Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Через "Великі" ближче до золотого відблиску
15:51
Через "Великі" ближче до золотого відблиску
Про двобій двох суперважковаговиків чемпіонату Ужгородського району дізнавайтесь далі.

Через Цей матч мав дати відповідь чи «Лази» здатні дати бій лідеру, та чи продовжить «Зірка» свій лідерський хід без особливих збоїв. Як не дивно, та обидва клуби відповіли схвально: команда з Лінців позитив видала своєю запальною грою протягом майже всього матчу, а їх суперники досягли необхідного мінімуму вже під завісу поєдинку. Та про все по порядку.

Хоча матч і проходив із перемінним успіхом, та гості загалом були більш активними як у цілому першому таймі, так і трохи в середині тайму другого. Вони завдали 21 удар в сторону воріт, при майже 43% влучності. Господарі спромоглись суттєво пожвавитись на старті другого тайму, та видати фантастичну, у порівнянні з їх діями в решті відрізків, гру на завершальному етапі матчу. Це дозволило їм завдати 14 пострілів, при майже 36% точності.   

У першому таймі «Зірка» грала дуже агресивно на атаку, особливо з правого флангу й ще були позитивні дії по центру. Підопічним Пеци вдалось завдати аж 15 ударів і якби точність була не 40%, а вищою або після численних рикошетів м’яч летів би в браму, то долю поєдинку можна б було вирішити ще до перерви. «Лази» в першій сорокап’ятихвилинці переважно захищались, а якщо і йшли в атаку, то по центру зі зміщенням вправо або вліво. Утім, незважаючи на те, що вони пробили в сторону воріт першими (уже на 3-ій хвилині), однак загалом бити навіть в сторону брами їм майже не дозволяли й дали прикластись тільки 5 разів, а влучність 20% дозволяла надіятись хіба на диво від вищих сил, яке буває дуже рідко навіть у районних змаганнях. 

Першу гостроту на 4-ій хвилині за наслідками атаки по центру створили гості, та Коштура пробив повз ліву стійку. Через три та чотири хвилини після цього відбулись перші два влучння в браму від «зіркових». Особливо небезпечним був постріл Коштури, коли вдалось пробити дуже потужно метрів із вісімнадцяти. Колосов зумів відбити. На 16-ій хвилині вібулась перша певна небезпека від господарів, коли Зубанич підступно пробив метрів із тридцяти з відскоком від газону, та полетіло повз дальню праву стійку. «Зірка» відовіла через вісім хвилин по центру набагато гостріше. Федьо влучив у ближню праву частину воріт із відскоком від газону. Андрій відбивав, та від його рук зрикошетило в сторону воріт і йому відверто пощастило, що полетіло правіше від стійки. Ще через дві хвилини господарі подали зі штрафного з лівого флангу на дальню стійку на Качаєва, та Василь пробив головою вище.

Ще через хвильку стався епізод який викликав неоднозначну реакцію у глядачів та представників команд. Після удару-прострілу від «Зірки» зправа, суперники не зуміли винести м’яч із свого штрафного майданчика. Він зробив кілька рикошетів від гравців обох команд і опинився біля Турецького. Владислав вколотив у дальній кут і Цап був готовий зафіксувати взяття, та асистент жестом вказав про відміну голу. Я так і не зрозумів, що він зафіксував, бо прапорець хоча й перебував уверху, та ним хитало при конкретному рішенні, та вочевидь якесь порушення в атаці – можливо напад на воротаря або офсайд. Із дуже активної апеляції місцевих фанів щодо того, що їх голкіпер зафіксував м’яч (хоча там той так літав у різні сторони, що повірити що він десь зупинявся навіть у наявному болоті було досить важко), то я зрозумів що зафіксовано напад на воротаря. Вочевидь спірне рішення помічника арбітра й небажання, під тиском фанів (питання більшої кількості правоохоронців на таких важких матчах дуже актуальне), одноосібно брати на себе відповідальність за конкретне рішення  головним арбітром матчу, відтермінувало взяття воріт Колосова рівно на вісім хвилин, коли вже зафіксувати щось подібне не було жодних шансів. 

Класична атака правим флангом завершилась середнім пасом Федака на Федьо на ближній край штрафного майданчика і Юрій метрів із чотирнадцяти, без шансів на відбиття, вколотив круглого в ближню дев’ятку, забивши один із найкрасивіших голів дня. Андрій трохи змістився й виставляв руки, та не дістав і змушений виймати з сітки – 0:1.

Одразу могли й подвоїти, коли Гаврилешко підступним ударом із відскоком від газону цілив у правий кут. Колосов не міг дістати й йому відверто пощастило, що полетіло з зовнішньої сторони воріт. Під завісу тайму трохи пожвавились господарі, які на 43-ій хвилині зуміли вперше влучити в ворота, коли Роман Митровка наважився на удар-простріл із дуже гострого кута з правого флангу. Кривенько зреагував на це випробування. 

У другому таймі господарі змогли вирівняти гру й деколи навіть абсолютно домінували за володінням м’ячем та гостротою біля чужих воріт. Відповідно підопічні Микуланинця по перерві завдали майже вдвічі більше ударів (9), ніж робили це до перерви, при в понад удвічі кращій влучності (майже 45%), ніж у першому таймі. Гості в другій сорокап'ятихвилинці пробивали майже втричі менше (6 ударів) як у першій, а точність трохи покращилась (50%). 

Стартові хвилини другого тайму команди провели ближче до центру, а перший удар в сторону воріт відбувся на 52-ій хвилині. Далі трохи активізувались місцеві, та підопічні Пеци за рахунок колективного відбору та дрібного фолу зупиняли їх наступ метрах у тридцяти – п’ятдесяти від своїх воріт. Утім, на 62-ій хвилині Гогерчак перехопив м’яч по центру, метрах у сорока п’яти від чужих воріт, і віддав лівіше на Зубанича. Дмитро метрів із тридцяти пробив підступно, з відскоком від газону, та полетіло поруч із ближньою стійкою. Через хвилину новий, найкращий від початку гри, шанс, коли Зубанич та Гогерчак вибороли круглого на лівому фланзі й через партнерів перевели правіше, де Сакадаті та Роман Митровка вивели на удар Качаєва. Василь низом цілив у дальній кут. Кривеньку було важко дістати, тому пощастило, що полетіло повз стійку. 

Далі ініціативу трохи перехопили суперники й на 73-ій хвилині Матринець заробив штрафний метрах у двадцяти семи, а Турецький влучив у ближній правий кут. Колосов відбив і забрав. Господарі не зупинялись і трохи згодом досягли свого. Гогерчак наважився на удар метрів із двадцяти чотирьох і влучив, без шансів для Кривенька. Врятувала поперечина, від якої відлетіло на правий край штрафного майданчика, де найспритніший Митровка вколотив у дальній лівий кут – 1:1.

Через дванадцять хвилин мали шанс виграти, коли Роман Митровка виконав удар-простріл із правого флангу на Совяка і могло залетіти як прямо, так і Віктор міг додати, та Кривенько видав суперсейв і врятував лідера від ганьби.    


Арбітр – Валерій Цап
Асистенти – Олександр Садварій та Адальберт Калинич

6 жовтня, с. Великі Лази, стадіон «Лази», ясно, + 10 градусів, 170 глядачів

«Великі Лази» – «Зірка» Лінці – 1:1 (0:1)

Голи: Роман Митровка, 80 – Федьо, 35.

«Великі Лази»: Андрій Колосов, Іван Гогерчак, Євген Купар, Андрій Митровка, Роман Митровка, Віталій Сакадаті, Дмитро Зубанич, Євген Шандор, Віктор Совяк, Олег Мателешко, Василь Качаєв.
Запасні: Павло Калиняк, Олександр Форкош, Олександр Русин, Едуард Югас, Михайло Мотильчак, Сергій Цигак.
Тренер – Йосип Микуланинець.

«Зірка»: Дмитро Кривенько, Віталій Фенцик, Анатолій Лукачина, Юрій Коштура, Олександр Лукачина, Микола Муранський, Владислав Турецький, Юрій Федьо, Юрій Чульба, Юрій Федак, Анатолій Гаврилешко.
Запасні: Василь Рущак, Ярослав Рущак, Юрій Левкулич, Едуард Ковтанюк, Віталій Ходаковський, Василь Олашинець, Євген Матринець.
Тренер – Олександр Пеца.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 958 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: