці голів – 9:25. «Вишково» хоча й випереджає «Копаню» тільки на одне, а «Тячів» на два очки, та має виключні шанси на 5 місце. Графік останніх матчів копанців та тячівців набагато складніший. Дістати «Карпати» підопічним Юлія Варги також не вдасться – у рахівців всі три майбутні матчі виглядають переможними. Домашній доробок вишківців традиційно хороший – 22 очки з 27 можливих при різниці мячів – 21:8. З огляду на це будь- який результат, окрім перемоги, місцеві фани вважатимуть провалом.

Слід ще згадати «Верховину», яка отримає три виїзні технічні бали за поєдинок із «Великим Бичковом».
Євген Свищо, спеціально для lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 588 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: