Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Бужора» приготувала ясний та сухий день для «Севлюша»
20:52
«Бужора» приготувала ясний та сухий день для «Севлюша»
У Іршаві з нетерпінням та певним острахом очікували старту нового чемпіонату Закарпаття.

У Іршаві з нетерпінням та певним острахом очікували старту нового чемпіонату Закарпаття.

У всіх уболівальників було важко на душі від минулорічного фіаско від виноградівців – 0:4. Неприємний осад від нього не розвіяло навіть традиційне привітання від влади міста. Та новий старт дарує надію Іршавщині на те, що улюблена команда з райцентру не буде пасти задніх. Для такої благородної справи до вищої ліги заявився «Тячів».

Сусідське дербі проти діючого бронзового призера «Севлюша» прийшло подивитись багато фанів. Крім того, що в складі «Бужори» більшість гравців – місцеві парубки, то ще й у «Севлюші» одним із ключових гравців є вихованець ільницького футболу Андрій Ломага. Новачком команди Івана Білака є ще один юний талант із Ільниці Микола Світлик.

У першому таймі команди зіграли в досить обережний футбол, який трохи розчарував тих уболівальників, які люблять купу голів і небезпечних моментів. На початку першого тайму трохи небезпечнішими, якщо це можна так назвати, були гості. На 12-й хвилині на завершенні атаки правим флангом Ломага заробив стандарт. Міца розіграв на Мешка і той намагався ударом лівою ногою викрутити м’яч у ліву дев’ятку. Круглий полетів вище.

Ніби відчуваючи щось нехороше, в середині тайму трохи активізувались гості. На 17-й хвилині Мешко, на завершенні флангової атаки, вибігав на воротаря, та Ігнатишин випередив його. Через хвилину було ще гостріше. Ломага з правого флангу прострілив на лівий край штрафного майданчика на Мешка. Той одразу віддав на лінію воротарського майданчика на Жукова. Дмитро перебував на вбивчій ударній позиції, та його на якусь мить випередив Ігнатишин.

Одним із найкращих відтинків часу став кінець першого тайму. На 33-й хвилині прокинулась «Бужора» й пішла вперед лівим флангом із поступовим зміщенням вправо. Симканич віддав на Томича, а той далі на Бровді. Іван завершив всеударом з-за меж штрафної,цілячи в правий верхній кут. М’яч полетів півметра вище.

Після цього ініціативу в свої ноги взяли виноградівці, які на 38-40-й хвилинах притисли суперника до штрафного майданчика. Мудра намагався замкнути навіс зправа від Ломаги. Ігнатишин кулаками виніс круглого. Ще за мить Логойда бив із близької відстані. Воротар вчасно змістився до стійки і відбив.

На 44-й хвилині в контратаку правим флангом вирвались господарі. Горзов прострілив у штрафний майданчик на Бровді, та того випередив Козар. Через хвилину атаку лівим флангом зі зміщенням до центру влучним ударом із 25-ти метрів завершив Жуков. Воротар вдало обрав позицію і забрав м’яча. Початок другого тайму пройшов за рівної боротьби. На 52-й хвилині Жуков втратив м’яч на правому краї атаки. Сорока одразу віддав вперед на Глебу, та того поклали на газон недозволеним прийомом. Навіс у штрафний майданчик від Томича ударом головою замкнув Староста. Круглий полетів у метрі вище поперечини. Через хвилину атака у відповідь лівим краєм зі зміщенням до центру завершилась влучним ударом у ближній кут від Ломаги. Ігнатишин в падінні відбив.

Далі були два навіси від іршавців, з якими по черзі впорались Чейпеш та Міца. Останній отримав травму в боротьбі з суперником і змушений був залишити поле достроково.

Середина другого тайму була найцікавішим відрізком гри. На 65-й хвилині багатоходівка гостей правим флангом за участю Андруха, Панюти, Ломаги та Мешка, завершилась навісом останнього на Мудру, та того випередив Горзов і виніс м’яч. Через дві хвилини гострий навіс зправа від Глеби на Афанасьєва нівелювали опоненти. Ще через дві хвилини атаку по центру пострілом завершив Томич. Круглий полетів повз ліву дев’ятку.

Кінець тайму був ще нервовішим, та гостроти все ж суттєво поменшало. На 82-й хвилині атаку лівим флангом за участю Панюти, Чізмара та Мешка ударом над поперечиною завершив Юрко. Реальніший шанс вирвати додаткові два бали на 87-й хвилині втратила «Бужора», яка змогла вибігти в контратаку лівим флангом. Перед Михайлом Бричем, що опинився на її вістрі, були Гобона та Шопота, та нападник зміг пробити з-під ноги одного з них у ближню шістку. Козар у неймовірному стрибку відбив м’яч.

Арбітр додав до основного часу три хвилини, та рахунок так і не змінився. Сухий старт для фанів обох клубів став певною несподіванкою.


Арбітр – Михайло Лялюк
Асистенти – Віктор Магурський, Тарас Шопа
4-й арбітр – Іван Костак
Делегат ФФЗ –Віктор Шварц.

м. Іршава, стадіон «Бужора», 800 глядачів, ясно

«Бужора» Іршава – «Севлюш» Виноградов 0:0

«Бужора»: Василь Ігнатишин, Володимир Староста, Олександр Бундаш, Євген Сорока, Василь Симканич, Іван Бровді (Василь Стільник, 84), Юрій Глеба, Ярослав Горзов (Михайло Брич, 65), Олег Афанасьєв, Іван Химинець (Михайло Бідзіля, 63), Володимир Томич.
Тренер – Михайло Рацин.

«Севлюш»: Василь Козар, Віталій Чейпеш, Себастьян Шопота, Іван Чізмар, Олександр Логойда (Владислав Панюта, 40), Мирослав Мудра, Дмитро Жуков (Євген Андрух, 52), Андрій Ломага, Юрій Мешко (Микола Світлик, 82), Олександр Міца (Едуард Кочіш, 57), Роман Гобона.
Тренер – Іван Білак.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1009 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: