Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » «Артос» – новий чемпіон Берегівщини
00:21
«Артос» – новий чемпіон Берегівщини
У неділю на Берегівщині народився новий чемпіон району.

У неділю на Берегівщині народився новий чемпіон району.

«Фенікс», який здобув це звання минулого року, склав свої повноваження, поступившись у півфіналі гатівському «Артосу». В іншому поєдинку дебютант чемпіонату «Берегово» програв команді з Яношів. Матчі за 3 і 1 місця зібрали солідну глядацьку аудиторію. Слід зазначити, що фінальна частина стала окрасою чемпіонату, бо по питаннях організації - у берегівчан слід багатьом вчитися. Уже на 2 хвилині Яноші повинні були відкривати рахунок. Луца поборовся із захисником майже в безнадійній ситуації, заволодів м’ячем, вийшов на ударну позицію і пробивав метрів із 10-11, але м’яч від стійки відлетів у поле. Войтко повинен був добивати м’яч у ворота, але гравець Яношів замешкався, і момент було втрачено.

У перші хвилин десять краще виглядали футболісти Яношів, які швидше обробляли та підбирали більшість м’ячів. Але досвід є досвід. Стараннями Варги, Бундаша, Калія команда «Артос» вирівняла ситуацію на полі. На 14 хвилині після подачі кутового Нашко замикав дальню стійку, але Береш зумів зреагувати на удар головою з близької відстані. Черговий кутовий, і знову Береш відбиває удар у площину воріт. Ще через хвилину вже Яноші загрожували воротам «Артоса» після подачі кутового, але удар Балажа був трохи неточним, тож м’яч пролетів над поперечиною. На 22 хвилині Бундаш зірвав овації трибуни. Його удар із 30 метрів відбила поперечина. А на 27 хвилині «Артос» повів у рахунку. Переш зіграв у стінку з Нашком і вискочив на побачення з Берешом. Півзахисник відмінно розібрався в ситуації, і на табло засвітилося 1:0. Ще за хвилину другий м’яч повинен був влетіти у сітку воріт Яношів. Після удару по воротах із-за меж штрафного майданчика, м’яч зачепив ногу захисника й відлетів до Нашка, який стояв навпроти воріт. Ніби все правильно робив нападник, але м’яч розминувся з площиною воріт. Ще через хвилину потужного удару завдав Балаж, але м’яч над поперечиною воріт «Артоса», полетів за межі поля.

Коли здавалося, що «Артос» міцно заволодів ініціативою й другий м’яч – тільки справа часу, Яноші зрівняли рахунок. Луца скористався помилкою захисника, який не дотягнувся до м’яча, заволодів круглим і вдарив у ближній кут. М’яч від стійки влетів у сітку воріт. Гол вивів із рівноваги «Артос», і кінцівка тайму була вже без гострих моментів. На 48 хвилині захисники «Артоса» перед самою лінією штрафного майданчика недозволеним прийомом зупинили Луцу. Штрафний виконував Балаж, але м’яч знову пролетів над поперечиною.

На 67 хвилині уже «Артос» міг вийти вперед. Після подачі зі штрафного від бокової лінії поля Береш помилився на виході, Гал головою бив по порожніх воротах, але удар прийшовся вище воріт. На 69 хвилині Переш відмінно вдарив із 25 метрів у верхній кут, але Береш у красивому стрибку заволодів м’ячем. На 76 хвилині чудову комбінацію розіграли Бундаш і Варга. Бундаш вивів партнера пасом до воріт Береша, Василь пробив у дальній кут, але м’яч, вдарившись у стійку, відскочив у поле. Першим на добивання встиг Бундаш, який пробив у порожні ворота, 2:1.

Перевести матч у серію пенальті міг Василь Луца на 87 хвилині. Гравець Яношів на швидкості ввірвався до штрафного майданчика, на замаху звільнився від захисника і пробивав із 9-10 метрів, але м’яч поруч із стійкою залишив межі поля.

У доданий арбітром час за неспортивну поведінку залишив поле досвідчений Бундаш, але це вже не вплинуло на кінцевий результат. Перемога 2:1 принесла «Артосу» золоті медалі чемпіонату Берегівського району. Останній титул чемпіона «Артос» здобув у 2008 році. І ось новий успіх. Команда впевнено провела сезон, грала у фіналі кубка району. Одним із найкращим матчів «Артоса» став півфінальний поєдинок із «Феніксом», в якому «Артос» здобув перемогу 6:3. І ось новий успіх, який по праву розділяє з командою її президент Іштван Лукіта.

Срібні медалі дісталися команді «Яноші» – президент Іштван Барка та віце-президент Габор Ковач. Бронзові завоював «Фенікс», який у матчі за третє-четверте місця переміг новачка районного чемпіонату «Берегово». Рахунок матчу 6:2. У «Фенікса» відзначилися Нодь – 2 хв., Печерський – 11, Купош – 38 та 59, Дрозденко 84 хв. У «Берегова» забивали Мікец – 7 хв. та Предчук +60 хв. Таким чином, лідер Берегівського футболу останніх років задовольнився бронзовими нагородами.

Цього дня також відбулися матчі за 1 та 3 місця серед команд І ліги. У матчі за 3 місце «Варієво» переграло з рахунком 4:1 своїх сусідів із «Боржави», а «Запсонь» із таким же рахунком 4:1 у фіналі здолав суперника з Батьова і завоював золоті медалі.

На урочистому нагородженні голова федерації футболу Берегівського району Олександр Чегіль та начальник відділу молоді та спорту Берегівської РДА Олександр Подм’ятніков вручили Дипломи, медалі та кубки чемпіону та призерам першості серед команд І ліги Запсоні, Батьову та Варієву. Дипломи, медалі та кубки були вручені призерам вищої ліги районного чемпіонату. Призи дісталися командам «Артос» (Гать), «Яноші» та «Фенікс» (Бадалово).

Чемпіонат на Берегівщині фінішував, але футбол на відпочинок не йде. Попереду кубки, різні турніри, Ліга чемпіонів. Найбільш очікуваним є турнір чотирьох кращих команд району, в якому візьмуть участь команди обласної першості «Бийгань», «Дийдо», а також дві кращі команди районного чемпіонату «Артос» і «Фенікс» або «Яноші».


Віталій Біровчак

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 821 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: