Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Чемпіонат Закарпаття серед ветеранів. Два різні тайми в сусідському дербі в Іршаві
15:35
Чемпіонат Закарпаття серед ветеранів. Два різні тайми в сусідському дербі в Іршаві
7 жовтня на стадіоні в Іршаві майже цілий день ганяли шкіряний м’яч.

Чемпіонат Закарпаття серед ветеранів. Два різні тайми в сусідському дербі в Іршаві Після того, як зелений газон стадіону «Авнгард» вдосталь затоптали парубки з ДЮФЛ Іршавського району, на нього вийшли маститі ветерани з Іршавщини та Виноградівщини.

Як не дивно, та цей двобій у Іршаві пройшов за незначної територіальної переваги гостей, які гостріше атакували, завдали на один удар більше та були влучнішими за опонентів на трохи більше, ніж 5 %.

Команди провели два різні тайми – у першому відчутно домінували гості, а на початку другого глядачі не помічали земляків Василя Раца, які відверто зупинились. У першій половині гості створити масу гостроти біля воріт Петера, а його візаві Баранич спочатку спокійно «дрімав» та приймав «сонячну ванну» біля своїх воріт, та згодом був змушений прокинутись. Виноградівці завдали в два рази більше ударів. Іршавці могли похизуватись хіба однаковою влучністю з суперником – по 25 %.

Перші п’ять хвилин пройшли без особливих загострень, а далі захисники та воротар з Іршавщини працювали в поті чола. Дуже гостро було на 8-й хвилині, коли на завершенні атаки по центру із вбивчої позиції пробивав Білак, після передачі на нього від кращого гравця у гостей цього поєдинка – Гебеша. Петер зблизився та відбив.

На наступний удар Гебеша в правий кут, що стався через дві хвилини з-за меж штрафного майданчика, воротар іршавців знову зреагував. Ще через три хвилин постріл Гебеша зі штрафного. М’яч полетів у сантиметрах над лівою дев’яткою.

Іршавці намагались відповідати по центру та лівим флангом, звідки Гозда, Радь і Пилип виконували гострі навіси на простріли, на які втім ніхто так і не зміг як слід відгукнутись.

Першого удару господарі завдали тільки на 16-й хвилині. Станіслав Сухан віддав на лівий край штрафного майданчика на Савка. Володимир намагався влучити, та не факт, що м’яч йшов точно в кут.  Однак, Баранич перестрахувався і зреагував.

Ще гостріше було на 28-й хвилині, коли на простріл із правого флангу від Горзова,у штрафний майданчик, відгукнувся Савко. Володимир пробивав із близької відстані, та Баранич зблизився і парирував м’яч на кутовий. Після навісу, «Сава» знову бив головою, та круглий просвистів над поперечиною.

На 30-й хвилині партнери вивели на воротаря Білака. Здавалось тренер виноградівців скаже традиційний вислів: «Виймай!». Та не так сталось, як гадалось. Кращий гравець господарів, захисник Меренич, ціною неймовірних зусиль наздогнав суперника і вибив м’яч з-під ударної ноги, зберігши нічийний підсумок першого тайму.

У другій половині домінували вже господарі, особливо на початку тайму, коли здавалось, що гравців у червоній формі на полі на одного більше. Іршавці завдали на три удари більше, однак поступились за влучністю – 12.5 % проти 20 % у виноградівців.

На 40-й хвилині на завершенні атаки правим флангом Савко цілив у ближній кут. М'яч, внаслідок рикошету від суперника, полетів повз стійку. Через хвилину атаку правим флангом зі зміщенням до центру сильним ударом завершив Гозда. Круглий полетів над поперечиною.

На 50-й хвилині вперше в другому таймі у площину влучили гості. Гебеш, на завершенні атаки правим флангом,  продемонстрував шалений дриблінг, пройшовши кількох опонентів, та пробив у дальній кут. Воротар зреагував, та м’яч,ковзнувши під його рукавичками, «пошкандибав» у сторону сітки. Петер вчасно підвівся і забрав його недалеко від лінії воріт.

Господарі відповіли не менш гостро в наступній своїй атаці, коли заробили стандарт на лівому фланзі. Після його розіграшу і переведення в центр, у зону перед лінією штрафного майданчика, Радь наважився на удар із лівої. Круглий ліг точно у верхній лівий кут – 1:0.

Через шість хвилин виноградівці мали можливість відігратись, коли Гебеш сильно пробив із дальньої дистанції. Петер тільки поглядом супроводжував політ м’яча, який просвистів у сантиметрах від лівої дев’ятки.
«Рахунок не по грі!» - скажуть виноградівці. І з ними можна цілком погодитись. «Ми заслужили на перемогу!» – скажуть іршавці. І ця думка також має право на життя.     

 
м. Іршава, стадіон «Бужора», 100 глядачів
 
Арбітр – Мирослав Гала
Асистенти – Андрій Пацкан, Іван Попович
Делегат ФФЗ – Василь Козик,
 
Іршавський районВиноградівський район – 1:0

Голи: Радь, 58.

«Іршавський район»: Федір Петер, Іван Мошкола, Олесь Горзов, Михайло Щока, Михайло Меренич, Іван Ільницький, Василь Пилип, Юрій Радь, Станіслав Сухан, Володимир Савко, Сергій Гозда.
Запасні: Василь Барна, Михайло Семак, Михайло Рацин, Дмитро Радь, Василь Керечанин, Василь Попович, Іван Матьола.

«Виноградівський район»: Сергій Баранич, Іван Чутора, Іван Фурик, Іван Білак, Степан Калмаш, Василь Олаг, Михайло Гебеш, Сергій Чейпеш, Володимир Агій, Чобо Вереш, Федір Сантов.
Запасні: Іван Дусин, Йосип Гевеші, Володимир Талабірчук, Тіберій Сверенко, Ігор Неймет.

Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua» 
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.

 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 675 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: