Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » "Артос" Гать завойовує Зимовий кубок Берегівського району (ФОТО)
18:33
"Артос" Гать завойовує Зимовий кубок Берегівського району (ФОТО)
У неділю відбувся фінальний поєдинок за зимовий Кубок Берегівського району з футболу.

На стадіоні в Дийді силами помірялись давні й непримиренні суперники – гатянський “Артос” і берегівська “Зірка”. На цей раз Фортуна була на боці сільських спортсменів. Вони виявились більш вмотивованими і налаштованими на перемогу. А от берегівці не зуміли сповна продемонструвати свої бійцівські якості та майстерність, допускали багато технічного й тактичного браку і в підсумку поступились – 0:3.

Уже на перших хвилинах поєдинку припустився прикрої помилки в захисті Олександр Куранов і всюдисущий Мирослав Бундаш зблизька буквально розстріляв ворота – 0:1. Забивши швидкий гол, гатянці не скидали обертів, а продовжували нарощувати тиск на суперника. По правому флангу мчить швидкий Мирослав Бундаш, подає на Варваринця, той головою скидує шкіряного під удар Чабі Перешу, однак лобда потрафляє в поперечину.

“Зірка” теж не відсиджувалась в обороні й періодично атакувала. Чудову нагоду втрачає Максим Печерський, який виходить сам-на-сам на побачення з кіпером “Артоса” і не влучає у ствір. Відтак ще момент: аж двоє берегівчан знаходяться на вигідних позиціях, проте куля опиняється в руках воротаря. Наприкінці першого тайму грубо помиляється капітан “Зірки” Петро Дрозденко, даруючи м’яча супернику. Ті не чекали такого жесту від досвідченого захисника і з несподіванки пробили вище воріт.

У другій половині гри берегівці дещо активізувались, але “Артос” вмілими діями  пригасив цей сплеск. Гатянці демонструють швидкі триходівки, за якими футболісти “Зірки” явно не встигали. Після одного з таких мережив слідує націлений навіс у карний майданчик, оборонці та воротар берегівчан вкотре помиляються і джокер гатянців Мирослав Бундаш був тут як тут і без вагань спрямовує сферу в правий кут – 0:2.

“Зірка”, не зумівши забити з подач, кидає в бій ще один “інструмент” – удари здалеку. Спочатку перевіряє пильність кіпера “Артоса” Парада, потім Міщенко, що вийшов на заміну, відтак юний Кіш, але м’яч летить або вище воріт, або повз стійку. Нерви у старівців потроху здають і за удари по шкіряному після свистка судді “гірчичники” отримують Печерський і Роланд Боднар. А вболівальники Гаті вимагають у своїх улюбленців третього гола. Гравці прохання виконали: послідував навіс із флангу і Ласло Пал могутнім ударом встановлює кінцевий результат – 0:3.

Не менш напруженим і драматичним був поєдинок за третє місце між “Талісманом” з Великих Берегів та ФК “Кідьош”. На жаль, останні вийшли на поле в дещо ослабленому складі, бо не приїхали легіонери з Вилока та ще кілька гравців. Все ж команда зіграла достойно, продемонструвавши і вміння, й жагу до перемоги.

Почався матч без розвідки, атаки накочувались з обидвох сторін. Стовідсоткову нагоду марнує талі
сманівець Роберт Зенич: опинившись віч-на-віч зі стражем воріт чомусь б’є повз стійку. Команда додає у швидкості, кремезний Андрій Сироватка проривається в шістнадцятиметрівку, виводить на ударну позицію Бабича й Володимир відкриває рахунок – 1:0. Через кілька хвилин після потужного удару Карібова шкіряний влучає в поперечину. Техніку демонструє Бабич – б’є через себе “ножницями”, але прямо у воротаря. Великобережці все ж скеровують кулю у ствір, однак боковий арбітр фіксує офсайд і головний суддя Мирослав Маргітич гол не зараховує.

І тут право на штрафний отримують кідьошці. Василь Маргітич пробиває у стінку, куля відскочила до Тихомира Дерцені й досвідчений Мікулаш, як його називають вболівальники, не схибив – 1:1. Забитий гол додав сил і незабаром Ріхард Магочан виводить свою команду вперед – 1:2. Потім слідує помилка кіпера кідьошців Дмитра Чуперечина, який невпевнено вийшов на перехоплення м’яча, і Гергель Горват зрівнює рахунок – 2:2. Проте активний Ріхард Могачан на радість прихильників команди знову примушує капітулювати Бертолона Нілоша – 2:3. Уже через хвилину псує настрій кідьошцям Андрій Сироватка – 3:3. Здавалось, усе йде до післяматчевих пенальті, але Бабич перекреслив сподівання вболівальників: послідувала точна передача в розріз захисників і Володимир із безпосереднього рандеву з Дмитром Чуперечином виходить переможцем – 4:3.

Отже зимовий Кубок на Берегівщині нинішнього року “прописався” в Гаті, “срібло” дісталось “Зірці”, а “бронзу” здобули великобережці. Переможцям вручені відповідні медалі та кубки, нагородження провели голова районної ради Йожеф Шін та голова районної федерації футболу Олександр Чегіль.

Прикметно, що в поєдинках на Кубок виступило багато гравців 1998-1999 років народження, котрі непогано зарекомендували себе. Також федерація футболу району висловлює щиру подяку президентам клубів, які надали свої поля для проведення змагань.
Микола Горват
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчів дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 806 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: