Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Бужора», на характері, вирвала перемогу від «Середнього»
21:12
«Бужора», на характері, вирвала перемогу від «Середнього»
Саме так можемо констатувати після одного з найбільш конкурентних двобоїв 22 туру в Іршаві.

«Бужора», на характері, вирвала перемогу від «Середнього» Сам поєдинок пройшов за незначної переваги у володінні м'ячем на боці гостей. Та при цьому господарі змогли завдати майже вдвічі більше ударів – 16-ть проти 9-ти від «Середнього». При цьому «скелясті» завдали рівну кількість пострілів в обох таймах, а їх суперник також пробивав майже однаково. «Бужора» показала в понад півтора рази кращу влучність – 37.5 % проти 22.2 % у суперника. При цьому, іршавці були однаково точними в обох таймах. «Середнє» у першому таймі тільки пристрілювалось – 0 %, а в другому потрапляло в рамку після половини своїх ударів.  

Утім, вище наведена перевага господарів виглядатиме відносною, якщо врахувати, що відсоток ударів,  які несли загрозу від гостей був у понад 2 рази вищий – 55.5 % проти 25 %. І знову ж таки в цьому показнику однаковими в обох таймах була тільки «Бужора», а для їх опонентів 2-й тайм був трішки гіршим за першу половину.

Перші 4 хвилини команди провели в боротьбі за центр поля, без особливих дивідендів в атаці. А от далі сталась справжня трагедія в захисті у гостей. Під час чергової, не надто загрозливої, спроби місцевих прорватись по центру, воротар вийшов із воріт, щоб перехопити м'яч. У той час як біля круглого були два його партнери. Один із них планував відкинути його на Мучичку на лінію воротарського майданчика, та не помітив, що той був уже поза воротарським майданчиком. Таким «хаотичним футбольним більярдом» скористався Бровді, що опинився саме там, де потрібно і спокійно вколотив круглого у порожні ворота – 1:0.

Цей епізод дуже суттєво вплинув на подальший перебіг на полі, коли Михайло Фанта був змушений вносити корективи в тактичнее завдання на решту ігрового часу. І знову ж таки, гостям не все вдавалось в атаці. На 16-й хвилині вони змогли завдати непоганого удару, коли Дуран пробив із 25-ти метрів повз ліву стійку. Ще гостріше було через 3 хвилини, коли на завершенні атаки лівим флангом відбувся удар-простріл Лебідя з гострого кута, під час якого траекторію польоту м'яча було важко передбачити. Ігнатишин не без проблем виніс круглого кулаками.

Та один із двох найнебезпечніших моментів у таймі відбувся на 24-й хвилині, коли на завершенні атаки по центру, за активної участі Дрозда та Дурана, на ударну позицію на лівому краї штрафного майданчика вийшов Соскида. Нападник цілив у дальній нижній кут без шансів для воротаря, та круглий розминувся зі стійкою в лічених сантиметрах. Іршавці відповіли через 2 хвилини. Бровді отримав м'яч на правому фланзі й навісив на лівий край штрафного майданчика на Старосту, якому також вдався небезпечний удар-простріл. Ситуацію врятував захисник, що виніс круглого.

На 33-й хвилині відбулась дуже гостра атака «Середнього» правим флангом. Лебідь перевів м'яч у зону перед штрафним майданчиком, де Соскида головою скинув на одинадцять метрів на Гуловича. Мирон цілив у правий кут, та м'яч знову полетів впритул зі стійкою з зовнішнього боку воріт. За мить нова відповідь «Бужори» по центру, на завершенні якої Бровді з 10-ти метрів пробив хоча й повз ворота, та впритул із лівою стійкою. Надалі такої гостроти не виникало і команди пішли на перерву.

Друга половина матчу була дуже нервовою. «Градус двобою» зростав з кожною хвилиною. На 47-й хвилині господарі вирішили зробити подарунок у відповідь, коли після прострілу зліва захисник зрізав м'яч у свої ворота. На щастя для Ігнатишина він полетів зовсім трохи вище поперечини.

Середнянці були найближче до того, щоб зрівняти рахунок на 64-й хвилині, коли чергова атака по центру завершилась влучним ударом Лебідя з 30-ти метрів. Підопічних Михайла Рацина від вірного голу врятувала поперечина воріт.  У одній із наступних атак біля протилежних воріт героєм епізоду став Бровді, який заробив право на пенальті. Симканич поклав Мучичку в лівий, а сам пробив у правий кут – 2:0.

На 82-й хвилині гості могли відквитати один гол, коли в атаці правим флангом зі зміщенням до центру заробили право на штрафний. Сегедій навісив на лівий край воротарського майданчика на Дудаша, який влучно пробив головою. Ігнатишин відбив. Гості насідали на ворота суперника, та на 86-й хвилині отримали контратаку по центру, яку ударом під поперечину завершив Томич. Мучичка ціною надзусиль зреагував.

Останній шанс відзначитись у «Середнього» був на 4-й доданій арбітром хвилині. Навіс із кутового від Дудаша ударом головою в лівий кут замкнув Дрозд. Ігнатишин зреагував.

Завдяки другій домашній перемозі в сезоні «Бужора» випередила земляків із Довгого як у загальних таблицях чемпіонату та 2015-го року загалом, так і в таблицях дормашніх результатів першості та всього року. У всіх цих табелях про ранги іршавці увійшли до десятки. Незважаючи на локальне фіаско «Середнє» увійшло до кращої вісімки Закарпаття.
 

Арбітри: Жолобович О., Січ О., Авдєєв В.
Делегат – Кампов І.А.

м. Іршава, стадіон «Авангард», 200 глядачів, хмарно, туман,
 
«Бужора» Іршава– «Середнє» – 2:0

Голи: Бровді, 5, Симканич, 70, ( з пенальті).

«Бужора»: Василь Ігнатишин, Володимир Староста, Василь Симканич, Володимир Томич, Ярослав Горзов (Сергій Євтушенко, 72), Василь Стільник, Юрій Глеба (Михайло Брич, 46), Юрій Брич (Олександр Совтан, 89), Іван Бровді (Євген Сорока, 72), Василь Качур, Михайло Бідзіля,
Запасні: Михайло Брич, Сергій Євтушенко, Євген Сорока, Михайло Погайда, Михайло Ісак.
Тренер – Михайло Рацин.

«Середнє»: Василь Мучичка, Стефан Федак (Віктор Симчо, 60), Крістіан Сегедій, Мирон Гулович, Володимир Лисаченко (Михайло Дудаш, 62), Ігор Тимкович, Юрій Дрозд, Андрій Лазар, Владислав Лебідь, Володимир Дуран (Антон Предчук, 60), Руслан Соскида.
Тренер – Михайло Фанта.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 779 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: