Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Бронзова пісня «Севлюша»
21:09
Бронзова пісня «Севлюша»
Пропонуємо вашій увазі репортаж про матч 21-го туру в Іршаві між місцевою «Бужорою» та виноградівським «Севлюшем».

Пропонуємо вашій увазі репортаж про матч 21-го туру в Іршаві між місцевою «Бужорою» та виноградівським «Севлюшем».

Якби цей поєдинок був на початку чемпіонату, коли обидва клуби розпочинали турнірний шлях, то найімовірнішою була б нічия. У пам’яті вболівальників ще залишились події шостого туру, коли іршавці дали бій і могли перемогти.

До звітного протистояння команди підійшли у різному гуморі. Виноградівці своєю звитягою над середнянцями повернулись у боротьбу щонайменше за бронзовий комплект нагород. Іршавці програли найпринциповіше дербі, а з ним і шосту позицію, довжанцям. Було помітно, що господарі досі не відійшли від довжанського жаху. Виноградівці взяли м’яч під контроль і накочували хвилі атак. Перший постріл привів місцевих уболівальників в шок. Виноградівцям вдалась атака з використанням флангів за участі Чонки, Мешка, Чейпеша, Ю. Віщака та Логойди. Якщо після навісу з лівого флангу господарям вдалось винести м’яч, то надалі вони програли підбір. Цим скористався Логойда, який ударом з-під захисника поклав м’яч під ліву стійку – 1:0.

Іршавців цей ляп трохи розбудив від осінньої сплячки, та за кілька хвилин вони знову повернулись до захисної моделі. На початку другої десятихвилинки вони отримали розплату за відсутність бойового запалу в ногах та мудрості в головах. Логойда виконав простріл із правого флангу, на який відгукнувся Мудра. Мирослав одним дотиком переправив м’яч у той же кут своєї колишньої команди – 2:0. Оце і майже все з ударів на старті. Ще був один неточний постріл А. Ломаги з-за меж штрафного майданчика.

Надалі все йшло за розкладом «Севлюша». У іршавців, як сказав би славетний містер Фікс, плану на цей поєдинок не було взагалі. У середині тайму підопічні Білака мали перевагу як у володінні м’ячем, так і за ударами – 3:1. Спочатку Жуков, який працював як на захист, так і на атаку, на 19-й хвилині замкнув навіс з флангу та відправив м’яч точно в лівий кут. Ігнатишин зреагував. Відбив він і наступний постріл від Мудри, який прагнув нагадати іршавським фанам, яку роль він відігравав у «Бужорі» в кінці минулого та старту цього десятиліття, коли Рацин тільки мріяв про тренерську посаду в одному з двох кращих клубів Іршавщини.

Ще за дві хвилини господарі нарешті спромоглися на якусь гостроту біля воріт суперника, яка сталась лівим флангом, де активними були Глеба та Горзов. Перший розігнав атаку, а другий завершив її ударом-парашутом над Козарем, який трохи вийшов з воріт. На щастя для земляків Адріана Пуканича м’яч полетів поруч із ближньою стійкою. На 30-й хвилині стався черговий провал у центрі захисту іршавців, яким скористався Мудра, що вибіг віч-на-віч з воротарем. Ігнатишин скоротив кут обстрілу і відбив. Серед місцевих фанів почулось: «Пожалів нас Славік!»

У кінці тайму місцеві трохи вирівняли контроль над м’ячем і отримали рівновагу за ударами – 2:2. На 33-й хвилині про свою гармату згадав Мешко, який, на завершенні атаки лівим флангом зі зміщенням до центру, пробив у кут. Воротар відбив і з другої спроби заволодів круглим. За мить Жуков поплатився за надмірну активність, яка місцями переходила в грубість. Андрій Сімку запалив перед Дмитром червоне світло. Що ти робиш?! –почулося від Білака. І це було явно не на адресу арбітра. Вилучення на якийсь час внесло сумбур у дії гостей, однак на 42-й хвилині вони знайшли чергову шпарину в центрі захисту. Чонка ювелірним пасом вивів на оперативний простір Мудру, та той із дуже вигідної позиції запустив круглого повз стійку. «Не хоче нам Славік забивати» – знову почулось серед уболівальників. За мить «Бужора відповіла двома ударами від Довгінка, перший з яких відбив воротар, а другий був спрямований вище поперечини.

Початок другого тайму мало чим відрізнявся від подій першої половини. «Севлюш» відчувши медальний смак продовжував контролювати хід. Іршавці, які були думками у відпустці, особливо не пручались. На 51-й хвилині стався черговий провал в центрі захисту, яким скористався Чонка, що вибіг на побачення з воротарем. Ігнатишин «квіти забув удома», а реакція йому також не допомогла. М’яч ліг точно під поперечину.

Іршавці за мить відповіли трохи неточним ударом патріота Іршави, як висловився місцевий коментатор, Довгінка з під ноги Андрія Ломаги. Влучнішими були постріл ногою під поперечину від Татинця на 56-й хвилині та головою від Бровді, який на 60-й хвилині замкнув навіс від М. Ломаги. Козар зреагував. Між цим всім на полі з’явився Симканич. Серед глядачів почулось: «Це теж наш іршавський». Так сталось цього року, що вихованці місцевого футболу грають всюди, а кольори «Бужори» захищають Бундаш, Горський та Татинець, які є вихованцями сусіднього району.

У середині тайму суперники на одну гостру атаку іршавців суперник відповів двома. Всі завершались ударами. Ігнатишин зреагував на постріл головою Шопоти, який замкнув навіс від А. Ломаги. Гармату Гриця з-за меж штрафного майданчика під поперечину відбив Козар. А під удар від Чонки з 8-ми метрів самовіддано кинувся Довгінко.

Кінець тайму, незважаючи на рахунок та другу жовту для Химинця, пройшов на зустрічних курсах і за ударами була мінімальна перевага гостей – 4:3. Двом ударам М. Ломаги та одному Е. Віщака бракувало влучності. На удари Бровді зреагував голкіпер. На 88-й «Севлюш» реалізував стандарт. Після удару Шопоти м’яч рикошетом вилетів на кутовий. Чонка з кута «поклав» м’яч на голову Шопоті, який переправив його в кут – 4:0. До «болю» міг довести справу Чонка, який виходив на воротаря, та пробив у Ігнатишина.


Арбітр – Андрій Сімку
Асистенти – Золтан Кота, Саболч Алмаши (усі з Берегова)
Делегат ФФЗ – Василь Козик (Мукачево).

Стадіон «Бужора»
Глядачів
550

«Боржава» Іршава – «Севлюш» Виноградово – 0:4 (0:2)

Голи: Логойда, 5, Мудра, 12, Чонка, 51, Шопота, 88.

«Бужора»: Василь Ігнатишин, 16 – Олександр Бундаш, Олександр Горський, Іван Химинець, Мирослав Ломага, Михайло Бізіля (Василь Гриць, 64), Іван Бровді, Юрій Глеба (Володимир Томич, 45), Михайло Татинець, Ярослав Горзов, Іван Довгінкою
Тренер – Михайло Рацин.

«Севлюш»: Василь Козар, Олександр Логойда, Андрій Ломага, Олександр Міца, Себастьян Шопота, Віталій Чейпеш, Юрій Чонка, Юрій Мешко (Ерік Віщак, 65), Дмитро Жуков, Мирослав Мудра, Юрій Віщак (Василь Симканич, 55).

Тренер – Іван Білак.

Вилучення: Химинець, 84 – Жуков, 34

Євген СВИЩО для Lobda.at.ua

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1070 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: