Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Дебютна звитяга у Вищій лізі від Бийгані (ФОТО)
20:17
Дебютна звитяга у Вищій лізі від Бийгані (ФОТО)
Обидві команди підійшли до поєдинку не в найкращому гуморі.

Обидві команди підійшли до поєдинку не в найкращому гуморі.

Перед самою грою я вважав фаворитом «Севлюш», який у минулі роки мало кому дозволяв вивозити з рідної арени що-небуть позитивне. Та по ходу двобою стало зрозуміло, що збірна, не скажу точно чого (можливо кваліфікованих зірок), з Великої Бийгані виглядала збалансованіше. У гостей був лідер Гибалюк. Через нього йшла більшість атакувальних дій команди переважно правим флангом. Гострі простріли та навіси від Миколи з флангів (особливо з правого) не раз кидали в жар і холод лаву запасних господарів поля.

Відсутність Юрія Чонки у «Севлюша» відчувається. У минулому році він не показав феєричної гри, однак у кожному поєдинку відволікав на себе щонайменше двох гравців, даючи простір партнерам. А от на старті нового 2015 року лідер у виноградівському колективі в процесі народження. Із огляду на це, передсезонні заяви клубу про боротьбу за срібло вже виглядають як завдання максимального максимуму.

При сьогоднішній ситуації у вишці, навіть входження до квартету буде непоганим результатом. Єдине чим бере за живе місцева команда, це те, що більшість гравців у її складі – місцеві вихованці. Цього не можна сказати про підопічних Тараса Вайданича. Також не можна не відзначити дуже хороший стан місцевого газону, який був на руку саме для Оржеховського, Григоровича, Гейці та партнерів. Виноградівці протиставили цьому всьому самовіддачу окремих виконавців на межі можливого.

У першому таймі «Севлюш», за рахунок активності Мешка, Чізмара, Ломаги, Андруха та Ковні, домінував як у володінні м’ячем, так і за ударами – 6:3 та влучаннями в площину – 3:1. Однак, цьому пожвавленню посприяв швидкий пропущений гол. Підопічні Вайданича заробили право на штрафний удар по центру з 28-ми метрів. Пейтер пробив повз стінку. М’яч опинився в лівому куті – 0:1. Хтось із уболівальників апелював до Козара, що він невдало виставив стінку, інші висловлювали претензії до польових гравців, які не були суцільною стіною перед ударом Дьордя. Однак ролі самого нападника у взятті воріт це аж ніяк не применшує. А якщо згадати, що це був єдиний удар гостей у стартовій пятнадцятихвилинці, то його ціна очевидна.

Виноградівці намагались прорватись переважно лівим флангом та по центру. Одному удару від Андруха на 8-й хвилині та трьом пострілам від Мудри на 20-й, 28-й і 43-й хвилинахзабракло влучності. На прицільний удар ногою Чізмаря в правий кут на 11-й хвилині та два постріли в лівий кут від Ковні на 27-й та 33-й хвилинах зреагував Ковач. Ще був небезпечний удар Жеренкова на 22-й хвилині, коли м’яч рикошетом від захисника полетів у лічених сантиметрах від лівої стійки воріт Козара.

У другому таймі господарі хоча й мали перевагу за володінням м’яча, та їх опоненти були кращими за ударами – 7:5, та влучаннями в площину – 4:3. На 49-й хвилині Мудра втратив найреальнішу нагоду зрівняти рахунок. Його удар низом з 7-ми метрів під ліву стійку в неймовірному стрибку відбив Ковач. Пострілам Пейтера на 47-й, Жеренкова на 56-й та Гибалюка на 58-й хвилинах трохи забракло влучності.

Ще цікавішою була середина тайму. На 69-й хвилині черговий навіс Гибалюка на Жеренкова. Після удару центрфорварда м’яч влучив у руку Шопоті. Зубільчак без вагань вказав на одинадцять метрів. Зубанич із точки пробив точно в лівий кут. Козара врятувала стійка. Після добивання партнера м’яч полетів над поперечиною. На 73-й хвилині після удару зі стандарту від Мешка, Мудра в карній зоні трохи підкорегував політ м’яча у дальній лівий кут. Ковача підстрахував Гайдош, який виніс круглого з лінії воріт. Трохи згодом масована атака біля протилежних воріт, за участю Оржеховського, Зубанича, Жеренка та Пейтера, завершилась влучним ударом останнього з правого краю штрафного майданчика у дальній кут – 0:2.

Кінець другого тайму був набагато спокійнішим за його середину. Вайданич випустив футболістів із меншою харизмою, що вплинуло на домінацію клубу на полі. Все, що створили гості в останні 16 хвилин – влучний удар Гейці зі штрафного на 82-й хвилині, на який зреагував Козар. Трохи згодом виноградівці змогли прорватись правим флангом. Триходівка Андрух – Чізмар – Панюта, завершилась виходом останнього один-на-один із воротарем. Владислав влучив у дальній кут – 1:2.

Арбітр додав 4 хвилини до основного часу, та місцеві фани, третина з яких залишила трибуни по ходу 2-го тайму,так і не побачили за рахунок чого їх улюбленці можуть врятувати хоча б один бал.


Арбітр – Олександр Зубільчак
Асистенти – Олександр Сташко та Михайло Гусєв
Делегат ФФЗ –Василь Попович.

м. Виноградів, стадіон «Юність»
900 глядачів, хмарно з проясненнями

«Севлюш» Виноградово – «Велика Бийгань» – 1:2 (0:1)

Голи: Панюта, 87 – Пейтер, 3, 76.

На 70-й хвилині Зубанич не реалізував пенальті.

«Севлюш»: Василь Козар, Себастьян Шопота,Роман Гобона, Мирослав Мудра, Борис Ковня, Іван Чізмар, Віталій Чейпеш, Олександр Логойда, Андрій Ломага, Юрій Мешко, Євген Андрух.
Запасні: Віталій Гринишин, Владислав Панюта, Едуард Кочіш, Дмитро Жуков.
Тренер – Іван Білак.

«Велика Бийгань»: Іван Ковач, Василь Григорович, Степан Гейці, Адріан Бабич, Чобо Гайдош, Микола Гибалюк, Павло Оржеховський, Дьордь Пейтер, Олександр Зубанич, Іван Жеренков, Михайло Крьока.
Запасні: Ерік Верейці, Алекс Горват, Теодор Гаврилай, Тібор Орос, Крістіан Зан.
Тренер – Тарас Вайданич.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 829 | Додав: lobda | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: