Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Дебютна звитяга салатових (ФОТО)
22:20
Дебютна звитяга салатових (ФОТО)
Про те, як головний фаворит групи D нарешті знайшов свою гру, дізнавайтесь далі.

Дебютна звитяга салатових (ФОТО)
Після втрати дорогоцінних очок у дербі проти «Заріччя» іршавці прагнули будь-що довести свою профпридатність на любительському футбольному ринку Закарпаття. Для якнайшвидшої реабілітації дуже доречно згодився ще один першоліговий колектив – «Велика Копаня».
 
Скелясті активніше за суперника провели старт першого тайму й могли розмочити рахунок уже на 4-й хвилині, коли Балог на завершенні атаки по центру заробив право на штрафний удар. Бандурович із цього стандарту влучив у лівий кут. Пилип у падінні відбив. Чубірка намагався додати, та спрямував м’яч повз ворота.
 
Середину тайму «Бужора» провела ще жвавіше. На вісімнадцятій хвилині Балог на фініші наступу лівим краєм прострілив на ближню стійку на Бандуровича. Іван пробив у ближній кут, та Пилип знову зреагував.
 
Суперник відповів не менш гостро через дві хвилини, коли Агапітов опинився на завершенні атаки правим флангом і віддав на ближній край штрафного майданчика на Мотрина. Юрій підступно й прицільно пробив низом, та все ж круглий оминув браму поряд із дальньою стійкою.
 
Ближче до завершення тайму рахунок змінився. Попович на завершенні наступу правим краєм зі зміщенням до центру заробив право на штрафний удар. Чубірка розіграв на правий фланг на Ломагу. Мирослав як справжній десантник ударом-парашутом спрямував м’яч Пилипу за комірець і влучив точно в дальній верхній кут – 1:0.
 
Не встигли підопічні Фурика збагнути «що й коли?», як їх захист дав тріщину по центру, що дозволило Балогу ударом із близької відстані збільшити перевагу своєї команди – 2:0. Через хвилину-другу дві нагоди забити мав Бандурович. Та в першому випадку під його точний удар самовіддано кинувся Попадинець і заблокував політ м’яча, а наступного разу дуже гострий простріл від залізного Івана так і не змогли замкнути партнери.
 
Чорно-біло-червоні також мали шанс відзначитись ще до перерви, коли на 31-й хвилині Попадинець опинився на завершенні атаки правим флангом і віддав у центр на Фурика-старшого, а той переадресував ще лівіше на Фурика-молодшого. Та на влучний постріл юної зірки Північно-Східної Виноградівщини зреагував Русин і відбив цей удар, що дозволило йому піти на перерву з сухим сумлінням та надією на власний загальний шат-аут.
 
На 37-й та 38-й хвилинах колектив із Іршави двічі загрожував супернику за наслідками атак правим флангом зі зміщенням до центру. У першому випадку Кормош метрів із двадцяти влучив під поперечину, та копанський Буфон у стрибку зумів дотягнутися й відбити, а в другому – м’яч після підступного удару полетів повз праву стійку.
 
Через шість хвилин Ломага на правому фланзі прорвався крізь двох опонентів і віддав на Киніва, який із допомогою дриблінгу заробив право на штрафний удар метрів із двадцяти двох. Балог із цього стандарту влучно пробив у обвід стінки, та Пилип відбив і далі партнери Василя в пожежному режимі ліквідували потенційну небезпеку.
 
Середина другого тайму пройшла в більш рівній боротьбі. На 50-й хвилині Тромбола прорвався крізь кількох опонентів по лівому флангу й змусив порушити проти себе правила. Свищо із цього штрафного влучно й потужно пробив трохи ближче до лівої, ніж до правої стійки. Русин вдало обрав позицію й зумів відбити цю гармату.
 
Футболісти «Бужори» відповіли через три хвилини ще шикарнішою комбінацією по центру. Балог віддав уперед і трохи лівіше на Марковція, а Даниїл в один дотик повернув м’яч на хід Василю, залишивши позаду свого партнера всіх чужих захисників. Балог завершив цей «естетичний футбольний романс» ударом із ходу. Та круглий після цього, на щастя для Пилипа, якому було важко врятуватись від голу, полетів трохи вище поперечини.
 
Кінець тайму трохи жвавіше провели гравці села близнюків. Найкращий шанс, щоб розмочити переможний рахунок суперника вони мали на 64-й хвилині, коли Фурик-старший отримав м’яч у центрі поля й віддав на лівий край штрафного майданчика на Мотрина. Юрій переадресував далі, у район одинадцяттиметрової позначки, на Котляра, та на точний удар Богдана зреагував Русин і остаточно залишив свої ворота на замку.
 
«Бужора» записала до свого активу перші три переможні очки. Та спочивати на лаврах підопічним Рацина не доводиться, бо далі суперники ще сильніші – новосформований лідер групи «Фанчиково» та завжди принциповий опонент із Рахова – «Карпати», у двобоях із якими навіть нічия буде дуже достойним результатом, а перемога дасть шанс на продовження боротьби за головний зимовий трофей Закарпаття.
 
У «Великої Копані» ще залишається можливість дістатись до почесного квартету цієї дуже складної групи, та для цього доведеться вигравати принципове дербі від справжньої грози авторитетів – «Фанчикова».
 
 
Арбітр – Іван Грубінка
Асистенти – Олександр Абель та Віталій Лофинець
Делегат ФФЗ – Георгій Жига
 
18 лютого, м. Виноградів, стадіон «Пластмасовик», ясно, 100 глядачів
 
«Бужора» Іршава – «Велика Копаня» – 2:0 (2:0)
 
Голи: Ломага, 25, Балог, 26.
 
«Бужора»: Василь Русин, Дмитро Чубірка, Іван Костак, Дмитро Жуков, Станіслав Кохан, Іван Бандурович, Василь Кормош, Мирослав Ломага, Іван Кинів (Василь Кинів, 60), Василь Балог, Василь Попович (Даниїл Марковцій, 52).
Запасні: Василь Березнай, Михайло Полянський, Іван Федорчанко.
тренер – Михайло Рацин.
 
«Велика Копаня»: Михайло Пилип, Володимир Попадинець, Тарас Тромбола, Ігор Попов (Руслан Лемак, 36), Любомир Макара, Іван Петрович Фурик-старший, Михайло Свищо, Іван Іванович Фурик-молодший, Юрій Мотрин, Ігор Агапітов, Богдан Котляр.
Запасні: Іван Дубровка, Михайло Антолик, Михайло Дорогій, Віктор Васьович, Віталій Макара.
тренер – Іван Фурик.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 929 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: