Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Червоне світло у Львові
21:31
Червоне світло у Львові
"Хуст" у подвійній меншості мінімально поступився у стартовму поєдинку у Першій лізі України.

Червоне світло у Львові Давно перший у сезоні матч Карпат не чекався з таким інтересом. Ну, як же!? Повернувся Маркевич. Лише Рябов, Чачуа та Саків зберегли місця в стартовому складі, та й то Тарас вийшов не, наприклад, третім центрбеком, як у Тлумака, навіть не лівим оборонцем, а на місці лівого півзахисника (зізнатися, тут очікувався б Картушов). Не знайшлося місця в основі ветерану Кожанову. На вістрі атаки вийшов Ігор, а в воротах – Кожухар, а не Ільющенков.

Що стосується ФК Хуст, то дебютант Першої ліги виставив максимально наближений до минулосезонного склад. Тільки замість Тихненка в центрі захисту вимушено вийшов новачок Скиба, а Станковича, який пропустив певний етап підготовки, справа в півзахисті замінив Микола Пилип. Варто сказати, що ФК Хуст залишається вірним своїй тактиці 4-4-2 – більш стильної, жанрової команди в вітчизняному футболі ще б десь пошукати.

До того ж, закарпатці захищалися напрочуд організовано – дебютний відрізок львів’янам вдавався важко, навряд чи напрошувалися паралелі з літнім спарингом Карпати – Хуст – 4:2. Лише десь на 10-й хвилині Підлепенець спробував пробити (суперники заблокували йому всі можливості), а невдовзі Рябов здалеку трішки не влучив у ворота. Одного разу Ігор ледве не замкнув простріл з флангу, проте в оточенні трішки не зміг пробити п’ятою. Проте перевага в володінні м’ячем і стратегічній ініціативі в господарів була дуже відчутною.

В одному з моментів Ігор протягнув м’яча з глибини та підключив Підлепенеця, Євген змістився і з лівої ноги на виконання пробив у дев’ятку – 1:0. Звісно, зіграв свою роль і рикошет від оборонця гостей Іванова. До перерви «леви» повинні були закріплювати свою перевагу, проте все той же Підлепенець замкнув кутовий неточним ударом, а Саків, огинаючи стінку зі штрафного, влучив у поперечину. Пізніше черговий стандарт завершував Ігор, але й бразильця підвела точність.

Що ж гості? Наче й були напівмоменти в братів Луцівих і Мердєєва, проте до справжньої гостроти не доходило. Випробувати Кожухаря не вдалося (тільки раз перед перервою він зреагував на не небезпечний удар В.Луціва). Натомість, карпатівський вихованець Мердєєв, зачепивши Саківа, залишив у меншості ФК Хуст ще в першому таймі. Маркевич міг проводити заміни, експериментувати, тасувати гравців, адже ще в першому таймі було зроблено якщо не все, то майже все.

Проте за нереалізацію Карпати були наказані хитким рахунком. Відразу після перерви брати Луціви розігнали швидку атаку, і Петро смачним ударом метрів із 20-ти з правого краю поцілив у ту ж поперечину, якою струсонув до перерви Саків. Це був напрочуд неприємний дзвіночок, і господарі його почули. Пішли багатоходівки, перегони м’яча з флангу на фланг, розлогі атаки вздовж всього фронту. Чачуа, Клименко, Ігор, знову Чачуа… Львів’яни по черзі намагалися пробити з різних дистанцій і позицій, але зазвичай м’яч або рикошетив, або сам оминав ворота. Лише раз за тривалий час Бєліменко вийшов прямо на ударну позицію, проте Бєліменко виручив. Пізніше вже Ігор з лівого флангу перевірив молодого воротаря хустян.

Але, навіть не маючи нагоду закріпити свою перевагу, Карпати вимотували суперників під постійним тиском. І ось уже Фляшко, трішки раніше вийшовши на заміну, жорстко врізався в Рябова та залишив ФК Хуст вдев’ятьох. Подвійну більшість Карпати могли використати на 83-й хвилині, проте після тонкого пасу Підлепенця Чачуа опинився прямо перед воротарем і не зміг його «пробити». Далі Бєліменко потягнув низовий удар з відскоком від Картушова, а коли Підлепенець все зробив для Ігоря, удар бразильця прийняли на себе оборонці гостей. Відразу кілька моментів було у Карпат, але рахунок більше не змінився.

Мінімальна перемога над віце-чемпіонами Другої ліги дає фаворитам сезону рівно ті ж три очки, які були б і в випадку розгромної перемоги. ФК Хуст вперто опирався й не «посипався» навіть у подвійній меншості (треба було бачити, як воротар Бєліменко пішов на чужі ворота в останні хвилини), проте в наступному турі при обмеженості складу закарпатців їм буде дуже важко з двома дискваліфікаціями.


Карпати (Львів) – ФК Хуст – 1:0

Гол: Підлепенець, 23

Карпати (стартовий склад): Кожухар, Полегенько, Векляк, Порох, Сухар, Рябов, Клименко, Підлепенець, Чачуа, Саків, Ігор.
Запасні: Ільющенков, Мизюк, Романюк, Долгов, Костенко, Кожанов, Галенков, Картушов, Гайдучок, Сидун.
Головний тренер: Мирон Маркевич

Хуст (стартовий склад): Бєліменко, Мердєєв, Іванов, Скиба, Павлич, Вагін, М.Пилип, Приходько, Борисенко, П.Луців, В.Луців.
Запасні: Рябенко, Петрук, Шевчук, Колчин, Станкович, Р.Пилип, Диянчук, Фляшко.
Головний тренер: Володимир Циткін

Вилучення: Мердєєв, 37, Фляшко, 77 (повторні попередження)

Джерело
Фото ФК Карпати
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 442 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: