Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Бужора не втримала нічию з Ужгородом (ФОТО)
22:30
Бужора не втримала нічию з Ужгородом (ФОТО)
Гол Бандуровича дозволив «Ужгороду» вивезти чергову мінімальну перемогу з Іршавщини.

Гол Бандуровича дозволив «Ужгороду» вивезти чергову мінімальну перемогу з Іршавщини.

У Іршаві в неділю відбулось справжнє футбольне свято. Мало того, що на місцеву головну футбольну арену приїхав лідер вищої ліги чемпіонату Закарпаття, та ще й у його складі на одній із провідних ролей був вихованець ільницького та іршавського футболу Бандурович. З огляду на це, поміж уболівальників траплялись суперечки з приводу того підтримувати ільничанина на полі чи ні. Як на мене, він є кращим гравцем Іршавщини останніх п’яти років, тому я особисто схилявся до перших.

Сам поєдинок проходив досить нервово, особливо з боку господарів, яким відступати далі нікуди. Позаду перша ліга. У перші п’ять хвилин вони ще якось відповідали контрвипадами, а далі гості захопили суцільний контроль над м’ячем. Від Ковчара та Пиняшка відбувались гострі навіси та простріли, з якими не без проблем справлялись Староста та його партнери по захисту. На початку першого тайму відбулись тільки дві спроби ударів на 13-й хвилині від Скунзяка та Пиняшка, які, стрибками під м’яч, немов на амбразуру, заблокували опоненти.

Значно цікавішою була середина тайму, коли господарі нарешті знайшли можливість для створення моментів у рідкісних епізодах коли м’яч не контролювали ужгородці. На 19-й хвилині вони нарешті вирвались у контратаку лівим флангом. На її завершенні Глеба навіть, першим у складі обох клубів, влучив у площину воріт, та цим тільки розім’яв рукавички Лютянського. Через дві хвилини підопічні Рацина вже атакували правим флангом. На її завершенні Брич прострілив на лівий край штрафного майданчика. На нього відгукнувся Глеба, який поцілив у ближній кут. Воротар вчасно змістився і забрав круглого до рук. Ще через три хвилини на тому ж правому фланзі місцеві заробили право на штрафний удар. Після прострілу Сороки, ужгородці винесли м’яч, та точно на Євгена і зміг поцілити у ближній правий кут. Лютнянський зреагував.

У кінці першого тайму підопічні Іваниці згадали «Хто в чемпіонаті лідер?» і пішли вперед великими силами. Головну роль у цьому зробив вихід Томи замість Скунзяка. В останню десятихвилинку гострими ударами відзначились Бандурович, Кундрик та Пиняшко, та Ігнатишин вистояв. На 43-й хвилині відбулась ще одна діагональ із правого флангу на лівий край штрафного майданчика на Глебу. Юрко знову влучив у ближній кут, розім’явши Лютнянського.

На початку другого тайму Іваниця провів цілий ряд замін, які пізніше призвели до зміни рахунку. Ініціативою продовжували володіти гості, які феєрили на правому фланзі, розриваючи на частини Сороку. Втім іноді відбувались контрвипади й від «Бужори» лівим флангом. Так на 62-й хвилині один із них призвів до навісу Глеби у штрафний майданчик на Бровді. Іван ударом головою поцілив у лівий кут. Лютнянський зреагував. Однак, вже у наступній атаці м’яч влетів у протилежну браму. Чергова атака правим флангом за участю Ковчара, Томи та Віщака, завершилась прострілом останнього у штрафний майданчик на Бандуровича, який переправив м’яч у лівий кут воріт Ігнатишина – 0:1.

Михайло Рацин провів кілька замін для пожвавлення гри своєї команди. На вихід потенційного лідера місцевих Довгінка на правий край атаки «Бужори», зреагував і Іваниця, який відтягнув із нападу на цю ділянку захисту своєї команди Бандуровича (про таких кажуть не інакше, як універсальний гравець), який цілком виключив перед своїм тезкою «ігрове світло». Утім, був один епізод, який іршавці можуть занести в свій актив. На 27-й хвилині вони таки змогли заробити штрафний удар на правому краї своєї атаки. Після розіграшу стандарту влучного удару в ближній кут завдав Сорока. Лютнянський зреагував. Останній шанс збільшити рахунок на 92-й хвилині мав Віщак, якого господарі забули у штрафному майданчику. Юрко цілив у порожній лівий кут, та відверто «пробачив» опонентів. М’яч по зрадницьки оминув браму, підсумувавши мінімальну звитягу колективу з обласного центру.

Фани «Ужгорода» залишили Іршаву в хорошому гуморі. Їх команда збільшила відрив від найближчих переслідувачів із трьох до п’яти очок. Протилежний настрій у прихильників «Бужори». Їх улюбленці все більше залягають на дно таблиці, збільшивши своє відставання від передостаннього місця із одного до двох пунктів.


Арбітр – Микола Маточка
Асистенти – Михайло Дулов, Василь Готько
Делегат ФФЗ – Василь Козик

м. Іршава, стадіон «Бужора», 700 глядачів

«Бужора» Іршава – «Ужгород» – 0:1

Голи: Бандурович, 64.

«Бужора»: Василь Ігнатишин, Володимир Староста, Олександр Бундаш, Євген Сорока, Михайло Бізіля, Ярослав Горзов, Василь Симканич, Іван Бровді, Михайло Брич, Володимир Томич, Юрій Глеба.
Запасні: Михайло Погойда, Іван Довгінко, Василь Стільник, Ігор Тимкович, Василь Гриць.
Тренер – Михайло Рацин.

«Ужгород»: Мирослав Лютнянський, Роберт Смокоровський, Віктор Чумак, Василь Куделко, Мирон Гулович, Олександр Ковчар, Ігор Вагін, Сергій Кундрик, Іван Бандурович, Василь Пиняшко, Іван Скундяк.
Запасні: Михайло Костюк, Валентин Слюсар, Мирослав Бундаш, Юрій Тома, Юрій Віщак, Сергій Лендєл.
Тренер – Михайло Іваниця.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 809 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: