Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Делегат ФФЗ: погляд у сьогодення
11:16
Делегат ФФЗ: погляд у сьогодення
Уже доволі давно у футболі введено інститут делегатів. Як їх тільки не називали: комісар матчу, інспектор, делегат.

Уже доволі давно у футболі введено інститут делегатів. Як їх тільки не називали: комісар матчу, інспектор, делегат.

У делегата (представника федерації футболу) доволі багато повноважень. Він слідкує за всім, що відбувається до матчу, під час гри і після неї: виявляє порушення, вносить їх у рапорт, а ФФЗ приймає відповідні санкції. Одним словом, делегат – очі й вуха ФФЗ на всіх матчах чемпіонату й першості області. У всякому разі так повинно бути. В основному так воно і є, але бувають випадки, коли делегати прикривають очі на деякі порушення порядку чи помилки арбітрів.

Упродовж сезону на матчі чемпіонату й першості області було атестовано 19 делегатів. Повноцінно працювало 18, бо єдиний представник Хустщини Ромео Буковецький проінспектував два матчі («Говерла» – «Петрово», «Вільхівці» – «Петрово») і перейшов на роботу до клубу «Оболонь». Це було в четвертому й шостому турах. На жаль, жодного делегата із Хуста, Виноградова, Тячева, Рахова, Ясіня, Міжгір’я, Берегова, В.Березного, Перечина, Чопа не підготовлено і не атестовано. Усі матчі обласного рівня інспектували делегати: Мукачева – 6 чоловік, Ужгорода – 5, Іршавського, Ужгородського, Свалявського – по 2, Воловецького – 1. Будемо відвертими, це явно мало. Тут бачимо недопрацювання інспекторського комітету ФФЗ.

У командах майстрів грало багато футболістів, вихідців із східних регіонів області, які чудово розбираються в тонкощах футболу. Саме вони той резерв, із яким слід працювати, і тоді голова не болітиме, як «закривати» матчі Східної зони. З’явиться набагато більше правдивої інформації про арбітраж.

Делегати повинні бути більш принциповими, інакше в області почнуться проблеми. Необхідно закінчувати з практикою призначення арбітрів і делегатів із одного міста. Що може написати делегат, якого привіз і відвіз арбітр? Якщо тільки делегат виявить незадоволення діями арбітрів, вони залишать його – добирайся як хочеш. Наприклад, бригада з Ужгорода, делегат звідти ж, а матч в Ясінях або Рахові. Роз’яснювати тут нічого не треба… Делегат має бути незалежним представником ФФЗ. Тоді федерація футболу буде отримувати більш об’єктивну інформацію про стан справ в області. У сезоні 2014 року 75-80% матчів обслуговували арбітри і делегати з одного міста чи району. Зрозуміло, що об’єктивність значно занижена. У рапорті делегата великих зауважень нема, а відеокамера програми «Час футболу» виявляє грубі помилки. На жаль, програма може «закрити» від 3 до 5 матчів туру з 16. Хотілося б значно більше, але вище голови стрибнути не виходить, і на то є об’єктивні причини.

Найбільше матчів – 119 – проінспектували мукачівці або у середньому кожний із них інспектував майже 20 матчів за сезон. Ужгородські та свалявські делегати отримали призначення на 43 матчі або кожний делегат із цих районів інспектував по 21,5 гри. Воловецький делегат отримав 19 ігор, а хустський – 2. Таким чином, вибудовується рейтинг делегатів, які представляють міські й районні федерації футболу.

Найкращі делегати у Свалявській федерації футболу Георгій Куля і Семен Головнич проінспектували по 21,5 ігри за сезон. На одному щаблі з ними делегати Ужгородської районної федерації футболу Іван Головко та Іван Кувік. На третьому місці – Мукачівська міська федерація футболу – Віктор Наскалов, Георгій Жбора, Василь Козик, Іван Кампов, Георгій Жіга та Вахтанг Карібов, яких призначали на 20 ігор кожного. Четвертою є Воловецька федерація – Михайло Ряшко, який отримав 19 призначень, на п’ятому місці – м.Ужгород – Михайло Митровський, Йосип Шитєв, Федір Варга, Анатолій Плеханов та Віктор Качур, які інспектували в середньому по 18 матчів. На шостому – Іршавська федерація футболу – Василь Попович та Іван Староста, які в середньому по 14 разів виїжджали на матчі чемпіонату й першості області. Хустська федерація має в активі 2 гри. Рейтинг чисто умовний, але справедливий. Незрозуміло тільки, якими чеснотами володіють делегати Свалявщини, Ужгородщини, що вони в рейтингу стоять вище від Ужгорода та Іршавського р-ну. І чи не замало ігор отримали делегати м.Ужгорода? Хоча це питання можна поставити по-іншому: чи всі футбольні люди Ужгорода інспектують матчі обласного рівня? Чи не випустили когось ненароком із відомих у минулому футболістів, тренерів, арбітрів, організаторів? Чи не занижено показник для іршавчан? Професійний футбол України сьогодні інспектують Михайло Митровський – Ужгород, Віктор Наскалов, Василь Козик – Мукачево, Іван Кувік – Ужгородський р-н, Василь Попович та Іван Староста – Іршавський р-н.

А зараз спробуємо розібратися хто є хто серед делегатів ФФЗ.

Делегати Мукачева.

Віктор Наскалов інспектував 17 матчів чемпіонату й першості області. Найчастіше йому траплялися команди «Середнє» – 5 разів, «Поляна», «Карпати» (Воловець), «Бийгань» – по 3 рази, «Дийдо», «Вишково», «Боржава», «Севлюш» – по 2 рази. Найчастіше делегата Наскалова можна було побачити на стадіонах Середнього, Поляни та Бийгані – по 2 рази. У цьому сезоні мукачівець не відвідував стадіони Косівської Поляни, Ясіня, Рахова, В.Бичкова, Дубового, Вільхівців, Б.Церкви, Копані, В.Березного, Перечина, Пийтерфолво, Ракошина, Золотарева, Баранинців, Худльова, Чопа.

Василь Козик був делегатом ФФЗ на 22 поєдинках обласного рівня. Найчастіше мукачівець зустрічався з командами «Бужора» – 5 разів, «Поляна» – 4, «Вишково», «Бийгані», «Дийдо», «Витязь», «Севлюш» – по 3, «Оболонь», «Карпати» (В.Коропець) та «Карпати» (Воловець) – по 2 рази. Василь Козик був присутній на стадіонах Іршави – 3 рази, Воловця, Дийдо, Вишкова, Концгазо, Поляни – по 2 рази. Не отримував призначення делегат у Ясіня, Рахів, Косівську Поляну, Терново, Б.Церкву, Золотарево, В,Бичків, В.Березний, Чоп, Сільце, Довге, Ракошино, Баранинці, Худльово.

Георгій Жбора інспектував 21 поєдинок. Найчастіше зустрічався з командами «Оболонь» – 5, «Дийдо», «Середнє» «Витязь», «Сільце», «Вільхівці» – по 3, «Бийгань», «Карпати» (Рахів), «Поляна», «Боржава» – по 2 рази. Це матчі на стадіонах Вільхівців, Середнього, Сільця, Виноградова – по 2 рази. Не отримував призначення мукачівець у Косівську Поляну, Дубове, Терново, Чоп, Золотарево, В.Березний, Перечин, Худльово, Іршаву, Баранинці, Копаню.

Іван Кампов був делегатом ФФЗ на 20 поєдинках. Найбільше Іван Андрійович зустрічався з ФК «Копаня» – 5, «Бийгань», «Севлюш», «Ялинка» – по 3, «Дийдо», «Сокіл», «Вишково», «Бужора» – по 2 рази. Найчастіше отримував призначення в Копаню – 5, В.Бийгань, В.Бичків, Дийдо – по 2 рази. Жодного разу не інспектував матчі в Косівській Поляні, Ясінях, Поляні, Тернові, Б.Церкві, Вільхівцях, Рахові, Сільці, Худльові, Баранинцях, Чопі, Золотареві.

Якщо четверо мукачівців майже не виїжджали на матчі Східної зони, то Георгій Жіга левову частку інспектував саме і східному регіоні краю. Він був делегатом у 23 поєдинках. (Цікаво. У чемпіонаті області був 21 тур, у першості – 22 тури. Як деякі делегати отримали 23 гри?). Найчастіше мукачівець зустрічався з командами «Бичків» – 5, «Карпати» (Рахів), «Вікторія», «Говерла», «Петрово», «Вишково» – по 3, «Карпати» (Дубове), «Витязь», «Карпати» (В.Коропець) – по 2 рази. Георгій Жіга інспектував у Рахові – 3, Ясінях, Кос. Поляні, Б.Церкві, В.Бичкові, Концгазо – по 2 рази. Жодного разу не отримував призначення в Середнє, Поляну, Довге, Виноградово, Хуст, В.Березний, Перечин, Чоп, Сільце, Худльово, Баранинці.

Вахтанг Карібов був делегатом на 16 матчах. Найчастіше інспектував команди «Сільце» – 4, «Вишково» – 3, «Карпати» (Перечин), «Петрово», «Старт», «Карпати» (В.Коропець), Ракошино – по 2 рази. Найбільшу кількість разів був присутній на стадіонах Вишкова, Ракошина, Пийтерфолво – по 2 рази. Жодного разу Вахтанг Карібов не інспектував у В.Бийгані, Дийдо, Середньому, Поляні, Хусті, Виноградові, Іршаві, Довгому, Кос. Поляні, Дубовому, Тернові, Концгазо, Баранинцях, Чопі, Худльові. Якщо давати характеристику делегатам Мукачева, то слід віддати належне професійності практично кожному з них. Віктор Наскалов і Василь Козик – провідні футбольні арбітри області, кілька років інспектують матчі Прем’єр-ліги країни. Георгій Жіга та Вахтанг Карібов – добре відомі футболісти, які пройшли хорошу школу команди майстрів. У футболі вони знають усе. Георгій Жбора та Іван Кампов, можливо, раніше не були дуже відомі у футбольних колах, але останнє десятиріччя плідно працюють у ФФЗ і зарекомендували себе з найкращого боку. Можливо, вони в чомусь і програють першим чотирьом, але тільки не у бажанні працювати на благо футболу краю.

Місто Ужгород представлено п’ятьма делегатами. На жаль, тут обласний центр сильно здав позиції. Заміни Онуферу, Теметєву, Пфайферу, Буркалу, Гаваші, Сербайлу, Л.Качуру на даний час нема. Правда, поза футболом знаходяться Войтко, Маєревич, Токарєв, Бобаль, Дуло, які мають хорошу школу й раніше інспектували. Може, слід попрацювати з ними? В Ужгороді, як і в Мукачеві, Хусті, Тячеві, Рахові є футбольні люди, але з ними потрібно працювати.

Михайло Митровський був делегатом на 20 поєдинках. Найчастіше Михайло Іванович у чемпіонаті й першості зустрічався з «Віолою» – 5, «Березним» – 4, «Витязем», «Севлюшем», «Карпатами» (Перечин) – по 3, «Сільцем», «Бийганю» – по 2 рази. Найчастіше інспектував матчі на стадіонах Худльова – 4, Перечина, Севлюша, Кінчеша – по 2 рази. Не інспектував ужгородець у Поляні, Хусті, Іршаві, Довгому, Ясінях, Рахові, Б.Церкві, Золотареві, Пийтерфолво, В.Копані, Кос. Поляні, В.Бичкові.

Йосип Шитєв інспектував 19 матчів. Більше всього зустрічався з «Вікторією», «Баранинцями» – по 3, «Кісвою», «Карпатами» (В.Коропець), «Березним», ДЮФК «Мукачево», «Боржава», «Копаня» – по 2 рази. Найбільше інспектувань припало на Б.Церкву, В.Копаню, Баранинці. Жодного матчу Йосип Шитєв не інспектував у Поляні, Хусті, Виноградові, Іршаві, Ясінях, Рахові, Воловцю, Дідові, Чопі, Петрові, Вишкові, Перечині, Тернові.

Федір Варга в чемпіонаті та першості області інспектував 17 поєдинків. Найчастіше він зустрічався з командами «Копаня», «Березний» – по 4, «Віола», «Карпати» (Рахів) – по 3, «Локомотив», «Севлюш», «Говерла» – по 2 рази. Федір Золтанович інспектував на стадіонах В.Березного – 3, Кінчеша, Рахова, Худльова, Ясінях – по 2 рази. Не отримував призначення в Дубове, В.Бичків, Чоп, Вишково, В.Бийгань, Дідово, Сільце, В.Копаню, Середнє, Поляну, Оболонь, Воловець, Мукачево, Концгазо.

Анатолій Плєханов інспектував 23 поєдинки. Найчастіше зустрічався з командами «Ракошино» – 5, «Сокіл» – 4, «Березний», «Терново», «Старт» – по 3, «Локомотив», «Вільхівці», «Витязь» – по 2 рази. На стадіонах В.Березного, Анатолій Михайлович інспектував 3 рази, Ракошина, Чопа, Тернова – по 2. Жодного разу ужгородець у цьому сезоні не інспектував на стадіонах В.Бийгані, Дідова, Хуста, Петрова, Дубового, Концгазо, Іршави, Сільця, Довгого, Вільхівців, Рахова.

Віктор Качур у цьому сезоні інспектував 12 поєдинків. Найчастіше зустрічався з «Ракошином», «Локомотивом» – по 3, «Карпатами» (В.Коропець), «Сільцем», «Оболонню» – по 2 рази. Два рази Віктор Качур інспектував на стадіоні м.Чоп. Не отримував ужгородець призначення у Вишково, Дідово, Вільхівці, Петрово, Ясіня, рахів, Концгазо, В.Копаню, Баранинці, Воловець, Іршаву, Довге, Виноградово, Терново.

Ф.Варга, М.Митровський, Й.Шитєв – у минулому чудові арбітри. Ф.Варга, як футболіст, грав у вищій і другій лігах радянського футболу. Й.Шитєв уже понад 20 років працює відповідальним секретарем ФФЗ, М.Митровський – делегат Прем’єр-ліги України. Це еліта інспекторського комітету Закарпаття. А.Плеханов – чудовий спортивний організатор, якого знають і поважають у кожному куточку краю. У тонкощах футболу він програє першим трьом, але відпрацював сезон без жодного зауваження. Віктор Качур, голова федерації футболу м.Ужгород. Його найбільший вклад – створення Ліги чемпіонів Закарпаття, Східної і Західної Першої ліги області. Він зарекомендував себе чудовим організатором. Не зрозуміло тоді, чому ці футбольні люди отримують призначення у В.Березний, Косівську Поляну, Кінчеш, Худльово, Терново, В.Бичків, Ракошино, Перечин, а не, наприклад, у В.Бийгань, Дідово, Вільхівці, Вишково, Концгазо, Пийтерфолво або Поляну, Середнє, Виноградово, Хуст?

Свалявський район у чемпіонаті та першості був представлений 2 делегатами. Георгій Куля – аксакал, найстаріший за віком делегат області, а також добре відомий у минулому голкіпер Сваляви Семен Головнич. Поважні люди, питань нема. Але чи настільки, щоб інспектувати найбільше ігор у чемпіонаті і першості? Більше за Наскалова, Козика, Поповича, Старосту, Кувіка, Митровського. Це делегати ФФУ, тут можна зрозуміти, але є Ф.Варга, Й.Шитєв, В.Карібов. Без коментарів.

Георгій Куля інспектував 23 поєдинки. Найчастіше він зустрічався з «Карпатами» (Дубове), «Карпатами» (В.Коропець) – по 5, «Дийдо», «Кісва» – по 4, «Вишково», «Терново» – по 3, «Петрово», «Сокіл», «Бийгань», «Карпати» (Рахів), «Локомотив» – по 2 рази. Інспектував 4 рази на стадіоні В.Коропця, 3 – Дідова, по 2 рази – в Дубовому, Чопі, Косівській Поляні, Рахові. Жодного разу свалявець не отримував призначення в Ясіня, В.Березний, Середнє, Поляну, Виноградово, Хуст, Довге, Іршаву, Мукачево, Воловець, Концгазо, Ракошино.

Семен Головнич інспектував 20 поєдинків. Найчастіше зустрічався із «Вікторією» – 5, «Терновом» – 4, «Карпатами» (Перечин) – 3, «Севлюшем», «Баранинцями», «Соколом», «Боржавою», «Копанею», «Карпатами» (Дубове) – по 2 рази. Найбільшу кількість разів інспектував у Тернові – 4, В.Копані, Довгому, Кінчеші – по 2 рази. Жодного разу свалявець не призначався у В.Бийгань, Дідово, Вишково, Пийтерфолво, Концгазо, Середнє, Воловець, Іршаву, Ясіня, Рахів, Мукачево, Худльово. Якщо у Г.Кулі матчі чергуються («хлібні» місця, потім звичайний матч чемпіонату чи першості), то С.Головнич чесно інспектував команди, які грали футбол.

Ужгородський р-н представляли Іван Головко та Іван Кувік. Обидва футбол знають досконало, були футбольними арбітрами професійного рівня. Іван Головко довгий період очолював федерація футболу Ужгородського р-ну, багато років очолює відділ молоді і спорту РДА. Іван Кувік – делегат ФФУ.

Іван Головко інспектував 22 поєдинки. Найчастіше зустрічався з ДЮФК «Мукачево», «Баранинцями», «Карпатами», «Воловцем» – по 4, «Оболонню», «Боржавою» – по 3, «Соколом», «Витязем», «Карпатами» (В.Коропець), «Віолою», «Карпатами» (Перечин) – по 2 рази. По 3 рази Іван Головко інспектував на стадіонах Довгого й Баранинців, по 2 – Мукачева та Перечина. Не отримував призначення у Ясіня, Рахів, Дубове, В.Бичків, Петрово, Терново, Б.Церкву, Іршаву, Виноградово, Хуст, Ракошино, Чоп.

Іван Кувік інспектував 21 поєдинок. Найчастіше він зустрічався з командами «Карпати» (Рахів), «Вікторія», «Говерла» – по 4, «Кісва» – 3, «Петрово», «Терново», «Карпати» (Перечин), «Ракошино», «Дийдо» – по 2 рази. Інспектував на стадіонах Б.Церкви, Ясіня – по 3, Рахова – 2 рази. Жодного разу не отримував призначення у В.Бийгань, Поляну, Хуст, Виноградово, Середнє, Довге, Воловець, Сільце, Худльово, Терново, Вільхівці. Делегати з Ужгородського району відпрацювали на совість. Це професіонали, і цим сказано все.

Іршавський р-н делегував інспектувати матчі обласного чемпіонату досвідчених фахівців Василя Поповича та Івана Старосту – делегатів ФФУ. Обидва в минулому високопрофесійні арбітри, які багато років обслуговували чемпіонат України.

Василь Попович інспектував у чемпіонаті й першості області 7 поєдинків. По два рази Василь Миколайович зустрічався з «Оболонню», «Кісвою», «Середнім». Не був у більшості міст і сіл області. Чому тільки 7 матчів інспектував один із кращих фахівців краю? Ми не знаємо.

Іван Староста інспектував 21 поєдинок. Найчастіше іршавчанин зустрічався зі «Стартом» – 7 (можливо, і прописку вже зробили у паспорті як жителю Золотарева?), «Говерлою», «Карпатами» (Дубове) – по 4, «Копанею», «Ялинкою», «Вільхівцями», «Кісвою», «Терновим», «Петровом», «Карпатами» (Перечин) – по 2 рази. Найбільше разів інспектував у Золотареві – 3 рази, Дубовому, В.Бичкові, Тернові, Перечині. Жодного разу він не отримував призначення в В.Бийгань, Дідово, Вишково, Довге, Іршаву, Поляну, Чоп, Рахів, В.Березний, Сільце, Ракошино, Баранинці, Худльово. Цікаво, чим не догодили іршавчани інспекторському комітету? Ними, фактично, закривали всі дірки.

Крім Поповича та Старости не балував інспекторський комітет Карібова, Шитєва, Качура, Митровського, Головнича, Варгу, Кувіка, які закривали матчі, які чомусь не були не до душі частині делегатів.

Воловеччину в інспекторському корпусі представляв Михайло Ряшко – людина, без сумніву, спортивна, заслужена (але до нього, як до дитячого тренера, були зауваження). Михайло Михайлович інспектував 19 поєдинків. Найчастіше воловчанин зустрічався з «Локомотивом» – 5, ДЮФК «Мукачево», «Баранинцями», «Ракошином» – по 3, «Вільхівцями», «Дийдо», «Поляною», «Бужорою», «Сільцем», «Карпатами» (В.Коропець) – по 2 рази. По 3 матчі інспектував на стадіонах Чопа, Ракошина, по 2 рази відвідував Поляну, Вільхівці, Сільце. Жодного разу не отримував призначення в Рахів, Ясіня, В.Бийгань, Дідово, Баранинці, Худльово, В.Березний, Перечин, Хуст, Концгазо, Довге, Середнє, Терново, Дубове, Петрово. Нарікань на роботу делегата Михайла Ряшка не було. Можемо говорити, що представник Воловеччини з обов’язками впорався.

Хустщина в інспекторському комітеті була представлена Ромео Буковецьким. Це досвідчений делегат, який не перший рік в обласному футболі. Крім того, він знаний в області футбольний арбітр, за плечима якого не один десяток відповідальних поєдинків обласного рівня. Із червня Ромео Буковецький перейшов на роботу в хустську «Оболонь». Шкода, що інспекторський комітет втратив досвідченого делегата, але, можливо, від цього виграв хустський і обласний футбол у цілому.

Які висновки напрошуються стосовно роботи делегатів на матчах чемпіонату й першості області? Оцінка – задовільна, а, точніше, хороша. Усі делегати добре виконували обов’язки. Вони в більшості випадків ерудовані, добре підготовлені, досконало знають тонкощі футболу. До недоліків, хоча, можливо, вони такими не є (на мою думку. –Прим. авт.) відноситься представництво інспекторів ФФЗ. Не задіяні регіони Міжгір’я, Тячів, Хуст, Рахів, Перечин, В.Березний, Берегово, Виноградово, Чоп.

У арбітрів призначення на матчі визначається сліпим жеребом. Із цим згодилися і Рада президентів, і ФФЗ. Ця методика себе оправдала. З делегатами складніше. Сліпий жереб тут не підходить, а з призначеннями виникають питання. Наприклад, Віктор Наскалов, Василь Козик, Георгій Жбора, Іван Кампов, Георгій Куля інспектували матчі за участі «Бийгані» та «Дийдо» 27 разів, а всі інші 14 делегатів зустрічалися в сезоні з цими клубами всього 17 разів. Мимоволі виникають запитання. Або візьмемо «Вишково». Шість делегатів Мукачева інспектували матчі цієї команди 14 разів. Георгій Куля інспектував цю команду 3 рази, а всі інші 12 делегатів зустрічалися з клубом тільки 5 разів. П’ять делегатів із Ужгорода інспектували «Вишково» всього два рази. Тут теж виникають питання. Розподіл серед делегатів був завжди, але за рівнем. Делегати ФФУ завжди інспектували матчі лідерів вищої ліги й першої ліги. Їх авторитет викликав довіру граючих команд. Друга категорія делегатів – це ті, які перевірені горнилом чемпіонату й першості. Вони інспектували команди золотої середини. Велика відповідальність лягає саме на цих делегатів, бо матчі й атмосфера навколо них дуже непроста. Третя категорія – це початківці, які отримували призначення на матчі лідерів із аутсайдерами. Тут все зрозуміло: є школа, і її потрібно пройти. На жаль, у цьому сезоні поділ делегатів було зроблено на лояльних і нелояльних. Одні зустрічалися з «Бийганю», «Дийдо», «Вишково», «Концгазо», «Вільхівцями», інших можна було прописувати у Золотареві, Кобилецькій Поляні, Тернові, Кінчеші, В.Березному. Це у корені неправильний підхід (хоча з якої дзвіниці дивитися на це все).

Ще один нюанс, про який у згадувалося вище. ФФЗ отримує неповну інформацію з матчів, бо інспектори й бригада арбітрів – з одного міста. Не кажу про зговір, але часто делегати закривають очі на помилки арбітрів або в неповному обсязі подають інформацію про нештатні ситуації, які виникають навколо окремих ігор, що заважає прийняти правильне рішення. Цю практику потрібно змінювати, бо вона шкодить самому футболу. Делегат – незалежна особистість, і його дії та помисли мають бути спрямовані на покращення авторитету ФФЗ та дотримання, без винятку всіх, Регламенту.

Стосовно голови інспекторського комітету ФФЗ Віктора Наскалова. Віктор Борисович – серйозний і висококласний фахівець. Він був футболістом хорошого рівня, добре враження справляв як арбітр. Делегат ФФУ. Член комітету ФФУ. Уже вісім років Віктор Борисович трудиться заступником голови ФФЗ. Він людина грамотна, яка звикла до дисципліни, тим більше, що голова ФФЗ Михайло Ланьо та перший заступник голови Іван Дуран не терплять навколофутбольних діянь. Вони обидва прибічники чистого футболу. Саме завдяки їм на Закарпатті футбол перебуває на високому рівні. Віктор Наскалов часто інспектує матчі Прем’єр-ліги, тож у п’ятницю-неділю перебуває за межами області і не завжди може контролювати цей процес або, можливо, його не завжди правильно інформують. Делегатів призначають після призначення арбітрів. Жеребкування арбітрів відбувається в п’ятницю в обід. Зрозуміло, що процедура призначення переноситься на післяобідній час. Також може бути заміна у зв’язку з хворобою чи іншими непередбачуваними обставинами. Прийняття рішення лягає на інспекторський комітет. Можливо, хтось із членів комітету подає не завжди правдиву інформацію або є зацікавленою стороною. У всякому разі, до самого призначення є серйозні запитання. Голова комітету Віктор Наскалов розбереться в цих питаннях. У всякому разі такі непорозуміння не повинні мати місце в роботі ФФЗ.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1093 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: