Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Анонс матчу аматорського чемпіонату України "Ужгород" - "Тернопіль-ДЮСШ"
22:55
Анонс матчу аматорського чемпіонату України "Ужгород" - "Тернопіль-ДЮСШ"
Наступний матч “Ужгород” проведе із “Тернополем-ДЮСШ” 12 травня о 14:00 на стадіоні “Автомобіліст”.

Анонс матчу аматорського чемпіонату України
У першому колі ФК «Ужгород», гостюючи в Тернополі, здобув перемогу з найбільшим рахунком в аматорському чемпіонаті України. Нагадаємо, футболісти з обласного центру Закарпаття зуміли провести у ворота суперника 6 голів, при тому, примудрившись першими пропустити. Проте минулорічний «Тернопіль-ДЮСШ» уже не порівняти із командою весняної частини чемпіонату. Принаймні вона значно менше пропускає. Та й, зрештою, «Ужгород» набрав більших обертів. Характеристика попередніх матчів та перспектива майбутніх – вустами помічника головного тренера ФК «Ужгород» В’ячеслава Пінкоського.
 
- В’ячеславе Венцеловичу, після успішного старту у весняній частині аматорського чемпіонату ми стали свідками ганебної домашньої поразки від «Агрона» з рахунком 0:3. Як можете її прокоментувати?
 
- Команда повністю провалила гру. Футболісти не виконали передматчеві настанови тренерського штабу і вся робота зійшла нанівець. Адже, повірте, ми досконало вивчили слабкі та сильні сторони суперника, проаналізувавши багато поєдинків великогаївського «Агрона». Однак ужгородські футболісти показали безхарактерну, безвольну гру. У них просто не горіли очі. І це при тому, що на матч прийшли їх рідні, друзі. Просто нема слів. Бо ужгородські вболівальники розуміються у футболі і не пробачать подібної поразки
 
- У наступному поєдинку «Ужгород» показав абсолютно протилежну гру – це був чи не кращий поєдинок у весняній частині аматорського чемпіонату держави. Як підсумок, Ви перемагали четверту команду турнірної таблиці, галицькі «Карпати», до 96-ої хвилини.
 
- Так, це були протилежні ігри. Радує, що футболісти зробили відповідні правильні висновки і в Галичі вже втілили тактичні напрацювання на практиці. Хоча концентрації вистачило не до кінця. Згадайте, два голи у двох матчах ми пропустили зі стандартів. У кожному поєдинку є певні помилки. З них складається футбол. Але треба віддати належне гравцям, які у меншості зуміли не гірше виступити, аніж їх іменитіший суперник. Про стан поля та арбітраж у Галичі я не говоритиму.
 
- У цьому матчі два голи-красені забиває досвідчений Адріан Пуканич. Кого ще можете виокремити?
 
- Усіх. Футбол – це командна гра. Кожен футболіст зіграв самовіддано. А щодо Адріана – тому він і був запрошений до «Ужгорода», аби молодші партнери по команді мали з кого брати приклад.
 
- У матчі з галицькими «Карпатами» за другу жовту картку поле покинув Станіслав Котьо. Відповідно він пропустить наступний поєдинок із тернопільською командою. Ще якісь кадрові втрати «Ужгороду» притаманні?
 
- На щастя, ні. Більше того, Андрій Лазар почав працювати на тренуваннях у загальній групі. Чи реабілітується він до гри – питання відкрите.
 
- Головна команда обласного центру Закарпаття минулоріч без особливих труднощів обіграла «Тернопіль-ДЮСШ» із різницею у 5 м’ячів. Недооцінки суперника не буде?
 
- До цього матчу, як і до кожного іншого, ми готуємось дуже відповідально. Уболівальники вже сталим свідками одної недооцінки суперника. Тому, гадаю, її не буде. Насправді наш суперник сформований хоч із молодих, але дуже талановитих перспективних футболістів. «Тернопіль» усього з чотирма заліковими пунктами – скажете Ви. Так, але Ви порівняйте їх виступи з минулим роком. Нема вже тих хокейних рахунків. Команда додає у кожній грі. Тому матч буде непростим.
 
- До закінчення чемпіонату на «Ужгород» чекають ще чотири протистояння із «Тернополем-ДЮСШ», ОДЕКом «Хмельницьким» та «Покуттям»…
 
- Не треба забігати наперед. Давайте зіграємо перший матч. І якщо Ви натякаєте, що легко буде із «Хмельницьким» – глибоко помиляєтесь. «Кристал» вдома зумів забити хмельничанам лише на 86-ій хвилині. Та й сама гра буде на штучному полі о 17:00. Там теж буде складний матч. Я вже про ОДЕК та «Покуття» мовчу.
 
 
У весняній частині аматорського чемпіонату справи у підопічних Андрія Яблонського теж особливо не покращились. Хоча, як сказати. У трьох матчах тернопільці не зуміли набрати одного очка. Більше того – не забили жодного голу. А пропустили лишень 10. Чому лишень? Та тому, що у першому колі значно частіше доводилось виймати м’яч із сітки власних воріт. Та й від кого пропустили? Від іменитих: “Агрона”, “Карпат” і “Покуття”. У матчах зі згаданими першими двома суперниками “Ужгород” набрав тільки один заліковий пункт. Які завдання поставлені перед “Тернополем-ДЮСШ” – розмова із головним тренером команди Андрієм Яблонським.
 
- Пане Андрію, аналізуючи матчі Вашої команди у весняній частині чемпіонату, можу сказати, що “Тернопіль-ДЮСШ” покращив свої виступи, принаймні менше пропускає. Ви підсилились під час трансферного вікна?
 
- Я б сказав – ослабли. Команду полишив Максим Проців, який перейшов до тернопільської “Ниви”. До слова, він у двох попередніх поєдинках за новий клуб вийшов зі стартового свистка і в кожному з двох матчі забив по голу. А поповнили команду Бернард зі “Збаража” та Дмитро Марцинюк із “Вишнівця”. Загалом під час перерви “Тернопіль-ДЮСШ” готувався у місті і зіграв 9 контрольних матчах із командами Івано-Франківщини, Хмельниччини та Тернопільщини. А щодо зменшення показника пропущених голів – є таке. Однак нам ніяк не вдається забити.
 
- Якщо правильно розумію, перед стартом чемпіонату Вам особливих завдань і не ставили?
 
- Звісно ні. Було завдання сформувати боєздатний колектив, виховувати футболістів.
 
- Сформувати для чого і виховувати для кого? Є перспектива підвищення у класі?
 
- Не готовий Вам відповісти. Навіть якщо не буде створено команду майстрів, ми й далі готуватимемо гравців для інших професійних клубів.
 
- А кого, як перспективного, можете виокремити?
 
- Середній вік команди – 18 років. Кожен футболіст, як на мене, перспективний. Паралельно команда “Тернопіль-ДЮСШ” виступає і в чемпіонаті області. Ми знайшли спонсора – будівельну компанію “Креатор-Буд” в особі Ігоря Гуди, за що йому особлива вдячність. Поки-що ми зіграли всього один поєдинок і поступились “Агрону” у два м’ячі.
 
- Це, безперечно, вдвічі кращий результат, ніж на старті весняної частини чемпіонату. А от у всеукраїнських змаганнях Вас хто підтримує?
 
- Ми – комунальна команда, відповідно і фінансується з міського бюджету.
 
- Наступний поєдинок “Тернопіль-ДЮСШ” проведе з “Ужгородом” 12 травня. Коли на Вас чекати і чого чекаєте від матчу Ви?
 
- Знаєте, у нас нема можливості, скажімо, як у “Агрона”, приїжджати у переддень гри. Тому приїдемо в неділю. Я звернувся із проханням до головного тренера “Ужгорода”, аби матч відбувся о 14:00, аби швидше додому повернутись. Ну, чого чекаю? Змістовної гри….
Віталій БІРОВЧАК,
Прес-служба ФК «Ужгород»
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 487 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: