Головна » Усі публікації » у світі » Вдалий дебют Антона Бідзілі в Угорщині
10:55
Вдалий дебют Антона Бідзілі в Угорщині
Ужгородський футболіст вдало дебютує у вищій лізі чемпіонату Угорщини.

Вдалий дебют Антона Бідзілі в Угорщині
Антон Бідзіля більше двох років знаходиться у системі столичного МТК виступаючи за юнацькі команди і вже дорісши до першої. У позаминулому турі чемпіонату Угорщини 18-річний закарпатець волею долі отримав можливість вийти на поле у грі з Уйпештом. Причиною цього стала травма Деуча Бенце на 26-ій хвилині матчу, тож тренер МТК Томаш Фезко вирішив дати шанс молодому Бідзілі і він сповна скористався ним, ставши одним з кращих на полі. Гра між третім Уйпештом та сьомим МТК завершилась нульовою нічиєю.
 
А за підсумками 23-го туру чемпіонату Угорщини Антон увійшов до збірної туру. Саме про цю гру ми і розпочали з ним розмову.
 
 
- На позаминулих вихідних ти дебютував за першу команду в офіційних матчах і зробив це досить вдало, потрапивши у збірну туру. Розкажи про свої враження від матчу проти Уйпешта?
 
- Чесно кажучи якось відчував, що вийду, сам я атакуючий півзахисник, але так склалася ситуація, що вийти потрібно було на місце правого захисника, тренер вірив в мене, так само як і гравці по команді, які під час матчу допомагали, тому дуже добре себе відчував на полі.

 






























- На зимових зборах з основною командою ти провів декілька контрольних матчів. З ким грали, на яких позиціях тебе задіював тренер?
 
- На зборах грали з різними командами з Казахстану, Туреччини, України. В тих матчах грав центрального півзахисника, найбільше запам’яталась гра проти Трабзонспору, так як на тому матчі вийшов в основі, тим більше ми виграли 2:0.
 
- Як тебе прийняли у дорослій команді?
 
- У дорослій команді все дуже добре і швидко прийняли, так як ще коли я був в U17 декілька разів тренувався з першою командою, а минулого року в останньому турі у другій лізі я дебютував в основі, тому знали хто я, і тим більше атмосфера в команді хороша і гравці швидко прийняли.
 
- З тобою у клубі виступають екс-динамівці захисник Євген Селін та воротар Артем Кічак. Чи спілкуєшся з ними? Можливо допомагаєш у перекладі.
 
- Так, я дуже радий був коли почув літом що Тьома і Женя будуть грати в МТК, звичайно допомагаю на тренуваннях з перекладом і так само вони мені на полі. Коли я був в Україні я лише по телевізору дивився на них, а зараз з ними тренуюсь і граю в одній команді. А з Тьомою я ще і на тренування їжджу разом.

 
- Також у команді виступає легенда угорського футболу Шандор Торгелле (Крістал Пелес, Панатінайкос, ПАОК, Аусбург, Дюссельдорф), що можеш про нього сказати? Чи дає якісь настанови молодим гравцям?
 
- Від Торгелле дуже багато можна вчитись, він в команді той, хто, якщо треба, підтримає, якщо треба, то скаже що щось не правильно робиш, на кожному тренуванні викладається і дуже не любить програвати, було б добре якби всі молоді гравці так відносились до тренувань і матчів як він, тому що він великий приклад як треба це робити.
 
- Розкажи про свій шлях до дебюту у першій команді: як потрапив в угорський футбол, як перейшов у МТК, скільки виступав за юнацькі команди?
 
- Коли я грав за СДЮСШОР ми часто їздили на дитячі турніри в Угорщину, там мене помітили в Дебрецені «Локі», але так як я не знав мови, я потрапив у філіал Торпа. Там я провів рік і повернувся в Дебрецен.
 
У Дебрецені вже через півроку я почав грати в команді на рік старших, що дуже допомогло, так як грав против сильніших суперників. Там я провів два роки, після цього було багато пропозицій, але з сім’єю і агентом вирішили зупинитись на МТК, так як мені дуже подобався стиль команди, умови і філософія клубу.
 
Перший рік в МТК я грав за свій вік U17. Потім було U19, де вже грав знову з на рік старшими. Той сезон дуже добре вдався для мене, так як вже взимку підписав перший професійний контракт у 17 років. Весною зіграв пару матчів за дубль, а на початку літа дебютував в основній команді в другій лізі.
 
Влітку збори почав в основній команді, але була травма із-за якої випав на три місяці. Осінню почав набирати форму, зимою пройшов збори, а тепер дебютував. Поки що це лише один матч, тому це лише початок, буду надалі тренуватись, щоб чим частіше виходити і закріпитись в основі.
 
Хотів би сказати молодим футболістам хто це читає - талант талантом, але тільки тоді доб’єшся своєї цілі, якщо працюватимеш над собою!

P.S. Вже у минулому турі Бідзіля вийшов у старті на гру з лідером чемпіонату Ференцварошом. МТК поступився 1:3, Антон провів на полі 59 хвилин.
Тарас Галушка
 

Категорія: у світі | Переглядів: 1401 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: