Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U-19. ГРУПА «А». Ужгородська перемога "Скали"
08:31
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U-19. ГРУПА «А». Ужгородська перемога "Скали"
5 листопада у рамках 12-го туру чемпіонату України U-19 сезону 2014/2015 відбувся поєдинок ужгородської «Говерли» і стрийської "Скали".

5 листопада у рамках 12-го туру чемпіонату України U-19 сезону 2014/2015 відбувся поєдинок ужгородської «Говерли» і стрийської "Скали".

Це було третє побачення команд у цьогорічному сезоні. Перша дві зустрічі закінчилися по-різному. Якщо у матчі 2-го туру в Мукачевому перемогла «Говерла» - 2:0, провівши обидва голи на початку зустрічі та на останніх секундах компенсованого часу, то у другій – «Скала» на своєму полі каменя на камені не залишила від суперника, розгромивши ужгородців – 3:0.

Першими відкрили рахунок господарі. На 19-й хвилині арбітр матчу при зіткненні Андрія Маляренка із суперником угледів порушення правил і призначив 11-метровий штрафний удар, який реалізував Віктор Гей. Цікаво, що на 67-й хвилині схожа ситуація трапилася й у штрафному майданчику «Говерли», коли туди увірвався Олег Квич, однак Андрій Нізола розцінив цей епізод як симуляцію і показав гравцеві «Скали» жовту картку. Всі, хто хоча б раз бачив у грі Олега Квича, знає що цей гравець взагалі ніколи не симулює, а грає до кінця, часто ризикуючи навіть отриманням ушкодження.

Гості вирівняли становище після стандартного положення. На 30-й хвилині Ігор Нистирюк виконав кутовий і після невеликої пожежі у штрафному майданчику, першим на добиванні був Олег Квич, який і розпочав свій лік голів у цьому поєдинку. Проте не минуло й три хвилини, як «Говерла» знову вийшла вперед. Ужгородцям вдалася атака між центральною зоною і правим флангом, після якої Богдан Павлич практично без перешкод ввійшов у штрафний майданчик і влучно пробив повз Романа Герича. Це був чи не єдиний по-справжньому серйозний збій у захисних редутах «Скали» у цьому поєдинку. Надто легко дався цей гол закарпатській команді. Отже, на перерву команди пішли за рахунку – 2:1 на користь «Говерли».

Як зазначив після матчу Павло Кікоть, у перерві йому довелося відверто поговорити з хлопцями про мету приїзду до Мукачевого і ще раз нагадати про ціну цього поєдинку. Хлопці прислухалися і другий тайм провели значно краще. Особливо – в атаці. І не випадково «малиново-зелені» не лише вирівняли становище, але й забили переможний гол. І що приємно, знову у воротах «Говерли» відзначився Олег Квич, якого вже чекають у юніорській збірній України, адже починаючи з 5 листопада національна команда U-19, тренером якої є Олександр Головко, розпочала навчально-тренувальний збір і триватиме він один тиждень. А 11-го числа збірна України U-19 відправиться до Ізраїлю, де з 12-го по 17-те листопада в місті Шваім гратиме у відбірному турнірі до Євро-2015. Суперниками наших хлопців у групі 8 будуть господарі міні-турніру, однолітки з Ізраїлю, а також збірні Швеції та Болгарії.

Спершу Олег Квич зрівняв рахунок на 60-й хвилині. А співавтором другого взяття воріт сповна можна вважати… воротаря «Скали» Романа Герича, який вибиваючи м`яча у поле, став автором результативної передачі, адже атакувальний півзахисник «Скали» першим підхопив смугастого і встиг проштовхнути круглого повз воротаря «Говерли», який так і не встиг завадити нашому гравцеві.

А переможний гол стрияни провели вже у компенсований час. Юрій Воробець відмінною передачею зі своєї половини поля вивів на чергове побачення з голкіпером Олега Квича і наш гравець цього разу не став бити одразу, а на швидкості обвів Юрія Пахомова і спрямував шкіряного у порожні ворота.

Після цього господарі встигли лише розпочати з центра поля і одразу пролунав свисток арбітра про закінчення зустрічі. «Скала», таким чином, здобула третю поспіль перемогу і вийшла на чисте друге місце.

Незважаючи на звитягу, очевидно, все вирішиться в останньому турі, 26 листопада, коли у Києві зійдуться «Динамо» та «Скала». В очному поєдинку вони й вирішать хто з них фінішує на другому місці у групі і навесні гратиме у фінальній частині восьми найкращих юніорських команд України.

З таким самим рахунком і також на користь команди з Львівщини закінчився й ще один матч 12-го туру. Лідер групи львівські «Карпати» на виїзді здобули чергові три очки у Луцьку, забивши переможний гол на 89-й хвилині. А до того, львівяни двічі вели в рахунку і «хрестоносці» два рази зрівнювали рахунок.

Наступний 13 тур відбудеться 12 листопада. «Скала» у цей день буде вільною від ігор. А «Карпати» прийматимуть «Говеру», а кияни – «Волинь».


5 листопада 2014 р. 13 год.
м. Мукачеве. Стадіон «Авангард».
16 градусів. 200 глядачів.

Арбітр – Андрій Нізола (Івано-Франківськ).
Асистенти арбітра – Євген Гашков (Чернівці) та Тарас Семанюк (Івано-Франківськ).
4-й арбітр – Вадим Запрутняк (Ужгород).
Суддівський спостерігач: Василь Бурмич (Хмельницький).

«Говерла» (Ужгород) U-19 – «Скала» (Стрий) U-19 – 2:3 (1:2)

Голи: Віктор Гей (19-пен.), Богдан Павлич (33) – Олег Квич (30, 60, 90+3).

«Говерла»: 1. Юрій Пахомов, 3. Дмитро Махнєв, 16. Михайло Ряшко-к., 5. Василь Беца, 6. Віталій Ганич, 7. Богдан Павлич (4. Степан Буксар, 86), 9. Анатолій Нурієв, 2. Віктор Гей, 11. Крістіан Сегедій, 10. Юрій Тома, 14. Володимир Варваринець (18. Павло Тищук, 50).
Старший тренер – Валентин Слюсар.

«Скала»: 1. Роман Герич, 7. Олег Домальчук, 3. Едуард Мись-к., 13. Володимир Заїменко, 4. Віталій Заторський, 69. Дмитро Баранов, 11. Андрій Маляренко (17. Остап Павелко, 75; 44. Дмитро Товстоп`ят, 89), 8. Ігор Нистирюк (31. Юрій Воробець, 41), 9. Олег Квич, 10. Богдан Іванченко (27. Микита Корчемкін, 57), 88. Дмитро Заїкин (77. Станіслав Михалюк, 70).
Старший тренер – Павло Кікоть.

Попередження: Василь Беца (50), Богдан Павлич (64) – Андрій Маляренко (18), Олег Домальчук (64), Олег Квич (68).


Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 701 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: