Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Артем Блох: "Коли вихожу на поле завжди думаю, щоб забити"
15:50
Артем Блох: "Коли вихожу на поле завжди думаю, щоб забити"
Ужгородський воротар Артем Блох розповідає про свій дебют у складі молодіжної збірної України з пляжного футболу.

Артем Блох:
В угорському містечку Шіофок з 16 по 18 червня пройшов міжнародний турнір з пляжного футболу серед молодіжних команд Golden Talent Beach Soccer Cup 2017. У ньому взяло участь вісім команд – Угорщина, Іспанія, Польща, Франція, Чехія, Білорусь, Греція та Україна. У складі українців в офіційних іграх дебютував ужгородський воротар Артем Блох, який протягом останніх двох місяців проводив навчально-тренувальний збір у молодіжній збірній України з пляжного футболу. Останнім клубом Блоха до переходу у пляжний футбол був ФК «Ужгород», за який він виступав у Зимовій першості Закарпаття, минулого сезону грав за "Берегово" та "Середнє".
 
У першому матчі з поляками наша збірна поступилася 5:7. Наступного ігрового дня українці перемогли однолітків з Чехії 5:3. У третій день турніру команди боролись за підсумков місця – Україна у грі за п’яте місце здолала Грецію 9:4. Переможцями турніру стали господарі, які крупно переграли Францію 13:4.
 
Про свій дебют у складі молодіжної збірної з пляжного футболу та виступи за новий клуб ми і поговорили з Артемом Блохом, який зараз знаходиться у короткій відпустці після виступів за збірну.
 
- Артем розкажи спочатку про свою кар’єру футболіста? Коли почав займатися футболом, хто був першим тренером і за які дитячі та дорослі клуби виступав?
 
- Почав займатись футболом у Фанти Миколи Андрійовича. В 10 класі перейшов до Дніпропетровського Вищого Училища Фізичної Культури (ДВУФК). Там моїми тренерами були Андрій Миколайович Пісний та Гела Олександрович Глонті, які багато чого мені дали і навчили. Після закінчення школи я приїхав додому, в Ужгород. Відіграв сезон за Говерлу U19 і заявився в обласний чемпіонат за ФК «Берегово». Наступним клубом був ФК «Середнє», куди мене запросив Вадим Дьордь. Я зіграв за них п’ять матчів, так як це був вже кінець чемпіонату. Взимку почав займатись і проводити підготовку до сезону в команді ФК «Ужгород», за яку зіграв декілька матчів у Зимовій першості Закарпаття.
 
- Яким чином ти перейшов із футболу у пляжний футбол?
 
- Ще за часів моїх виступів за УФК-Дніпропетровськ, я добре грав ногами, нас привчали грати тільки через пас, грати як останій захисник, за це мене і визивали у юніорську збірну України по великому футболу, але то було тільки один раз. Тренер завжди відзначав мене за гру ногами, а в пляжному футболі воротар високо ціниться, якщо він може прийняти та віддати передачу ногами, пробити по воротам. У моєму активі поки тільки один гол в чемпіонаті України з пляжного футболу. Мене запросив тренер спробувати свої сили в клубі та збірній. Спочатку коли я приїхав мені не дуже сподобалось, але з часом все змінилось, в мене почало все виходити: я піднімав м'яч з піска, набивав, віддавав передачі і стало дуже цікаво. Відтак зараз я граю за молодіжну збірну і клуб «Вибір» (Дніпропетровськ) – вони дворазові чемпіони України і бронзові призери Ліги Чемпіонів.
 
- Чи вдалось тобі відвоювати місце в основі у своєму новому клубі?
 
- У пляжному футболі рідко воротар або хтось з гравців грає всю гру. Я граю в кожному матчі по 1-2 тайми. Інколи буває не заявляють мене. У команді окрім мене є ще два досвідчені голкіпери.
 
- Чи важко переключатися, перестроюватись з великого футболу на пляжний?
 
- Головним тренером у клубі є Олександр Косенко. Він також очолює національну футзальну збірну. Тренування у «Виборі», як для воротаря, то не дуже важкі. А ось футболістам треба багато працювати.
 
- Чи висока конкуренція на воротарській позиції у молодіжній збірній?
 
- Конкуренція є, її не може не бути, але як я вже казав, воротарі грають майже порівну, якщо їх мінімум двоє. Інколи може один воротар зіграти два тайми, а інший тільки один.
 
- Розкажи про процес підготовки до міжнародного турніру? Чи складні тренування у порівнянні з футболом?
 
- Було два підготовчих збори - один у Дніпрі, другий у Києві. У Дніпрі закладали фундамент, було дуже важко. Було три тренування в день, температура сягала 25-28 градусів тепла. Воротарі працювали в основній групі. В остані три дні головний тренер команди поїхав до національної команди, тому що було відкриття сезону, наша збірна приймала Молдову в товариській зустрічі. Також поїхав один гравець із молодіжного складу - віце-капітан Дубовик Сергій. Другий збір був у Києві, де також були три тренування в день. За другий збір ми зіграли шість контрольних поєдинків і майже у всіх перемогли. Лише в одному пробивали післяматчеві пенальті і програли.


 
- Чи легко зміг знайти порозуміння з новими партнерами на пляжному полі?
 
- Так, адже у нас дуже дружній колектив, що в клубі, що в збірній. І в клубі, і в збірній зі мною грають два гравці з ДВУФК - мої товариші по минулій команді (УФК-Дніпропетровськ, сезон 2014). Тепер у чемпіонаті України за нас грають зірки світового масштабу: три білоруси і наш українець Олег Зборовський - один із найкращих нападників пляжного футболу та кращий бомбардир нашої національної збірної. Дуже приємно грати з такими гравцями в одній команді.
 
- Поділись враженнями від турніру у Шіофоку. Який рівень змагань? Як тобі твій дебют?
 
- Рівень дуже високий, угорці вміють зустрічати гостей. Все було за графіком – сніданок, обід, вечеря, тренування, виїзд на гру. Нас відвозили і привозили. Місцевий курорт дуже сподобався, але ми там зовсім не відпочивали, адже не було часу. Всі сили залишали на гру. Дуже прикро було програти полякам, але потім ми довели всім, що це було випадковість перемігши чехів 5:3 і греків 9:4. Полякам ми програли 7:5, зі сторони всі говорили що ми просто перегоріли. Так здавалось і мені.
 
- Скільки часу проводив на полі?
 
- У першому матчі зіграв другий тайм. У другій грі відіграв другий і третій тайм. У третій зустріч вийшов на третій тайм. Два рази влучав у поперечку, ніяк не міг забити, але дуже хотів. Коли вихожу на поле, завжди думаю, щоб забити. Можливо потрібно прибрати цю думку і буду забивати.
 
- Яка збірна тобі сподобалась найбільше за грою?
 
- Іспанія і угорці. Я не дивився нагородження, але мені дуже цікаво кому дали найкращого воротаря. Для мене це був іспанець, він грав дуже добре ногами, технічно вводив руками плюс забив 2-3 гола за три матчі.
 
- Так, саме він отримав приз кращого воротаря турнір – Пабло Лопес Моліна. Який формат чемпіонату України пляжного футболу? Скільки триває сезон?
 
- Сім команд грають у три тури. Перший зїздний тур зараз проходить у Києві. Ми перемогли у трьох матчах, в одному з яких по пенальті. Другий тур відбудеться в Івано-Франківську і після нього одна команда вилітає. Третій тур шість команд зіграють у Дніпрі. На даний момент стартував чемпіонат міста в Дніпрі. Мені дали відпочити десять днів і 27 червня я маю бути в розташуванні клубу.
 
- Чи спостерігаєш за чемпіонатом Закарпаття? Які твої прогнози?
 
- Так, звісно спостерігаю, дивлюсь огляд кожного туру. Ну, в цьому чемпіонаті фаворити залишились ті що й були - Минай і Севлюш. До них, думаю, більше ніхто не підніметься. А от за третє місце можуть поборотись Ужгород з Середнім.
 
Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ із турніру дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 2713 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: