Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Бужора» впевнено пройшла пістрялівський бар’єр (ФОТО)
18:04
«Бужора» впевнено пройшла пістрялівський бар’єр (ФОТО)
Про те як клуб з Іршави взяв реванш за погроми в чемпіонаті Закарпаття трирічної давності читайте далі.

«Бужора» впевнено пройшла пістрялівський бар’єр (ФОТО) Нарешті в Пістрялові дочекались великої гри за участю своїх земляків. У гості до відомого футбольного центру приїхала одна з п’яти кращих команд Центрального Закарпаття першого кварталу 2016-го року – «Бужора».  У історії протистоянь цих двох клубів були перемоги в обидві сторони, та в останніх поєдинках між ними пістрялівці відверто знущались над опонентами. Тому численні фани, які приїхали на матч з Іршавщини, чекали реваншу.  

Сам двобій пройшов за значної переваги у володінні м’ячем підопічних Дякулича, які завдали майже в три з половиною рази більше ударів – 24:7, майже в два рази були кращими за влучністю – 54.2 % проти 28.6 % у «Метеора» та трохи перевершили опонентів за відсотком гостроти від цих пострілів – 75 % проти 71.4 % у підопічних Перевузника.

Що стосується окремо двох таймів, то слід відзначити зростання переваги «Бужори» за ударами в другій половині поєдинку, в порівнянні з першою, майже в два рази. Якщо до перерви іршавці перевершили суперника в два з половиною рази – 10:4, то в другому таймі вони досягли переваги в понад чотири з половиною рази – 14:3. 

Дуже гострими від гостей протягом поєдинку були простріли з гри, особливо з правого краю. Саме після такої передачі на 6-й хвилині від Горзова, з правого флангу на лінію штрафного майданчика, сильного і влучного удару в лівий кут завдав Ільницький. Смолига в падінні відбив. Ще більше активізувались гості в середині тайму. На 22-й хвилині Михайло Брич вигриз м’яч на лівому краї штрафного майданчика й скинув під удар однофамільцю Юрію. Після удару останнього круглий оминув ліву стійку в лічених сантиметрах.  

Через дві хвилини атаку по центру ударом з 25-ти метрів завершив Іван Ільницький, що цілив у лівий верхній кут. «Метеор» від пропущеного голу врятувала поперечина. Та вже в наступній атаці по центру іршавці змінили все на свою користь. На її вістрі опинився Юрій Брич. Смолига вибіг на перехоплення за межі штрафної. Після жорсткого стику арбітр хоча й зафіксував порушення правил з боку воротаря, та круглий залишався в Юрка, тому рефері дав дограти епізод, внаслідок чого  м’яч влетів у порожні ворота – 1:0.

Не встигли господарі відійти від шоку, як одна з атак лівим флангом завершилась прострілом Юрія Брича на правий кут воротарського майданчика, де Бровді вчасно підставив голову й спрямував круглого в ближній кут – 2:0. На наступний влучний удар Глеби в лівий кут, на 40-й хвилині, зреагував Смолига. Це надихнуло партнерів й вони почали сміливіше атакувати й досягли локального успіху під завісу тайму. Одна з атак по центру завершилась прострілом на лівий край штрафного майданчика, де Лазарь, ударом з лівої ноги в дальній правий кут, забив гол-красень. М’яч рикошетом від стійки, без шансів для Ігнатишина, залетів у ворота– 1:2.

Після перерви Смолига змушений був демонструвати реакцію вже на 48-й хвилині, коли відбив два поспіль удари. Особливо ефектним був сейв на розстріл впритул від Петера. Господарі востаннє суттєво загострили ситуацію на 51-й хвилині, коли захисники жовтих у пожежному режимі заблокували удар Бобряка. А от підопічні Дякулича до завершення гри змушували триматися за серце місцевих фанів десь раз на п’ять хвилин.

Дуже небезпечно було на 59-й хвилині, коли Симканич прострілив із правого флангу на лівий край штрафної на Петера, а Рудольф із льоту пробив у дальній правий кут. Воротар у стрибку відбив. Через дві-три хвилини двічі міг забити Глеба, коли спочатку потужно пробив над поперечиною, а в наступній атаці його вже вивели на вбивчу ударну позицію з меж воротарського майданчика, та на його постріл впритул зреагував Смолига. На 79-й хвилині на завершенні атаки по центру навісну передачу прицільним ударом головою замкнув Томич. Господарів від голу врятувала поперечина. Однак у одній із наступних атак іршавці все ж забили гол-красень.

Натхненником Симканича став Петер, який за дві хвилини до голу фінтом Зідана у чужому штрафному майданчику залишив позаду себе двох опонентів без наслідків у рахунку. Василь знаний виконанням  штрафних ударів, яких у цьому матчі його парнери виконували набагато менше за суперника. Утім, відсоток гостроти від цих стандартів у «Бужори» був суттєво кращий. Чергова атака лівим флангом завершилась фолом в 35-ти метрах від воріт проти Томича. Симканич обвідним ударом поклав круглого точно під ближню стійку – 3:1.

«Бужора» вийшла до 1/8 фіналу, де на неї очікує трохи важче виїзне протистояння з кубковими бійцями з Дубового. Керівництво «Метеора» має можливість ліквідувати слабкі місця команди до старту чемпіонату.


Арбітр – Назарій Дьордь
Асистент – Еміл Головей, Олександр Бодня
Делегат ФФЗ – Віктор Шварц  
 
с. Пістрялово, стадіон «Метеор», 150 глядачів
 
«Метеор» Пістрялово – «Бужора» Іршава – 1:3

Голи: Лазарь, 44 – Юрій Брич, 28, Бровді, 35, Симканич, 85.

«Метеор»: Денис Смолига, Андрій Перевузник, Юрій Василиженко, Сергій Сисенко, Павло Ковачик, Олексій Лунгур, Мирослав Русин, Юрій Бобряк, Василь Лазарь, Василь Дан, Андрій Шевченко.
Запасні: Ерік Івашко, Роман Папарига, Микола Плачінта, Василь Шелельо.
Тренер – Степан Перевузник.

«Бужора»: Василь Ігнатишин, Михайло Брич, Михайло Бідзіля, Юрій Брич, Ярослав Горзов, Іван Бровді, Василь Симканич, Юрій Глеба, Іван Ільницький, Петро Попюрканич, Ярослав Сухан.
Запасні: Володимир Томич, Мирослав Ломага, Рудольф Петер, Михайло Погайда, Іван Довгінко, Василь Ільницький, Олександр Совтан.
Тренер – Олександр Дякулич.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua» 
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1469 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: