Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Дебютна перемога "Копані"
20:49
Дебютна перемога "Копані"
У другій грі третьої групи «Копаня» екзаменувала на міцність «Оболонь-2».

У другій грі третьої групи «Копаня» екзаменувала на міцність «Оболонь-2».

Поєдинок пройшов за доволі рівної боротьби, та значно кращої реалізації фаворита.

На початку першого тайму активнішими були пивовари. Вже на 2-й хвилині партнери вивели на вбивчу ударну позицію Маслея, та після його удару м’яч полетів вище лівої девятки. Небезпечно було біля воріт Пилипа й на 11-й хвилині, коли після гострого прострілу з флангу ситуацію врятував Михайло М. Барник, який виніс круглого подалі зі штрафного майданчика.

У середині тайму, коли погода «подарувала» початок проливного дощу, активізувались гравці «Копані», які переважали у володінні м’ячем та провели ряд гострих флангових атак. Під час однієї з атак на 13-й хвилині Свищо влучив у праву девятку воріт. Скляр перевів на кутовий. Після сухого листа з кутового від того ж Михайла, круглий влучив у поперечину, від якої вилетів у поле. Далі були ще два удари від копанців. Після першого м’яч полетів над поперечиною, а другий – заблокували суперники. Атака правим флангом зі зміщенням до центру на 17-й хвилині завершилась ударом Михайла Дубровки. Круглий, рикошетом від суперника, вилетів на кутовий. На наступний удар Фозекоша в ліву девятку зреагував воротар. На 22-й хвилині в контратаку по центру вирвались місцеві виконавці, на завершенні якої Володимир Попович пробив низом з 12-ти метрів, та мяч полетів в сантиметрах повз ліву стійку.

У кінці тайму копанці, які більше використовували середній та довгий пас, хоча й не мали суттєвої переваги у володінні м’ячем та кількості створеної гостроти біля воріт суперника, однак їх реалізація була трохи кращою. На 25-й хвилині пивовари нарешті влучили в площину воріт, коли масовану атаку по центру вони завершили кількома спробами завдати удару. Досягти цього вдалося Волтеру, та круглий з лівого кута дістав копанський Буфон. Суперник відповів через три хвилини багатоходівкою лівим флангом зі зміщенням до центру за участю Фозекоша, Попадинця та Свища. Після удару останнього м’яч полетів над поперечиною. Під час наступних атакувальних дій «Копаня» таки досягла свого, коли аналогічна попередній атаці завершилась влучним пострілом з 10-ти метрів у правий кут від екс-гравця «Севлюша» та інших клубів Виноградівщини, Січа – 1:0. «Молодець Піштіко» – прозвучало з трибун від найвідданіших копанських ультрас. Оболонці відповіли наступом по центру та ударом від Лемка повз ліву стійку.

Початок другого тайму був чи не найнуднішим що стосується створення небезпеки. Команди вели позиційну боротьбу за центр поля. «Оболонь» хоча й більше володіла м’ячем, та до ударів свою перевагу не доводила.

Набагато цікавішою стала середина тайму, коли трохи стих дощ. Команди вирішили подарувати глядачам веселий футбол: атака на атаку. І якщо удару Міклуша на 48-й хвилині забракло влучності, то його опоненти в наступній атаці за участю Січа, Михайла Івановича Барника та Гулянича, змогли довести справу до логічного завершення. Останньому вдався шедевр, який можна внести в аннали Закарпатського футболу. М’яч після його удару влучив у ліву стійку і зрикошетив у правий кут воріт Скляра. За мить Бучок відповів влучним ударом з-за меж штрафного майданчика, на який зреагував Пилип. Далі з інтервалом у дві хвилини команди обмінялись гострими випадами, на завершенні яких Фозекош з 14-ти метрів відправив м’яч повз праву стійку, а на влучний постріл з 30-ти метрів від Цубери зреагував воротар.

У кінці тайму, який був також досить динамічним, «Оболонь» могла як забити гол престижу, так і зазнати розгрому. Найактивнішим у цьому відрізку був Свищо, який небезпечні простріли робив, пробивав і асистував партнерам. Після найгострішої його прострільної передачі у штрафний майданчик на 64-й хвилині, Росоха та Бучок спільними зусиллями ліквідували загрозу. За мить їх партнер Темнохудов зміг знову влучити в площину воріт на завершенні чергової атаки по центру. Воротар вдало обрав позицію і зреагував. Ще через хвилину двічі з-за меж штрафного майданчика бив Свищо. Після першого з них м’яч з-під поперечини витяг Скляр, а другий заблокували захисники. Незважаючи на негативний рахунок хустяни завершили гру в атаці, під час якої Цубера зробив вдалу навісну передачу на голову Темнохудову. Та удар останнього став тренувальним для Пилипа.

Обидві команди виконали план-мінімум на зимовий чемпіонат Закарпаття. Далі «Копаня» готується до кубка Закарпаття та змагань у східній зоні першої ліги нашої області, де залишається грозою авторитетів. «Оболонь-2» дістала хороший досвід, що стане в нагоді для відстоювання свого чемпіонського титулу в районному чемпіонаті та успішній грі в Лізі чемпіонів Закарпаття, а можливо й участі в кубку Закарпаття 2015 року.


Арбітр – Віталій Лофинець
Асистенти – Олександр Абель та Михайло Дулов
Делегат ФФЗ – Георгій Куля

м. Хуст, запасне поле стадіону «Оболонь-арена»

«Копаня» – «Оболонь-2» Хуст – 2:0

Голи: Січ, 32, Гулянич, 49

«Копаня»: Михайло Пилип, Михайло Дорогі, Іван Фурик-старший, Володимир Попадинець, Михайло Свищо, Іван Гулянич, Василь Фозекош, Степан Січ, Михайло Дубровка, Михайло Михайлович Барник, Михайло Іванович Барник.
Запасні: Михайло Антолик, Михайло Чізмар, Анатолій Близнюк.

«Оболонь-2»: Еміл Скляр, Михайло Бучок, Іван Червеняк, Володимир Цубера, Михайло Лемко, Віталій Темнохудов, Владислав Орос, Володимир Попович, Віталій Волтер, Ігор Маслей, Микола Россоха.
Запасні: Максим Макаров, Костянтин Сенітар, Михайло Марко, Михайло Міклуш.

Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 712 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Artur84  
0
Чесно кажучи взагалі незрозуміло які команди реально будуть на область грати. Зимовий кубок то взагалі гра на витривалість в болоті, хоча може вона і потрібна для когось. Щодо команд, то наприклад все йде до того, що чемпіон області Поляна взагалі припинить існування, практично всі гравці розбрелися по командах, ні зборів, ні тренувань! На даний час є десь 5-6 команд і все...

2 Вася  
0
Если это футбол тогда я наверное Месси.....А если серьезно непонимаю кому нужен этот турнир по уши в грязи где и по мячу просто попасть трудно...болото...Нужен конечно..федерации для галочки и премии да Бировчаку для передачи Час футбола...Просто угробить поле и травмировать игроков вот вся задача турнира

1 lobda  
0
Від себе особисто хочу подякувати своєму доброму знайомому Василю Васильовичу Мартину з Мукачева, з яким я приїхав у Хуст, де зміг висвітлити останні два репортажі. Дякую також всім читачам нашого сайту, які слідкують за футбольним життям разом з нами.
Євген СВИЩО

الاسم *:
Email *:
كود *: