Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Безгольова нічия у протистоянні з фіналістами ЛЄ
23:31
Безгольова нічия у протистоянні з фіналістами ЛЄ
Сьогодні, 30 травня, на полі ужгородського стадіону «Авангард», відбувся матч заключного 26-го туру УПЛ між «Говерлою» та «Дніпром».

Сьогодні, 30 травня, на полі ужгородського стадіону «Авангард», відбувся матч заключного 26-го туру УПЛ між «Говерлою» та дніпропетровським «Дніпром».

Команда, яка представляє закарпатський край, приймала на власному полі фіналіста Ліги Європи. Цей матч залишався простою формальністю для футболістів Грозного, які вже чекають – не дочекаються закінчення злощасного сезону. Натомість, для «Дніпра» це протистояння мало стати принциповим з двох причин: у першому колі підопічні Маркевича втратили такі дорогоцінні 2 очки у зустрічі з говерлянами; станом на 26-й тур у дніпрян залишались математичні шанси на омріяне друге лігочемпіонівське місце. Однак не все залежало від них: Маркевичу і його хлопцям, аби забрати з-під носа у «Шахтаря» медалі срібного ґатунку, потрібна була тільки поразка помаранчево-чорних у протистоянні зі львівськими «Карпатами». Як виявилось, ще у першому таймі підопічні Луческу наблизились до того, щоб розбили вщент надії дніпропетровців на заповітне друге місце голами Кривцова й Тейшейри. Тож матч в Ужгороді з принципового перетворювався на гру команд, які нічого не хочуть, яким нічого непотрібно.

Починаючи з дебюту зустрічі, «Дніпро» на чолі зі старанним Федорчуком взяло м’яч під свій пильний контроль. Крім «володіння заради володіння», нудне перекочування шкіряного нічого не принесло фіналістам ЛЄ. Неозброєним оком можна було побачити, що дніпрянам не вистачає концентрації й кількох основних виконавців – думками всі вони були ще у Варшаві. Говерляни, для яких цей матч став формальністю, такий розвиток подій влаштовував. Ужгородці вибудували дві оборонні лінії, які стали для хлопців Маркевича нездоланною перепоною. Зрідка дніпряни намагались тривожити «сонного» Коваля ударами з-за меж карного. Проте «пострілам» подекуди не вистачало сили й точності. Не вистачало продуктивних рейдів Коноплянки та «орлиного ока» Ротаня.

Футболісти Грозного, зосередившись на своїй половині поля, зусиллями Люльки та рідше Мякушка «втікали» у контрнаступи, однак до небезпеки не доходило. Запам’ятався за підсумками першого тайму капітан «Говерли» Максим Шацьких. Проте його активність була спрямована в дещо неочікуване русло. Досвідчений гравець упродовж усього тайму видавав на горіхи партнерам за «бліду» гру.

Ближче до заключної п’ятнадцятихвилинки першої половини зустрічі гра вирівнялась. Говерляни тривалий відрізок часу навіть тримали кулясту сферу біля своїх ніг, однак до конструктиву не дійшло.

Один по-справжньому небезпечний момент виник на 42-ій хвилині біля воріт Коваля. Спритний Ксьонз, накрутивши кількох опонентів, вийшов на ударну позицію з десяти метрів. Шкіряний «просвистів» над поперечкою. Як підсумок – «сухі» та невиразні нулі зафіксувало чорно-біле табло в першому таймі.

Огляд другого тайму протистояння «Говерла» – «Дніпро» варто почати з того, що в паралельному матчі «Шахтар» – «Карпати» львів’яни зуміли відквитати 2 м’ячі прекрасними ударами Карнози та Худоб’яка.

Підопічні Маркевича, напевно, дізнались про перебіг подій у паралельному матчі, розпочали штурмувати володіння «Говерли». Перша стовідсоткова можливість виникла на 54-ій хвилині. Ксьонз на підступах до карного господарів розігрує із Сидорчуком ефектну та не менш ефективну «стіночку». Унаслідок цього Павло вийшов тет-а-тет із Ковалем. Голкіпер скоротив кут обстрілу, змусивши півзахисника цілити у незручний дальній кут. Не вистачило зовсім трохи. Говерляни просто не були готовими ні морально, ні фізично до таких масованих наступів з боку «Дніпра». На 63 хвилині Євген Коноплянка, який вийшов на заміну, виконував стандартне положення поблизу штрафного майданчика «Говерли». Удар припався на «стінку», а саме в руку Фещука, яку Максим навмисне виставляв. Свисток арбітра «мовчить», і це свідчить про те, що дніпрян незаконно позбавили права пробиття одинадцятиметрового.

Цей момент не змусив «опустити ноги» підопічних Маркевича, ба, більше, це ще їх додатково розізлило. На 75-ій хвилині Селезньов, уникнувши офсайду після чудового закидання Коноплянки, намагався «перекинути» Коваля, однак Максим безпомилково «читає» задум форварда «Дніпра». Варто сказати, що футболістам «Говерли» просто щастило. Ужгородці лічену кількість разів вибирались на половину поля гостей, однак жодної небезпеки з боку «ведмедів» ми так і не побачили. Дніпряни, своєю чергою, не могли змиритися з нічийним результатом і продовжили штампувати момент за моментом, серед яких була прекрасна можливість Баланюка. Молодий гравець пробивав упритул по воротах Коваля. «Кіпер» вкотре врятував.

Протягом останніх десяти хвилин дніпропетровці навіть не збирались збавляти обороти. Уже в компенсований арбітром час міг «відбутися» гол-шедевр у виконанні Федорчука, який завдавав удар у падінні через себе. Усю небезпеку «пострілу прийняла» на себе поперечка.

Що маємо в підсумку? 0:0 – «Дніпро» «пролітає» повз Лігу Чемпіонів. «Говерла» дивом зберігає свої ворота у цьому матчі цнотливими. Чемпіонат України сезону 2014/2015 офіційно завершено!

«Говерла» – «Дніпро» – 0:0

«Говерла»: Коваль, Люлька, Акакпо, Ягодінскіс, Тудосе, Райчевіч, Хльобас, Шацьких (Каверін, 77), Мякушко (Родіч, 49), Трухін, Фещук.

«Дніпро»: Бойко, Федецький, Чеберячко, П. Гуйє, Влад, Федорчук, Бохашвілі (Баланюк, 74), Васильєв (Ротань, 60), Ксьонз, Близниченко (Коноплянка, 59), Селезньов.

Попередження: Коваль, Трухін, Райчевіч – Близниченко.

Аттіла ЕРДЕЛІ

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 711 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: