Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » "Артос" Гать завойовує Суперкубок Берегівщини (ФОТО)
10:09
"Артос" Гать завойовує Суперкубок Берегівщини (ФОТО)
Поєдинки за даний почесний трофей на Берегівщині проводяться з 2011 року.

Феноменально, але в кожному з шести фіналів грала бадалівська команда, яка тричі ставала володарем золотої статуетки. Минулого року вона переграла нинішнього свого суперника – ФК “Артос” з с.Гать з мінімальною перевагою в один м’яч – 1:2. Тому учорашній матч обіцяв бути безкомпромісним і бойовим: “Фенікс” мав мотив учетверте заволодіти Суперкубком, а гатянців стимулювала перемога в цьогорічному розіграші Зимового Кубка і прагнення реваншу за торічну поразку.
 
Вже з перших хвилин ініціативою заволоділи бадалівці – атаки накочувались на ворота “Артоса” одна за одною. Нерви у футболістів, насамперед у гатянців, для яких ціна перемоги була подвійною, були натягнуті, що в підсумку вилилось у зливу жовтих карток. Перший гірчичник від головного арбітра матчу Бейли Товта з Дийди отримує захисник “Фенікса” Іштван Паловці. Потім ”жовте світло” за перемовини з рефері побачили перед собою гатянці Михайло Кампій та Володимир Варваринець. Це дещо охолодило запал спортсменів обидвох команд і зустріч перейшла у більш виважене і спокійне русло, гра вирівнялась.
 
Хороші шанси відкрити рахунок упускають бадалівці Флоріан Орос та Жолт Кардош, які з вигідних позицій б’ють вище воріт. Відтак у стійку метрів з 25 влучає Шандор Нодь. Кидається у вічі досить одноманітна тактика “Артоса” – швидке переведення сфери на половину суперника й навіс на єдиного нападника Ласло Пала в надії на його індивідуальні дії. У першому таймі подібний хід успіху не приніс.
 
Як завжди, старається вивести партнерів на зручну позицію швидкий Мирослав Бундаш. Але “колеги” ніяк не можуть результативно замкнути націлені передачі свого плеймейкера: то Юлій Молнар не влучає по м’ячу, то Варваринець б’є над поперечиною з п’ятиметрової лінії. Ще раніше Володимир наважується на постріл здалеку, але Асталош переводить кулю на кутовий. Перша половина так і завершилась нульовою нічиєю. Правда, двоюрідний брат Мирослава Йосип Бундаш ще встиг заробити чергового гірчичника, і теж за суперечку з арбітром.
 
Другий тайм знову активніше розпочинають бадалівці. Здалеку перевіряє пильність кіпера Дмитро Микулко – Гейза Гей на місці. Жорстко веде боротьбу за м’яч Жолт Кардош, за що отримує попередження. Наставники “Фенікса” вирішують залучити свіжі сили і на полі з’являється син одного із тренерів, сільського голови Бейли Салої, Бейла -молодший (старший Іштван вийшов на газон ще у стартовому складі). Але тут слідує гостра контратака гатянців і тактика команди приносить перший ужинок – навіс знаходить Ласло Пала і той головою перекидує шкіряного над воротарем бадалівців прямо у верхній правий кут – 1:0.
 
Після пропущеного гола “Фенікс” знову активізувався і притис суперника до його карного майданчика. Бейло Салої робить націлений навіс на Норберта Фодора, який теж головою спробував повторити трюк Ласло Пала. Не вийшло – Гей відправив сферу на кутовий. “Артос” зусиллями Мирослава Бундаша, у котрого теж почали здавати нерви, огризається контратаками. В одному з моментів Мирослава штовхають у спину в карному майданчику, проте свисток рефері промовчав. Не зумів скористатись вивіреною передачею плеймейкера і Міклош Жолдош, що вийшов на заміну. Фінальний свисток арбітра зафіксував мінімальну перемогу футболістів Гаті – 1:0.
 
Крашими гравцями поєдинку були визнані Іштван Паловці з “Фенікса” та Мирослав Бундаш (“Артос”). Голови Берегівських райради Йосиф Шін та РДА – Іштван Петрушка вручили їм спеціальні міні-кубки.
 
Гравці команд – учасниць фіналу відзначені відповідно “срібними” та “золотими” медалями. Нагородження разом з очільниками району провели голова федерації футболу Олександр Чегіль та його заступник Валерій Щока. А головний приз – величезний Суперкубок уперше в історії клубу здобув “Артос” з с.Гать. Команда зробила чудовий подарунок сільському голові Іштвану Локіті, який у неділю відзначав 31-й рік з дня народження. Першим привітав його з подвійним святом колега з Бадалова Бейло Салої.
Микола Горват
 
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 835 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: