Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Анонс фіналу Зимової першості Закарпаття 2015
23:10
Анонс фіналу Зимової першості Закарпаття 2015
Фінальний поєдинок між футбольними клубами «Ужгород» та «Дийда» пройде на центральному стадіоні міста Чоп "Локомотив" о 14.00.

Фінальний поєдинок між футбольними клубами «Ужгород» та «Дийда» пройде на центральному стадіоні міста Чоп "Локомотив" о 14.00.

Скоріш за все підтримка трибун буде на стороні ужгородців, але не сумніваюсь, що й гостьовий сектор буде заповнений вщент берегівськими любителями футболу. Цікавості поєдинку придає той факт, що команди ніколи не зустрічались між собою в офіційних матчах.

Команда зі столиці нашої області ще не пропускала в офіційних матчах цього року, а скорострільність рівняється 1,5 голів за матч, що є досить низьким показником, як для головного фаворита змагань. Доробок берегівчан ще більш скромніший, за три гри (без врахування технічної перемоги над «Віолою») їх гольовий баланс становить 3:1. Тож не варто очікувати від фіналістів гольової феєрії.

Робота тренерського, та й менеджерського складу, «Дийди» заслуговує поваги, в дебютному сезоні на обласному рівні, вони досягли срібної сходинки Першої ліги, а на початку свого другого сезону - дістались фіналу Зимової першості Закарпаття і готуються до старту у Вищій лізі.

Принциповим ця зустріч буде для декількох екс-підопічних Михайла Іваниці – воротаря Юрія Славіка, Івана Ковача та братів Чобо та Гобі Кеменів, які ще минулого сезону з різним успіхом виступали в ужгородській команді. Також трішки давніше тут пробував свої сили Ференц Барта.

Гравці «Ужгорода», які задіяні в іграх за молодіжку «Говерли» проведуть свій матч регулярної першості чемпіонату України серед дублерів в п’ятницю проти «Металіста», тому в них буде півтора дня на відновлення перед фіналом.

Одразу декілька футболістів ужгородців мають досвід завоювання цього трофею. Перш за все це Василь Куделко, який у складі «Берегвідейка» декілька разів ставав тріумфатором цих змагань. Станіслав Котьо, Юрій Тома та Віктор Сіка являються ще діючими чемпіонами, вигравши кубок минулого року у складі молодіжки «Говерли».

Востаннє зимовий кубок гостював на Берегівщині в 2012 році, коли «Берегвідейк» переміг у фіналі пістрялівський «Метеор» в три мячі. А з 2010 по 2012 Зимову першість незмінно виграва той таки «Берегвідейк».

Як і у всіх попередніх матчах цього турніру, ужгородці виступатимуть фаворитами, тож скоріш за все вони будуть грати першим номером. Кемень та Барта в свою чергу, будуть розганяти контратаки, як це вони продемострували у грі з Оболоню.

Одним з немаловажних факторів у цьому протистоянні буде лава запасних, яка є сильною стороною «Ужгорода». Минулорічний виліт від «Оболоні» у півфіналі змушує ужгородців на чолі із наддосвідченим Слюсаром з подвійною силою працювати над поставленною задачею.

Тарас Галушка

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 773 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: