Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Бойова нічия на користь «Оболоні» (ФОТО)
20:49
Бойова нічия на користь «Оболоні» (ФОТО)
У 3-му турі зимового чемпіонату Закарпаття на глядачів очікувала центральна битва титанів групи 3 між «Севлюшем» та «Оболонню».

У 3-му турі зимового чемпіонату Закарпаття на глядачів очікувала центральна битва титанів групи 3 між «Севлюшем» та «Оболонню», принциповості якій додавало те, що в ній вирішувалась доля першого місця.

Воно гарантувало вихід до півфіналу. Нагадаю також про те, що саме виноградівці в кінці минулого літнього чемпіонату Закарпаття випередив пивоварів на 1 бал у боротьбі за третю сходинку пєдесталу пошани.

Поєдинок проходив з перемінним успіхом. Команди поки що не готові проводити всі 90 хвилин у високому темпі, який може забезпечити результат у такій важкій грі. Перша половина гри пройшла в доволі рівній боротьбі.

Початок першого тайму був за «Оболонню», яка заробила право на перший штрафний уже на 30-й секунді. Далі традиційний навіс від Ігоря Пилипа ударом головою замкнув Макарусь. Та сила польоту мяча принесла радість тільки Козару. Все на що спромоглися виноградівці в перші 12 хвилин, так це на швидку атаку по центру на 3-й хвилині, коли удар Чейпеша від центрального кола був заблокований. У відборах якісно діяли Панця та Міллер. «Оболонь» наступала. Гравцем цього відрізку став І. Пилип, який ще кілька разів робив якісні навіси та намагався бити з гострого кута. Його починання жваво підтримували Браєр, Макарусь, Мадяр та Росоха. Наймасованіша навала за їх участю була на 10-й хвилині під час атаки лівим флангом зі зміщенням до центру. І якщо два удари від Макаруся заблокували, то після третього від Росохи мяч пролетів у сантиметрах поруч із правою стійкою.

У середині тайму виноградівці перехопили ініціативу і протягом 13-16-ї хвилин виконали кілька хороших навісів та прострілів у штрафний майданчик. Голкіпер та захисники не без суттєвих зусиль ліквідували небезпеку біля своїх воріт. Далі було кілька швидких комбінацій правим флангом, у яких брали участь Логойда, Андрух та Мешко. Після одного з таких проривів на 19-й хвилині останній наважився на удар з гострого кута. Драгула зреагував.

У кінці першого тайму активнішими були підопічні Браєра, на що найбільше вплинув пропущений ними гол. Протягом 25-26-ї хвилин їх суперник провів дві небезпечні атаки. Першу по центру вони зупинили ціною фолу далеко від своїх воріт. Та вже за мить креативним севлюшцям вдалась швидка багатоходівка лівим флангом зі зміщенням до центру, яку розпочав Ломага, а завершив ударом у правий нижній кут Мудра – 1:0. При цьому форвард перебував на межі офсайду, тому хустяни висловили чимало «фе» на адресу асистента арбітра. З огляду на це уболівальникам буде дуже цікаво довідатись про правильність дій суддів у цьому та ще кількох спірних епізодах від експертів передачі «Час футболу» на каналі «Тиса-1», оператор якої працював у цей день на стадіоні.

Рішення рефері так завело пивоварів, що в наступній їх атаці у штрафному майданчику суперника відбулась сутичка, за наслідками якої Гала запалив червоне світло перед Мадяром та Логойдою. Хоча таке зменшення виконавців, навіть при рівності складів, на користь клубу, якому потрібно забивати, та Жуков, Мешко та Ломага зробили все, щоб атаки суперника були якомога коротшими. До свистка на перерву «Оболонь» спромоглася на дві гострі атаки. На 32-й хвилині атака по центру зі зміщенням на правий край завершилась ударом Василя Пилипа повз праву стійку. Запам’ятався також гострий навіс Браєра на І. Пилипа, що відбувся через дві хвилини, з яким впорались захисники.

У перерві місцеві отримали суттєву емоційне підживлення від свого граючого наставника. Як виявилось згодом недаремно. Другу половину гри обидва клуби провели в атаках. Початок тайму був за виноградівцями, які провели кілька якісних контратак. Найгостріше було на 39-й хвилині, коли Андрух, на завершенні атаки по центру, вийшов віч-на-віч з воротарем. Ситуацію врятував Драгула, який скоротив кут обстрілу і відбив удар Євгена. За мить вже Шопота продемонстрував дриблінг, накрутивши фінтами кількох суперників. Та далі він не зміг ні пробити ні знайти пасом партнера. У суперника запам’яталась хіба що атака правим флангом на 42-й хвилині, на завершенні якої Браєр пробив з гострого кута. Козар відбив. Ще був удар-парашют з центра поля від захисника «зелено-білих» Кочіша, коли мяч полетів над лівою девяткою.

Середина тайму була дзеркальним відображенням кінця першої половини. Виноградівці хоча й контролювали хід подій, та настрою це їм не додало. Найгостріще було на 56-й хвилині, коли Жуков виборов верховий мяч, віддав на Андруха, а той вирізав діагональ з правого на лівий фланг на Мешка. Юрко пробив під поперечину. Драгула не ризикуючи перевів мяч на кутовий, від якого загроза вже була значно мешою. Браєр провів кілька замін, які додали креативу команді. Півзахисники «Оболоні» змінювали фланги, чим плутали суперника. Під час однієї з атак правим флангом за участю Роберта Пилипа, Фляшка, Браєра та Мілера, останній зробив не ідеальний навіс на одинадцятиметрову позначку. При цьому мяч влучив у руку Кочішу. Гала, після незначної паузи, вказав на одинадцять метрів, чим викликав невдоволення вже у вболівальників «Севлюша». Росоха з точки поклав Козаря в лівий, а мяч – у правий нижній кут – 1:1.

У кінці тайму виноградівці хоча й володіли незначною перевагою, та могли як вийти вперед, так і програти. Масована атака за участю Жукова, Мешка, Ковні, Андруха та Ломаги відбулась на 67-й хвилині. Андрій наважився на удар, та мяч влучив у руку супернику. На щастя для суперника той перебував поза штрафним майданчиком. Чейпеш ударом зі стандарту влучив у лівий кут, та Драгула зреагував. Пивовари відбивались навіть ціною фолів та жовтої картки для І. Пилипа. На 69-й хвилині вони змогли вирватись у контратаку. Фляшко зіграв у відборі і розіграв із Браєром комбінацію правим флангом. Останній бив у дальній лівий кут. Козар відбив. Ще був штрафний з центра поля на 71-й хвилині, який виконав Мешко. М’яч відбившись від газону полетів у непередбачуваному напрямку, на щастя для суперника над поперечиною.

«Оболонь» єдиний клуб групи 3, який виконав план максимум на груповий турнір. «Севлюш» готується до кубка Закарпаття, де буде одним із головних претендентів на його здобуття.


Арбітр – Мирослав Гала
Асистенти – Андрій Шулте та Василь Зайтлер
Делегат ФФЗ – Семен Головнич

м. Хуст, запасне поле «Оболонь-стадіум»
Хмарно, 600 глядачів

«Севлюш» Виноградово – «Оболонь» Хуст – 1:1 (1:0)

Голи: Мудра, 26 – Росоха, 59

Вилучення: Логойда, 27 – Мадяр, 27

«Севлюш»: Василь Козар, Дмитро Жуков, Олександр Логойда, Себастьян Шопота, Андрій Ломага, Юрій Мешко, Іван Чізмар, Євген Андрух, Мирослав Мудра (Борис Ковня, 42), Едуард Кочіш, Віталій Чейпеш.

«Оболонь-1»: Віктор Драгула, Олександр Браєр, Юрій Калинич (Роберт Пилип, 56), Ярослав Мадяр, Олександр Макарусь (Олександр Фляшко, 36), Віталій Міллер, Сергій Панця (Антон Вайнраух, 71), Василь Пилип, Ігор Пилип, Анатолій Похилюк (Михайло Алексик, 58), Микола Росоха.

Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 855 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: