Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Анонс юнацького фіналу Першої ліги
09:31
Анонс юнацького фіналу Першої ліги
31 жовтня чемпіонський титул першої ліги у Виноградові розіграють юнацькі команди «Карпати» (Перечин) і «Карпати» (Дубове).

Анонс юнацького фіналу Першої ліги Першу з названих команд тренує Валерій Кузнецов, він же й наставник дорослої. Хоч працює з колективом порівняно недавно, але добре вивчив підопічних і зумів досягти найвищого поки для цього сезону результату. Насамперед впадає в око, що перечинці грають в атакувальний футбол, адже багато забивають: 3,7 гола за гру! Це другий показник у зоні. Так само чемпіон вирізняється й захисною ланкою, яка пропустила найменше м’ячів, притому в більшості поєдинків (а якщо точніше, то в 15 з 22) не пропустила жодного м’яча. «Західні» «Карпати»-переможець має свій характер: у другому колі здобуто стовідсотковий результат – 11 перемог в 11 матчах! Для юнаків це фантастичний здобуток. Або ще такий факт: щоб посісти перше місце, перечинцям потрібно було обов’язково вигравати останню гру чемпіонату. За волею календаря це була зустріч на виїзді, та ще й із четвертим колективом зони «Баранинцями». І все ж підопічні В.Кузнецова перемоглии – 1:0. Так само важливими для здобуття золотих медалей стали вікторії над основним конкурентом – «Бобовищем» (3:0 і 1:0).

Валерій Кузнецов, головний тренер «Карпат» (Перечин) вважає, що в останній зустрічі чемпіонату з представником Ужгородщини підопічні продемонстрували високу самовіддачу, адже й суперник дуже хотів виграти. А загалом наставник зазначив: «Спасибі всім хлопцям, витримали непростий темп змагань, а також керівництву клубу за підтримку. Усі футболісти викладалися на полі, добросовісно відвідували тренування, звідси – і результат. Що ж до матчу за чемпіонський титул ліги, то ми готуємося, а про суперника, чесно скажу, ніякої інформації не маю, оскільки я не так давно працюю. Фактично це мій перший сезон, коли треную, а тому з конкурентом, та ще й зі Східної зони, практично незнайомий. Для мене «Карпати» (Дубове) – команда-загадка. Та ми налаштовуємося. Щоб досягти результату, наш колектив повинен вийти на поле сконцентрованим, продемонструвати всі свої бійцівські (для футболу) якості».

Хоч наставник команди й не став виділяти когось із неї, але все ж, мабуть, не помилюся, коли виокремлю кількох гравців. Насамперед згадаю Віталія Кучерявого й Миколу Іванча, нападників, Станіслава Зизича, капітана команди, Віталія Прудкого, центрального півзахисника, Богдана Макара, переднього захисника, воротаря Володимира Валька. Тобто в кожній із ланок є виконавці, які й забезпечили стабільність ефективних виступів.
У «Карпат» із Дубового свої козирі. Їх, до речі, теж тренує наставник, який працює з дорослою командою. Мова про Михайла Руснака. Проте і в цьому випадку робота на два «фронти» не стала перешкодою для досягнення вагомого результату серед юнаків.

Чемпіон Східної зони насамперед вирізняється, як не дивно, лінією захисту. Адже пропустила тільки 10 голів у 22 зустрічах. Тобто йдеться про абсолютно найкращий показник у зоні, та й у лізі загалом. За показником забитих голів у колективу третій результат і дещо скромніший порівняно з перечницями (тільки 2,1 гола за гру). Утім, як влучно зазначив М.Руснак, головне: забивають стільки, скільки потрібно для перемоги. Невипадково, що юні футболісти з Тячівщини фінішували з хорошим відривом, хоч боротьба за «золото» в зоні тривала фактично до останнього туру.

Якщо говорити про «Карпати» (Дубове) як команду-загадку, то для цього є певні підстави: з одного боку, підопічні М.Руснака двічі переграли срібного й бронзового призерів – «Інтер» (Ганичі) та «Авангард» (Тересва) – відповідно перших 1:0 і 1:0 та других по 2:0. Натомість несподівано в першому колі поступилися вдома «Тернову», яке фінішувало передостаннім, і втратила очки в зустрічах із восьмою командою чемпіонату «Ізою» – двічі по 1:1. Тим не менше 13 матчів відіграно без пропущених голів, тому захист такого суперника так само відкрити буде непросто.

Із гравців М.Руснак також намагався нікого не виділяти, зазначивши, що всі заслуговують добрих слів. Утім і в цій команді в кожній лінії є свої герої. Згадаймо хоч би Вадима Решетньова, досвідченого (1998 року народження) воротаря, Євгенія Плиску, капітана команди, дисциплінованого центрального захисника, Олега Бережника, котрий діє в центрі півзахисту; у нападі хороші Владислав Галац, котрий виступає за дорослу команду, та в ключових матчах, зокрема проти лідерів, підставляв своє надійне плече, та Івана Носу…

Про гру своєї команди та суперника із Західної зони Михайло Руснак, головний тренер «Карпат» (Дубове), відгукнувся так: «Я проаналізував, ми – не найстарші в зоні. Наступного сезону в нас не зможе грати за віком лише один гравець. Отож, думаю, виграли чемпіонат за рахунок дисципліни, гри, що називається, на одному диханні. Ми планували протягом трьох найближчих років виграти якийсь із комплектів нагород, а тут одразу золоті медалі. Дуже радий. Стосовно перечинців, то зазначу: що вони грають в атакувальний футбол і відповідно багато забивають. Раз змагалися за титул чемпіона ліги й минулого сезону, хоч і програли ясінянцям, та є досвідченими. Будемо готуватися. Ми завжди тренуємося під конкретного суперника, відпрацьовуємо ті чи інші елементи тактичної боротьби. Якщо й цього разу виконаємо той план, який задумали, то досягнемо потрібного результату».
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 958 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: