Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Берегово та Середнє ділять очки (ФОТО)
20:22
Берегово та Середнє ділять очки (ФОТО)
У Берегові зійшлися середняки Вищої ліги області, які не змогли визначити кращого.

У Берегові зійшлися середняки Вищої ліги області, які не змогли визначити кращого.

Зустріч між ФК "Берегово” та ФК "Середнє” розпочалась обоюдними атаками обидвох команд, які на кожен випад суперника відповідали тим же. Першими спробували поцілити у ствір воріт гостей господарі, але м’яч влучив у захисників, що протягом матчу траплялось не раз. Загалом за весь поєдинок спостерігався спокійний, урівноважений темп гри, який лише зрідка "розріджувався” поодинокими сплесками. Футболісти обох клубів часто грішили браком техніки навіть в таких елементарних елементах, як приймання шкіряного, надання точного пасу тощо. На мій погляд, гравцям Вищої ліги чемпіонату області подібне не личить.

Реальна загроза воротам гостей виникла лише на 20-ій хвилині. Активний упродовж усього поєдинку Попович (якому дозволяли робити це середнянці, залишаючи його без нагляду) навісив лобду з лівого флангу в карний майданчик, Юрій Каганець гостро пробив головою, однак вище перекладини. До речі, навіси з флангів у 16-метрову зону стали головною тактичною зброєю берегівчан. Новий головний тренер господарів Мирон Баб’як (Людвіг Тар залишився в команді спортивним директором) колись сам виступав за Середнє і добре знає манеру гри насамперед ветеранів клубу Руслана Соскиди та Михайла Стегури, з якими разом виступав. Тому до першого приставив персональну опіку, і в Руслана майже не було жодного стовідсоткового моменту для прицільного удару. Цього разу не справився з диригентськими функціями досвідчений Стегура. У першому таймі він взагалі "загубився” на полі, до того ж часто припускався технічних помилок: то м’яч не зумів приборкати, то пас точний віддати. Правда, ближче до завершення поєдинку йому вдалося чітко виконати стандарт. Михайло заробив штрафний за межами карного майданчику і сам його виконав: точно "поклав” круглого на голову Василя Беци, і той із близької відстані направив кулю в сітку.

Проте на той час берегівчани вже вели в рахунку – 1:0. Хвилин за 20 до закінчення матчу господарі нанесли сильний удар здалеку, кіпер середнянців Василь Мучичка зреагував на нього, але лобда від його рук потрапила до Василя Луци, що вийшов на заміну, і той не схибив – 1:1. У післяматчевому коментарі президент ФК "Середнє” Сергій Чопик відмітив, що пропущений гол цілком на совісті воротаря.

Рахунок замість 1:1 міг бути і більшим. Та в середнянців Крістіан Сегедій не влучив у ворота з п’яти метрів, а в одному з епізодів гості вибили кулю майже з лінії чотирикутника. Чи не єдиний шанс мав Соскида, який виходив сам-на-сам із кіпером господарів, але той після удару нападника зумів відправити м’яч на кутовий. Карколомний сейв продемонстрував Павло Кучінка і після одного з небагатьох ударів головою в стрибку Михайла Стегури, коли теж відправив шкіряного на кутовий.

Дивно, але жодна з команд упродовж гри не намагалась додати у швидкості, не спонукали гравців до цього і тренери. Хоч погода цілком дозволяла таке зробити – спеки, як такої, не було. Часом футболісти подовгу катали м’яч на своїй половині поля, особливо середнянці, можливо, виманюючи на себе суперника. Однак господарі від такої прогресивної зброї, як пресинг, відмовились, відходячи всією командою в захист. Не використовували його й гості, які за вказівкою головного тренера покірно повертались на свою територію. До речі, наставник середнянців Микола Фанта голосно давав поради своїм підопічним упродовж усього поєдинку, робив зауваження, часом не зовсім коректні, аж поки гравцям не увірвався терпець й вони огризнулись: "Та що ви від нас хочете?”

Після цієї цілком закономірної нічиєї в середнянців 10 очок, і вони посідають 8 місце в турнірній таблиці. У берегівчан відповідно 7 і 10-а сходинка. А лідирує ФК "Бийгань”, яка у звітному турі обіграла в гостях довжанську "Боржаву” 1:4 і має в активі 19 залікових балів. Другі – ужгородці (18), які в неділю вдома поступились "Севлюшу” – 1:2. Треті – мукачівці з 17 пунктами, що в гостях святкували перемогу над аутсайдером – ФК "Тячів” (0:3).

Бойовою нічиєю звершився і поєдинок дублюючих складів – 3:3. І якщо дорослі перебувають нині в кінці турнірної таблиці, то юнаки з 16 очками очолюють її. Прикметно також, що за команду виступають в основному гравці з Середнього та навколишніх сіл, а не легіонери. Тому є всі підстави сподіватись, що в недалекому майбутньому і за дорослу команду гратимуть вихованці місцевого футболу.


Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)

ФК «Берегово» — ФК «Середнє» – 1:1 (юнаки 3:3)

Голи: Луця, 76 - Беца, 83.

Берегово: Кучінка, Микуланинець, Гичка, Красношлик, Кедебец, Парада (Варга, 55 хв.), Яворів, Каганець (Луця,65 хв.), Ковтун, Кейс, Віщак
Заміна: Береш, Пуга, Деяк
Головний тренер: Мирослав Бабяк

Середнє: В. Мучічка, Дрозд, Назаркевич, Сегедій, Беца, Лазар, Лисаченко, Дуран (Федак, 60 хв.), Стегура, Коваль (Лебідь, 42 хв.), Соскида
Заміна: В. Мучічка, Ганич, Балаж, Задорожний
Головний тренер: Михайло Фанта

Попередження: Кедебец (ФК «Берегово») – 80 хв., Дуран (ФК «Середнє») – 59 хв.

Микола ГОРВАТ

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 789 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: