Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Бойова мирова в матчі невикористаних можливостей (ФОТО)
14:16
Бойова мирова в матчі невикористаних можливостей (ФОТО)
Про один із найбільш конкурентних матчів 17-го туру читайте далі.

Бойова мирова в матчі невикористаних можливостей (ФОТО) Пивоварам зайвої мотивації на матч проти «Дийди» шукати не потрібно. Слід просто глянути на результати матчів минулого сезону й збагнути який це подразник. «Дийді» щоб повернутись хоча б у боротьбу за бронзові нагороди, була потрібна перемога. Із перших хвилин гра пішла на зустрічних курсах. Відчувалась незначна перевага в досвіді гравців із Дідова, які зібрали під свої знамена чимало зіркових виконавців із мінімум чотирьох районів. Утім, оболонці компенсували це традиційним домашнім запалом.

Уже на 6-й хвилині підопічні Буковецького прорвались лівим флангом. Барна віддав у центр, на відрізок поля перед штрафним майданчиком, а Мокан поцілив у верхній правий кут. Славік у стрибку кінчиками пальців перевів на кутовий м’яч, який найпевніше летів у поперечину, від якої міг зрикошетити будь-куди. Та досить швидкий гол стався біля протилежних воріт, де ситуацію постійно напружували Скунзяк, Куцкір, Давід та Андрух. Саме активність цього квартету  дозволила Кохану опинитись на якісній ударній позиції й завдати підступного удару з відскоком від газону. Пахомов із труднощами відбив перед собою. Та м’яч опинився в Чубірки, який вколотив його в лівий кут – 1:0.

Цей епізод вибив з колії господарів і наступне загострення відбулось через чотирнадцять хвилин, коли атаку правим флангом точним ударом у ближній кут завершив Пилип. Славік зреагував. Команда з Дідова віддала м’яч й шукала щастя в контратаках. Одну з таких по центру на 32-й хвилині влучним ударом завершив Скунзяк. Та Пахомов зіграв надійно. Через дві хвилини, за наслідками штрафного удару з правого флангу, двічі намагався пробити  конструктор атак Вурста, та щоразу опоненти блокували його точні спроби.

Ще через хвилину прострільну передачу намагався ударом з лету замкнути Росоха, та м’яч як слід не ліг йому на ногу й полетів вище поперечини. Далі таких епізодів Береш, Попович, Кохан та Кампов, до свистка на перерву створювати не дозволяли. Останнього з цього квартету гравців Степан Гіді, вочевидь не від доброго життя, спричиненого мандрами ключових гравців за кордон, відшукав у глибинці Мукачівщини в Залужжі, де колись зірковий гравець «Мукачева» та пістрялівського «Метеора» Василь Кампов певний час грав на першість району, а далі в зв’язку з деякими ушкодженнями й взагалі збирався «повісити буци на цвях».

Початок другої половини матчу мало відрізнявся від завершення першого. Хіба відчувалось трохи більше налаштування господарів, яке вони вочевидь отримали від Миколи Буковецького, який вивів свою команду з роздягальні через 3-4 хвилини після суперника. На 56-й хвилині вони могли відновити рівновагу, коли на завершенні атаки лівим флангом зі зміщенням до центру Вурста середнім пасом на лінію штрафного майданчика знайшов Мокана, а Михайло прицільно пробив у правий кут. М’яч оминув браму в лічених сантиметрах. Не менш небезпечно було через чотири хвилини, коли на завершенні наступу правим флангом Росоха віддав у карну зону на Петрушка, а  Річард увірвався на ближній край воротарського майданчика й прострілив на Мокана. Михайло з дуже вигідної позиції цілив у ближній правий кут, та м’яч рикошетом від опонента полетів повз стійку.

Така активність змушувала нервувати досвідчених гравців гостей, які частенько бачили перед собою жовтий колір і за сумою залишились у меншості. Після цього в пивоварів довго нічого не виходило, бо суперник перейшов до високо ешелонованої оборони. Емоційний вибух на трибунах стався на 71-й хвилині, коли Барна, на завершенні атаки по центру зі зміщенням до лівого флангу, вчергове прострілив на ближній край штрафного майданчика, а Вурста ударом із 10-ти метрів влучив у лівий кут. Славік хоча й зміг відбити, та м’яч підхопив Даніель і з 14-ти метрів влучив під стійку того ж кута. Воротар «Дийди» знову був на висоті, бо в падінні відбив і з другої спроби заволодів круглим.

Через три хвилини на завершенні атаки по центру Вурста увірвався в штрафний майданчик і ударом із 15-ти метрів влучно пробив. М’яч ковзнув від рукавиць Славіка й полетів до правого кута, де рикошетом від стійки покотився вздовж лінії воріт. Господарі подумали, що круглий перетнув лінію, тому на добивання не побігли й дозволили опонентам його винести. Та наступний простріл зліва ударом головою в ближній кут результативно завершив Мокан – 1:1. Господарі за інерцією йшли вперед, та було видно, що вони віддали всі сили. Натомість, їх опоненти в двох контратаках були зобов’язані повернути борг фортуні.

На 89-й хвилині небезпечний простріл Скунзяка на лівому краї воротарського майданчика на якусь мить, із вбивчої позиції, не встиг замкнути Куцкір.  Через три хвилини на завершенні атаки по центру Пахомов відбив точний удар Скунзяка, однак недалеко й Іван вдруге виконав удар-простріл, за наслідками якого Андрух міг вколотити м’яч з кількох метрів, та його випередив Петрушко й виніс круглого.  Фінальний свисток один із лідерів «Дийди» Береш зустрів криком розпачу, що пояснює для кого ця нічия була менш бажаною.      
        
 
Арбітр – Юрій Шимон
Асистенти – Ігор Гарлач та Валерій Шкура
4- й арбітр – Йосип Шитєв
Делегат ФФЗ – Михайло Митровський
 
м. Хуст, стадіон «Карпати», ясно, +30 градусів,  500 глядачів
 
 «Оболонь» Хуст – «Дийда» Дідово
– 1:1 (0:1)

Голи: Мокан, 75 – Чубірка, 14.

«Оболонь»: Юрій Пахомов, Даніель Барна (Олександр Фляшко, 88), Віталій Міллер, Михайло Мокан, Йосип Мункачі, Річард Петрушко (Ярослав Бучок, 90+1), Микола Росоха, Тарас Форкавець, Микола Вурста, Михайло Бучок (Михайло Алексик, 67), Микола Пилип (Михайло Дьордяк, 54).
Запасні: Василь Ізяник.
Тренер – Микола Буковецький.

«Дийда»: Юрій Славік, Юрій Береш, Норберт Попович, Олександр Кошеля, Василь Кампов (Віталій Загієв, 79), Михайло Куцкір, Дмитро Чубірка, Роберт Давид, Юрій Кохан, Євген Андрух, Іван Скунзяк.
Тренер – Степан Гіді.  

Вилучення: Чубірка, 62 (друга жовта).
 Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 972 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: