Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Чемпіонське повернення берегівської "Зірки"
08:54
Чемпіонське повернення берегівської "Зірки"
Завершився черговий чемпіонат Берегівського району з футболу, який тривав із квітня по жовтень.

Чемпіонське повернення берегівської У цих змаганнях є новий переможець – команда, яка свого часу задавала тон, а згодом тимчасово припинила виступи. Новим тріумфатором достроково стала берегівська «Зірка», яка чекала на «золотий» титул шість років.

Історія вищеназваного клубу доволі коротка. Він був створений у 1998 році. Тоді група любителів футболу в Берегові вирішила створити свій власний ФК і заявити його на чемпіонат району. Очолив новостворену структуру Павло Бідзіля, який із часом став керівником і районної федерації футболу. Із року в рік команда прогресувала й, зрештою, потрапила до провідних. Найуспішними стали виступи в 2009 – 2010 рр., коли вдалося перемогти в чемпіонаті району. Тоді колективом опікувалися Іван Войтович та Павло Іваньо, котрі запросили тренером Івана Фізера. Саме в 2010 році «Зірка» виграла Лігу чемпіонів Закарпаття. У 2011-му футболісти цього клубу знову боролися за перше місце, але поступилися золотими медалями бадалівському «Феніксу» й задовільнилися другою сходинкою в турнірній таблиці. Із року в рік команда змагалася за найвищі позиції в чемпіонаті району, брала участь у Кубку Закарпаття, а в 2014 р., на жаль, клуб припинив існування.

На початку сезону 2015 року зусиллями відданого футболу мецената Йосипа Бакоша розпочалося чергове сходження вгору. У першому після відновлення чемпіонаті футболісти «Зірки» посіли п’яте місце, а наприкінці завоювали перший трофей – «Кубок федерації». Із 2016 р. керівництво, зокрема президент клубу Йосип Бакош, не приховувало, що будує плани й ставить серйозні завдання на новий сезон. У зимовому Кубку під керівництвом тренера Юрія Маргітича команда дійшла до фіналу, де поступилася «Артосу» з Гаті.

Із початком чемпіонату біля керма команди з’явився новий наставник, добре відомий у районі тренер Томаш Снопчак, який останні роки працював із бадалівським «Феніксом». Колектив став прогресувати з кожною грою, демонструючи якісний, швидкий футбол. Відповідно з’явилися і свої прихильники. По завершенню першого кола, коли не було втрачено жодного очка, команду в районі називали непереможною. Як не дивно, але й у другому колі теж обійшлося без очкових втрат. Можливо, це рекорд чемпіонатів району, адже навряд чи історія подібне щось знала. У 18 іграх футболісти «Зірки» забили 68 голів у ворота суперника, пропустивши у свої тільки 19. Чимало фахівців вважає, що такий колектив може успішно представляти Берегівщину і в обласних змаганнях. Але… За словами президента клубу Йосипа Бакоша, наразі таких планів немає. Причин багато. Одна з перших – відсутність власного стадіону. Домашні матчі доводиться грати на стадіоні в Чопівці, де газон потребовує реконструкції. Неодноразово учасники районних змагань скаржилися на невідповідність вимогам такого газону. Та й самим технічним футболістам «Зірки» не до вподоби такий стан речей. Керівництво клубу наразі веде перемовини із власником стадіону, клуб готовий узяти споруду в оренду стадіон на довгостроковий період і реконструювати його. Зокрема, замінити газон, побудувати роздягальні й трибуни для глядачів. Тоді можна буде проводити змагання різного рівня. Притому чималі кошти витрачені на екіпіровку й спортивний інвентар. Крім ігрової футбольної форми є також тренувальні, спортивні вихідні костюми з атрибутикою клубу.

На превеликий жаль, команда проігнорувала Лігу чемпіонів Закарпаття, де безперечно була б одним із фаворитів. Адже в колективі є багато хороших гравців, знаних далеко за межами району. Це воротар Юрій Нагорнюк, польові гравці Роман Огар, Микола Нодь, Дьодь Пийтер, Золтан Купаш, Максим Печерський, Вадим Онисько, Петро Дрозденко, Габор Медвідь, які добре запам’яталися своїми виступами в чемпіонаті Закарпаття. І треба додати, що саме «Зірка» першою з берегівських команд узяла участь у 2010 році в цьому турнірі та з першого разу перемогла. Після того п’ять років поспіль зазначені змагання вигравали тільки представники Берегівщини. Але в останньому розіграші за їх участю, зокрема фінал «Артос» Гать – ФК «Заріччя» в сезоні 2014 року, показав недоліки з порушенням регламенту командою з Іршавщини. До останньої не було вжито дисциплінарних санкцій відповідно до регламенту змагань, тому зникло бажання брати участь у зазначеному турнірі. Є сподівання, що це тимчасово, і з часом емоції згаснуть, а образа забудеться.

Берегівський район має нового чемпіона. Команда створена на перспективу, і перед нею постають важливі завдання. Багаточисельна аудиторія вболівальників підтримує та схвалює починання футбольного функціонера, президента ФК Йосипа Бакоша. Сподіватимемось, за рік–два Берегівщину в чемпіонаті Закрпаття представлятиме ще один футбольний клуб.
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 942 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: