Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Берегівський слід у обласному футболі сезону 2015
16:42
Берегівський слід у обласному футболі сезону 2015
У неділю на стадіонах Закарпаття пройшли ігри останнього 22-го туру чемпіонату Закарпаття з футболу серед команд вищої ліги.

Берегівський слід у обласному футболі сезону 2015 Представники Берегівщини зіграли свої заключні матчі. Саме Берегівщина представлена у вищій лізі найбільшою кількістю команд. Їх три: ФК «Дийдо», ФК «Велика Бийгань» та ФК «Берегово».

Найбільш очікуваною для мешканців міста та району була гра в Ужгороді, де на новозбудованому стадіоні «Авангард» ФК «Дийдо» зустрічався з лідером чемпіонату ФК «Ужгород». Знаючи турнірне становище (різниця між командами складає всього два очки), багато вболівальників плекало надію, що Дийда зможе виграти й стати чемпіоном. Не судилося. Команда програла 3:0. Знайдуться ті, хто скаже, ніби це погано. Але це – успіх. Успіх в історії футболу цього населеного пункту та й району в цілому. Так, програли. Але кому? Команді з обласного центру, яка укомплектована гравцями, які пройшли школу команд майстрів. Безперечно, біль поразки, втрата надії, сподівання в якісь мірі бентежить, адже був шанс, але його, на жаль, не використано. За підсумками сезону ФК «Дийдо» має бронзові нагороди.

Команда з Великої Бийгані, отримавши технічну перемогу в Тячеві, посіла п’яте місце. Знову ж таки вболівальники очікували більшого, адже за підсумками першого кола саме вони були лідерами, але кадрові втрати в перерві чемпіонату негативно вплинули на результати в другому колі. І все ж команда рук не опустила, боролася, в кожному матчі прагнула перемоги.

Отже, у команд із Берегівського району третє та п’яте місця серед елітного дивізіону області. Якщо поглянути на список команд-суперниць, то вищу лігу Закарпаття складали команди Ужгорода, Мукачева, Виноградова, Хуста, Тячева, Іршави – це міста нашої області, в яких проживає від десяти до ста тисяч населення. Поляна, Середнє, Довге теж мають набагато більшу кількість мешканців, але вони знаходяться в нижній частині турнірної таблиці. А що Дийда та Велика Бийгань? Маленькі села, в яких проживає менше двох тисяч мешканців, але саме вони протягом усього сезону задавали тон у чемпіонаті, претендували на найвищі місця. І, безперечно, цьогорічні результати є високим показником – обидва колективи гідно представили футбол району на теренах області. Згадаймо, що ще два роки тому ці команди грали в першості району. Минулого сезону дебютували в першості області серед команд першої ліги Західної зони, де посіли перше та друге місця. А Велика Бийгань стала абсолютним чемпіоном першої ліги, розгромивши переможця Східної зони ФК «Карпати» (Рахів). Уже в 2015 році ФК «Дийда» виграла Зимову першість Закарпаття та грала в фіналі Кубка Закарпаття. Беззаперечно, що успіх цих команд є результатом копіткої праці їх керівників та тренерів, зокрема Чобо Кеменя, Олександра Гоздога, Іштвана Гіді та Тараса Вайданича, адже вони є ковалями успіху.

Саме Чобо Кемень на початку двотисячних, після тривалої перерви, відновив команду в Дийді. Тривалий час команда була середняком районного футболу, а з часом боролася за найвищі місця в чемпіонаті, неодноразово ставала призером чемпіонату. Вигравала Зимову першість, Суперкубок району. А з приходом в команду тренера Іштвана Гіді команда має нинішні результати.

Олександр Гоздог очолив Велику Бийгань у 2011 році. До того команда регулярно брала участь у чемпіонаті району і знаходилася в середині турнірної таблиці. Прихід Олександра, який запросив тренером Тараса Вайданича, швидко дав позитивні результати. Уже в 2012 році команда виграє Зимову першість і чемпіонат, у 2013 – Суперкубок, Кубок району та Лігу Чемпіонів Закарпаття.

Завершив чемпіонат перемогою і дебютант обласних змагань ФК «Берегово». В останньому турі команда перемогла ДЮФК «Мукачево» 3:0 і посіла сьоме місце в чемпіонаті. Для дебюту непогано. Результат міг бути і кращим, але команда стартувала без підготовки і втрати на початку сезону не дали змоги досягти більшого. Керманич берегівців Іван Войтович добре відомий у футбольних колах. Свого часу, коли очолював берегівську «Зірку», команда двічі поспіль вигравала районний чемпіонат. Вигравала також Лігу Чемпіонів Закарпаття. Зараз у тандемі з тренером Мироном Баб’яком створено новий колектив, і ми віримо, що їх перемоги ще попереду.

Нелегка праця і відданість футболу цих людей викликає тільки повагу і шану багатотисячної армії вболівальників футболу в Берегові та Берегівському районі. Завдяки людям, відданим футболу, гра розвивається в такі нелегкі часи, і є сподівання, що ці особистості в футболі не зупиняться на досягнутому, а й надалі розвиватимуть футбол у нашому місті та районі.
Берегівська районна Федерація футболу
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 860 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: