Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Cпогади про футбольний 2014 рік - «Боржава» Довге
20:55
Cпогади про футбольний 2014 рік - «Боржава» Довге
Пропонуємо вам інформацію-аналіз гри одного з клубів вищої ліги у 2014 році.

Пропонуємо вам інформацію-аналіз гри одного з клубів вищої ліги у 2014 році.

У її формуванні я використав деякі деталі із минулорічних своїх статей та репортажів Тараса Галушки й інших авторів цього футбольного порталу.

У 2014 році кращим любительським клубом Іршавського району вчергове стала «Боржава» з Довгого. У першому колі тільки в одному поєдинку її гравці діяли нижче своїх можливостей. Сталося це в 6-му турі в домашньому дербі проти «Бужори», де довжанці мали вигравати в 2 голи, та задовольнялись нічиєю – 1:1. Тоді на м’яч із пенальті від форварда Михайла Чедрика суперник із райцентру відповів влучним пострілом півзахисника Юрія Глеби зі штрафного. До речі цей ляп на адресу своїх фанів доповнив триматчеву домашню серію без перемог та розпочав єдину в сезоні двоматчеву серію нічиїх команди.

Два поєдинки стартової третини чемпіонату підопічні Павла Іванчова завершили вище своїх можливостей. Особливо вразив експертів виїзний поєдинок 7-го туру проти бронзового призера «Севлюша», у якому вони мали поступатись у 2-4 голи, та створили одну з головних сенсацій всього вищолігового сезону – 2:2. На дубль Юрія Чонки боржавці відповіли дуплетом від М. Чедрика. Цим своїм найкращим двобоєм у сезоні довжанці розпочали одну з двох власних найбільших триматчевих безпрограшних серій. Якісну гру показали вони й у виїзному двобої проти срібного призера «Середнього». Ще чотири гри команда завершила на звичному рівні.

Все це дозволило їй завершити стартове коло тільки на восьмому місці, при п’ятій різниці голів. У таблиці виїзних результатів боржавці були п’яті за здобутими та восьмі за втраченими пунктами, при третій результативності. У табелі про ранги домашніх ігор – восьмі, при сьомому результаті пропущених м’ячів.

У другому колі клуб у жодному з двобоїв не опустився нижче свого рівня, при цьому перевершивши очікування від себе у двох іграх. Чого тільки вартий прийом «Середнього» в 12-му турі на своїй арені, де найреальнішою мала стати нічия. Та місцеві хлопці не збирались схиляти голову перед фаворитом і вирвали вольову перемогу – 1:0. Вона доповнила єдину триматчеву переможну серію довжанського колективу в усьому чемпіонаті. Добротну гру показали боржавці й у важкому виїзному протистоянні 11-го туру проти чемпіона та володаря кубка Закарпаття 2014 року «Поляни», якій поступились мінімально – 0:1. Ще п’ять двобоїв клуб завершив на звичному для себе рівні.

У окремій таблиці другого кола «Боржава» стала п’ятою – 10 очок, при третьому показнику результативності – 1.71 мяча за поєдинок (при середньому показнику від однієї команди в 2–му колі – 1.43 за матч). У табелі про ранги домашніх результатів вона розділила з «Оболонню» другу-третю позицію за здобутими та п’яту-шосту за втраченими балами – 9, при першій-другій результативності – 2.5 гола за гру (при середній від однієї домашньої комади – 2.07 за поєдинок). У таблиці виїзних матчів довжанці п’яті, при четвертому результаті пропущених м’ячів.

У двох поєдинках третього кола «Боржава» не продемонструвала свій звичний рівень. Чого тільки вартий виїзний казус 16-го туру проти «Середнього», де довжанці програли із вдвічі більшою, ніж передбачалось різницею – 0:8. Цей ляпас по честі команди розпочав єдину двоматчеву серію поразок із різницею в 4 голи і більше. До слова в цьому поєдинку за «Середнє» дублем відзначився їх земляк та вихованець ільницької футбольної школи Іван Бандурович. Ще один гол на рахунку екс-боржавця Івана Кузьми. Незадоволеними залишились довжанські ультрас і після домашнього двобою 15-го туру проти «ДЮФК Мукачева», де їх улюбленці мали вигравати в 1-2 голи, та були взяті зненацька нічиєю. У решті поєдинків все завершилось доволі очікувано. Трохи кращою від решти була домашня гра 19-го туру проти «Севлюша», де провідний клуб Ілошвайського району здобув хоча й доволі очікувану, та не для суперника мирову – 0:0.

У окремій таблиці третього кола боржавці стали шостими – 8 очок, при пятому показнику пропущених мячів. У табелі про ранги домашніх результатів вони п’яті за здобутими та шості за втраченими балами, при найкращому показнику пропущених голів – 0.25 за матч (при середньому результаті серед усіх команд – 1.29 за гру). У таблиці виїзних матчів довжанці шості за здобутими та п’яті за втраченими балами, при третій результативності – 1.67 гола за поєдинок (при середній від усіх клубів – 1.29 за матч).

Всі ці досягнення дозволили «Боржаві» здобути загалом 21 залікове очко і увірватись до провідної шістки вищої ліги чемпіонату Закарпаття, при п’ятих показниках пропущених та різниці голів. У загальній таблиці виїзних поєдинків клуб увійшов до кращої п’ятірки, при четвертому результаті забитих голів. У табелі про ранги домашніх матчів довжанці шості – 15 балів, при п’ятих показниках забитих та різниці м’ячів. Все це дозволяє фанам із Довгого з оптимізмом дивитись у новий футбольний сезон, який стартує за кілька місяців. Маємо надію, що саме цей населений пункт і надалі буде еталоном гри для своїх земляків із інших населених пунктів Іршавського району.

Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 876 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: