Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Дали привід для роздумів (ВІДЕО)
12:41
Дали привід для роздумів (ВІДЕО)
Про те, як юнаки «Сільця» теж були змушені вдаватись до вольових зусиль, дізнавайтесь далі.

Дали привід для роздумів (ВІДЕО)
Безумовним фаворитом цього протистояння були, вишколені у вищій лізі ДЮФЛ Закарпаття, господарі. Загалом у цьому сезоні в різних юнацьких лігах дуже багато матчів, де одні переважають за класом інших, тому організаторам слід більш прискіпливо підійти до команд, які заявляються в плані того, чи відповідають вони рівню, до якого прагне ФФЗ. Можливо слід врахувати досвід всеукраїнських змагань U 19, де молодші грають відповідно до свого рівня, а не до того, де грають їх старші одноклубники. Фанам із Білої Церкви, Нижнього Коропця, Бобовища та населених пунктів, команди, які в таблиці недалеко від цих трьох грандів юної першої ліги (сюди певним чином можна віднести навіть «Сільце»), було б значно цікавіше бачити свою молодь у протистояннях із однолітками-мукачівцями чи ужгородцями та їх прямими конкурентами по вищій лізі, а не з ракошинцями, бедевлянцями чи кінчешцями. А от юнаків «Вільхівців» у цьому сезоні можна було б позбавити гіркої долі їздити зі своїми «старичками», а територіально вужча нижча ліга зекономила б для команди копійчину для їх основи. Те ж саме могли зробити юні полянці. Ну а «ДЮСШ Тячів» стовідсотково міг обома складами комфортно провести сезон дивізіоном нижче, бо їх гра дратує не тільки власних фанів, а й уболівальників із інших районів.
 
Утім, футбол не бокс і м’яч довести до воріт трохи важче, як рукавичка Ломаченка досягає обличчя суперників. Молодь «Гірника» цього разу, скориставшись кількахвилинною недооцінкою від опонентів, зуміли задати свій темп зі стартового свистка, та вочевидь ще не готові його тримати всі дев’яносто хвилин. Та про все за порядком.
 
Перші хвилини підопічні Білана традиційно провели в атаках, однак до суттєвих загострень не доходило. Винятком була хіба четверта хвилина, коли Глеба завершив наступ лівим флангом ударом із гострого кута повз дальню стійку. Такий не концентрований стан надихнув опонентів, які все частіше почали вибігати в контратаки. Далі трапився дивний, як для класу господарів, епізод. І тут я цілком можу погодитись із думками місцевих, що саме вони в цей день забили всі голи, як у чужі так і в свої ворота. Протягом однієї хвилини було програно три дуелі гравців один-в-один: перша ще біля центральної лінії, друга на лівому фланзі атаки суперника неподалік кута штрафного майданчика, а третя по центру на лінії карної зони. Як наслідок, Поган метрів із тринадцяти спрямував круглого під ліву стійку – 0:1.
 
Після цього гра ще більше змістилась на половину поля гостей. Утім, до завершальних ударів чомусь не вдавалось дістатись. Через вісім хвилин Кормош кинув із-за бокової на хід Шпаку по правому флангу. Іван промчав уперед і подав на дальню стійку. Семак був готовий замкнути, та воротар зняв від нього м’яч буквально з голови. І одразу контратака баш-на-баш правим флангом зі зміщенням до центру, а провал центру захисту призвів до удару Майора метрів із п’ятнадцяти під праву стійку. Сабов у стрибку зумів зачепити м’яч і той далі влучив у стійку, від якої відлетів у поле.
 
На 15-й хвилині Семак вибігав на воротаря, та замешкався з ударом і опинився ні з чим. Через дві хвилини Кормош, на завершенні атаки правим флангом за участю Ваша і Жукова середнім пасом надав аналогічну нагоду Шпаку, та Іван спрямував круглого повз праву стійку. Та все ж гості втомились від такого пресингу й зробили цілий ряд помилок, наслідком якого став гол зі стандарту. Глеба подав із лівого кутового прапорця в центр карної зони, де Шпак поборовся за верховий м’яч, скинувши на праву стійку і той знайшов ногу Мішка й рикошетом «стрибнув» у сітку – 1:1.
 
Через дві хвилини Кормош прострілив із правого краю штрафного майданчика на дальню стійку на Шпака й Іван влучно пробив, та воротар парирував. Далі Іван трохи виправився, коли отримав на лівому краї штрафного майданчика дальню передачу й вколотив під дальню стійку – 2:1.
 
Через дві хвилини Кормош розстрілював ворота зблизька, та заблокували. Ще через дві хвильки Шпак міг оформити дубль, та надія на це полетіла вище дальньої дев’ятки. За мить Кормош із убивчої позиції марнує шанс в обтік ближньої правої стійки. На 32-й хвилині Глеба робив те ж саме з лівого кута влучніше. Тодавчич зреагував, підсумувавши тайм марнотратства.
 
Друга половина матчу почалася на зустрічних курсах, та поступово гра перемістилась на половину ближчу до воріт Тодавчича. Суперника рятувало, що господарі на старті не «винесли з роздягальні» удари. А далі чи не перший завершився голом. Йому передував слаломний забіг лівим краєм Глеби, який уколотив над руками голкіпера черговий «цвях у його шафу поразки» – 3:1. Не встигли гірники зрозуміти що там прилетіло, як Мішко ударом метрів із шістнадцяти влучив у праву дев’ятку й голом красенем оформив дубль – 4:1.
 
Через три хвилини Шпак міг те ж саме зробити, та відгукнувшись на простріл із лівого флангу, та вочевидь ніколи не виступатиме в балеті, бо ніжку не витягнув, щоб замкнути з метра і змушений був пояснювати Білану з якої футбольної планети він такий «спритний» для його команди взявся. Від гостей кращим у таймі був удар зі штрафного на межі 56-ї та 57-ї хвилин Жупана метрів із двадцяти двох над поперечиною. За мить до плеяди гравців «Ти навіть не уявляєш, та я не заб’ю» долучився Глеба, коли вихід на воротаря використав як черговий привід потримати м’яч. Та ще через дві хвилини він виправився шикарним голом, коли фінтами залишив позаду трьох опонентів, а після змусив прилягти ще й воротаря і далі легенько підсумував гру – 5:1. Юрко намагався повторити той трюк ще двічі, та вже з двома гравцями, які повторно на дали себе втопити у бочці сорому.
 
 
Арбітр – Петро Котубей
Асистенти – Юрій Яцкович та Степан Шуба
Делегат ФФЗ – Іштван Біров
 
24 червня, с. Сільце, стадіон «Колос», ясно, + 24 градуси, 100 глядачів
 
«Сільце» U 17 – «Гірник» U 17 Рокосово – 5:1 (2:1)
 
Голи: Мішко, 19, 46, Шпак, 22, Глеба, 45, – Поган, 5.
 
«Сільце» U 17: Олександр Сабов, Дмитро Ваш, Іван Кинів (Михайло Сушанин, 53), Михайло Кормош, Сергій Дюкарєв, Василь Мiшко, Ярослав Жуков, Тарас Глеба, Іван Шпак, Іван Семак, Михайло Повшик.
Запасні: Михайло Химич, Іван Добра.
тренер – Сергій Білан.
 
«Гірник» U 17: Павло Тодавчич, Богдан Майор, Мирослав Луканець, Степан Поган, Микола Джуга, Вадим Писаренко, Віктор Бистрянин, Станіслав Кляп, Віктор Парада, Любомир Цугорка, Ріхард Жупан.
Запасні: Сергій Чухраля.
головний тренер – Василь Качур, тренер – Богдан Сура.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 783 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: