Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Автогол ціною в комплект нагород
22:02
Автогол ціною в комплект нагород
Пропонуємо вашій увазі репортаж одного з ключових поєдинків 17-го туру, який відбувся в Довгому.

Пропонуємо вашій увазі репортаж одного з ключових поєдинків 17-го туру, який відбувся в Довгому.

Знаючи характер господарів та доволі скромні гостьові успіхи пивоварів у цьому сезоні, найреальнішим результатом я вважав нічию. Та боротьба за нагороди, в якій підопічні Юрія Мовчана на провідних ролях, наближається до своєї розвязки, тому мінімальна звитяга гостей була б цілком прогнозованою.

Ніби знаючи про мої передчуття «хмільні» (в хорошому сенсі цього слова)з перших хвилин взяли контроль над мячем і змусили лідера атак річкових Михайла Батрина працювати більше у відборі мяча, ніж на створення атак. Михайла Чедрика не було навіть у запасі, що дало привід місцевим фанам розповідати чутки, ніби він на оглядинах у якомусь «Інтері». Окремі з присутніх ламали голову чи є на Закарпатті клуб із цією відомою назвою. Як не крути, та в моїй голові особисто крутились тільки міланський та братиславський клуби з інтернаціональною назвою. У те, що Мишко настільки майстерний, щоб опинитись головному промисловому центрі Італії мені вірилось дуже важко. А от варіант із другим-третім складом команди зі столиці Словаччини цілком вірогідний.

Як би там не було, та без нього його тезці було важко заохотити партнерів наближатись до воріт суперника. Тому сам Батрин на початку першого тайму двічі опинявся на вістрі. Спочатку вже на 2-й хвилині завдав першого удару з-поміж обох команд, та мяч полетів повз ліву стійку. У другому моменті Михайло впав у штрафному майданчику суперника. Бобаль навіть вусом не повів і дозволив господарям тільки виконати кутовий, після навісу якого сталось щось неймовірне для останніх поєдинків «Оболоні»: Драгула помилився на виході. Так чи інакше, та Якуб міг відкривати рахунок на 13-й хвилині, однак показав, чому його місце в захисті. За сім хвилин до цього набагато спекотніше було біля протилежних воріт. Чергова атака «зелених» через лівий фланг завершилась навісом Вурсти у штрафний майданчик на Микуляка, який з льоту запустив круглого точно в рамку воріт, та оберегом для підопічних Іванчова стала поперечина воріт.

Середину тайму трохи активніше провели господарі, які вирівняли володіння мячем та завдали два удари проти жодного у гостей. Обидва на свій рахунок записав Батрин. Першому з них з середньої відстані, який був влучним, бракувало сили, а на другий потужний та підступний постріл з 35-ти метрів зреагував воротар.

Кінцівка першого тайму пройшла за майже рівного володіння мячем та рівновагою за ударами – 2:2. М’яч залетів там, де цього ніхто неочікував. Йшла позиційна боротьба на вході в штрафний майданчик господарів. Здавалося Каганець, Якуб та Сухан вчергове зїдять (в хорошому сенсі цього слова) нападників. Росоха наважився на удар, який не мав шансів на зміну рахунку. Та один із захисників скоригував політ мяча в іншому напрямку. Шіман не зміг виправити помилку партнера – 0:1.

У господарів у цьому відрізку на атаку працювали Остафійчук та Ганчич. Перший своєю активністю звільняв від опікунів Батрина, а другий крім того, що асистував партнерам ще й завдав точного удару по воротах. На нього, як і на ще один влучний постріл від Батрина, зреагував Драгула. Хорошу гру в рамці продемонстрував також Шіман, коли відбив гармату від Мадяра.

Початок другого тайму трохи активніше провели гості, у яких креативу в центрі додав Іван Луцак, що вийшов замість Макаруся. Як і в першому таймі оболонці більше йшли вперед лівим флангом та по центру, а боржавці – правим краєм. Та на старті другого тайму можна пригадати тільки тренувальний, хоча і влучний, удар від Вурсти та досить неточний постріл «я хочу в регбі» від Мадяра.

У середині тайму пивовари мали ще більший контраль над м’ячем, однак імітували атакувальні дії без гостроти для брами Шімана. В усякому разі у них зовсім не йшов завершальний пас. До всього ще й збився приціл у Браєра. На 67-й хвилині господарі ледь не провчили суперника за таку академічність, коли досить сильним ударом зі штрафного з 30-ти метрів Каганець поклав мяч у лівий нижній кут. Драгула в стрибку відбив круглого, а захисники винесли на кутовий. Після навісу Ганчича на Батрина, захисники Микуляк та Василь Пилип корпусом відтерли Михайла від м’яча. Чере 4 хвилини ще одне загострення біля пивних воріт. На ударній позиції з близької відстані опинились Сухан та Шелемба, та під час силової боротьби з суперником зіткнулись один з одним і не зуміли переправити круглого в сторону воріт. За мить Шелемба ударом головою замкнув навіс із флангу. Воротар у стрибку забрав мяч який не факт, що летів у його браму. У гостей запам’ятався тільки один постріл від Мадяра, внаслідок якого мяч полетів над поперечиною.

Кінцівку гостріше провела «Оболонь», яка мала перевагу й за ударами – 3:2. Двом пострілам Батрина, який спочатку пробивав з передачі Скакуна, а потім стріляв зі штрафного з 30-ти метрів, бракувало влучності. Значно гостріше було біля протилежних воріт. Правда до цієї ситуації призвела зовсім не майстерність Браєра, який двічі, на 42-й та 45-й хвилинах, виводив Вурсту та Луцака на ударну позицію, а інертність захисту. У першому випадку Шіман у стрибку витяг мяч з-під лівої стійки, а в другому зреагував на розстріл впритул один-в-один.

На закінчення, на 2-й доданій хвилині, Сергій Повхан та його тезка Панця влаштували такі собі бої без правил, якими напевно хотіли довести принциповість протистояння. Трохи сильнішим виявився перший, якому в нагороду Бобаль запалив червоне світло. Гравець «Оболоні» трохи полежав на травичці, та коли піднявся отримав жовту картку.

Гол з рикошету залишає для «Оболоні» хороші можливості поборотись навіть за срібний комплект нагород. Та для цього доведеться забивати й прямі мячі, чого ми їм і бажаємо в наступних поєдинках.


Арбітр – Юрій Бобаль
Асистенти - Томаш Бабич, Денис Дудаш (всі – Ужгород)
Делегат ФФЗ – Георгій Жбора (Мукачево).
Стадіон «Боржава». Хмарно з проясненнями. Глядачів 600.

«Боржава» Довге – «Оболонь» Хуст – 0:1

«Боржава»: Іван Шиман, Василь Боднар, Михайло Якуб, Юрій Каганець, Ярослав Сухан, Сергій Повхан, Олександр Скакун, Крістіан Шелемба, Віктор Ганчич, Олексій Остафійчук, Михайло Батрин.
Запасні: Дмитро Газа, Дмитро Бисьмак, Василь Керечанин, Вячеслав Шуста, Любомир Ганчич.
Тренер – Павло Іванчов.

«Оболонь»: Віктор Драгула, Сергій Панця, Віктор Микуляк, Микола Росоха, Віталій Міллер, Микола Вурста, Олександр Браєр, Ярослав Мадяр, Ігор Пилип, Василь Пилип, Олександр Макарусь.
Запасні: Ярослав Бучок, Михайло Томишин, Тарас Форкавець, Юрій Калинич, Юрій Фотан, Антон Вайнраух, Іван Луцак, Роберт Пилип, Андрій Лабанц.
Тренер – Юрій Мовчан.

Вилучення: Повхан, 90+2.

Євген СВИЩО для Lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1109 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: