Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Бойова мирова у головній битві титанів у Виноградові (ФОТО)
17:18
Бойова мирова у головній битві титанів у Виноградові (ФОТО)
У своєму найважчому домашньому поєдинку другого кола «Севлюш» приймав головного фаворита змагань – «Ужгород».

Бойова мирова у головній битві титанів у Виноградові (ФОТО) Ужгородці приїхали в якості кращої команди 2015 року. «Севлюш» у цьому сезоні на рідному стадіоні зняв скальп не з одного фаворита.

Поєдинок пройшов за територіальної переваги гостей, які більше контролювали м’яч, завдали вдвічі більше ударів і показали на 2.6 % кращу влучність. Утім, виноградівці, хоча й атакували менше, та роботи у захисту гостей та Лютнянського вистачало.

Старт краще вдався гостям, які використовували короткий та середній пас. Вони, зусиллями Гегедоша і Жаренка, проривали лівий фланг захисту «Севлюша». Давалась взнаки відсутність Андрія Ломаги. На 2-й хвилині після удару Гегедоша зі штрафного, який він сам заробив, м’яч полетів у сантиметрах від лівої стійки. Наступний влучніший постріл Жаренка воротар перевів на кутовий. У суперника, який віддавав перевагу дальнім та середнім передачам, запам'ятались гострі простріли з правого флангу.

Далі відбувалась позиційна боротьба на підступах до штрафних майданчиків. У цей час ушкоджень зазнали Міца та Жеренко, які були змушені залишити поле. Пожвавлення на 14-й хвилині вніс простріл Мешка з лівого флангу на Мудру та Ребрика, та їх на якусь мить випередив Чумак. На 22-й хвилині на гострий навіс на лівому краї воротарського майданчика відгукнувся Мешко, якому зовсім трохи не вистачило, щоб головою переправити м'яч у ближній, вільний від Лютнянського, кут.

Ще гостріше трохи згодом було біля протилежних воріт. Комбінація правим флангом, яку розпочав Гибалюк та розігнали Реплюк і Гегедош, завершилась виходом останнього на воротаря. Захиснику, який переслідував Роберта, залишалось тільки фолити. При цьому гравець «Ужгорода» травмувався і трохи згодом був змушений залишити поле. Козик вказав на позначку. Сам постраждалий ударом під праву стійку реалізував вердикт арбітра. Гринишин вгадав, та м'яч полетів у якихось сантиметрах від його рук – 1:0. Незважаючи на це, виноградівці не змогли взятии м’яч під свій контроль. Проти мотора команди, Чонки, постійно діяли два гравці, які не давали йому набрати улюблену реактивну швидкість.

Надалі кожне перехоплення м'яча гравцями «Севлюша» закінчувалось гостротою. Дуже небезпечно було на 34-й хвилині. Чейпеш розпочав атаку лівим флангом, коротко віддавши на Вайду, а Артур дальнім пасом знайшов Чонку. Після кинжального прострілу від Юрка, круглий полетів по лінії воротарського майданчика повз кількох гравців. Захисники, з труднощами, винесли м’яч подалі. Під час наступної атаки, тим же флангом, Панюта заробив штрафний. Хоча після прострілу Вайди суперники винесли м’яч, та зовсім не далеко. І вже далі вони були змушені фолити протии Чейпеша в 34-х метрах від воріт. Чонка обвідним ударом спрямував круглого в сітку, впритирку з правою стійкою. Лютнянський стрибав, та не дістав – 1:1. Фани заспівали «Червону руту».

На лівому фланзі гостроту творили Горський та Гибалюк, та виноградівці застосували проти них колективний відбір і ліквідували кілька потенційних небезпек. На 40-й хвилині Чонка віддав дальній пас на Ребрика, вивівши його на воротаря. Та нападник, якого пресингував захисник, замість удару впав у штрафній, без наслідків для воріт суперника. Гостро було й через дві хвилини, коли Мудра опинився на завершенні атаки, правим флангом зі зміщенням до центру, й віддав на Чонку. Після удару Юрія, м’яч рикошетом від захисника полетів над  поперечиною.

У другій половині матчу ужгородці зберігали контроль гри і перевершили суперника за ударами трохи менше, ніж у два рази. У порівнянні з першим таймом у виноградівців суттєво зросла влучність – на 23.8 %. У ужгородців вона також покращиалась – на 15.4 %. Початок тайму, на відміну від середини та кінця, був не надто видовищним.

Показовою в цьому плані була 63-тя та 64-та хвилини. У першому випадку атаку лівим флангом розігнали Лендєл та Пиняшко. Вони перевели на правий край штрафного майданчика на Скунзяка, який опинився на вбивчій позиції і поцілив у ближній кут воріт. Та Гринишин вдало обрав позицію і зреагував. У іншій атаці Панюта заробив штрафний на правому фланзі. Чонка гостро прострілив на Мудру, та того на якусь мить випередив Чумак і виніс круглого.

У господарів провалами ряснів лівий фланг захисту. На 66-й хвилині одним із таких скористався Лендєл, що прорвався і влучно пробив. Гринишин відбив м’яч перед собою, а Шопота виніс його за межі штрафного майданчика. Навіть Чонка був змушений допомагати партнерам на цьому фланзі, де крім Сергія ситуацію постійно загострювали Пиняшко, Скунзяк і Бандурович.

На 72-й хвилині Шопота отримав другу жовту, на порушенні протии Лендєла, а команда – стандарт із 32-х метрів. Гибалюк потужно пробив у правий верхній кут. Гринишин не діставав, та його врятувала поперечина, від якої м'яч відлетів у поле і далі його винесли захисники. Через чотири хвилини на воротаря вибіг Скунзяк. Гринишин вийшов і виніс м'яч ногою. На 79-й хвилині атаку правим флангом потужним ударом завершив Ковня, що з гострого кута клав круглого точно в ближній кут. Лютнянський перевів на кутовий.

Не менш гостро біля воріт Лютнянського було через сім хвилин, коли на завершенні атаки правим флангом, зі зміщенням до центру, Ковня знайшов Чонку, а той заробив штрафний із 35-ти метрів. Сам Юрко пробив потужно і точно. На щастя для гостей, на шляху мяча опинився Оржеховський і заблокував його політ. Останню нагоду змінити рахунок на 89-й хвилині мав Лендєл, який пройшов правим флангом і непогано пробив у ближній кут. Гринишин зреагував.

 «Ужгород», у якого ще три важкі протистояння, залишається лідером. «Севлюш», якому перемога гарантована хіба з довжанцями, також зберігає хороші медальні перспективи.
 

Арбітр – Ярослав Козик
Асистенти – Вячеслав Гала, Василь Готько
4-й арбітр – Марина Сухан
Делегат ФФЗ – Іван Головко
 
м. Виноградово, стадіон «Юність», 500 глядачів, хмарно, дощ
 
«Cевлюш» Виноградово – «Ужгород» – 1:1

Голи: Гегедош, 26, (з пенальті) – Чонка, 38.

«Севлюш»: Віталій Гринишин, Мирослав Мудра, Себастьян Шопота, Юрій Мешко (Василь Вашкеба, 65), Віталій Чейпеш, Роман Гобона, Юрій Чонка, Владислав Панюта (Борис Ковня, 74, (Іван Чізмар, 90)), Олександр Міца (Артур Вайда, 34), Денис Ребрик (Олександр Логойда, 84), Дмитро Жуков.
Запасні: Василь Козар, Євген Андрух, Микола Ляхович.
Тренер – Іван Білак.

«Ужгород»: Мирослав Лютнянський, Павло Оржеховський, Віктор Чумак, Василь Куделко, Василь Горський, Микола Гибалюк, Роберт Гегедош (Іван Скунзяк,27, (Мирослав Бундаш, 84)), Іван Бандурович, Василь Пиняшко, Михайло Реплюк, Іван Жеренко (Сергій Лендєл, 16).
Запасні: Михайло Костюк, Валентин Слюсар, Сергій Кундрик.
Тренер – Михайло Іваниця.

Вилучення: Шопота, 72.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua» 
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.

 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1406 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: