Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Дийда - чемпіон Зимової першості Закарпаття 2015 (ФОТО)
18:06
Дийда - чемпіон Зимової першості Закарпаття 2015 (ФОТО)
У фіналі Зимової першості Закарпаття вболівальники не побачили голів, а у післяматчевій лотереї фартовішими були берегівчани.

У фіналі Зимової першості Закарпаття вболівальники не побачили голів, а у післяматчевій лотереї фартовішими були берегівчани.

Чудова футбольна погода і відмінний газон стадіону «Локомотив» чекав на цьогорічних фіналістів Зимової першості. Ще одним важливим футбольним фактором стала вболівальницька торсида з Дідова, яка не замовкала впродовж всього матчу і несамовито підтримувала своїх улюбленців під акомпанемент духових та ударних інструментів.

З перших хвилин матчу постаралися активно стартувати підопічні Гіді. Вже на другій хвилині синьо-білі були дуже близькими до голу. Ференц Барта завдав прицільного удару з 25 метрів та за Ужгород зіграла хрестовина воріт.

І все ж перевага поступово переходило до номінальних господарів. Вони намагалися домогтися потрібного результату на класі. Підопічні Іваниці збільшували контроль над м’ячем та нарощували тиск по всій ширині поля. Господарі планомірно пресингували опонентів, проте створити що-небудь небезпечне біля воріт Славіка їм вдавалося далеко не так часто, як хотілося б їхнім вболівальникам. Гості компактно зустрічали суперника на своїй половині поля, часто застосовуючи тактику дрібного фолу.

Напівмомент ужгородці самі створили біля своїх воріт, коли Шукаль і Лютнянський не розібрались хто має вибити круглого і Юрій під тиском Розмана спочатку перекинув м’яч через свого голкіпера, а вже потім, за декілька метрів від лінії воріт, виніс подалі.

В середині тайму команди обмінялись потенційними нагодами для призначення пенальті. Та в обох випадках, зіткненні Кеменя з Смокоровським в штрафній господарів та коли м’яч потрапив у руку вже лежачого захисника Дийди, арбітр матчу був незворушний. До кінця першої половини зустрічі можна згадати лише удар Бундаша з середньої відстані в руки Славіку.

В другому таймі Ужгород й надалі збільшував тиск берегівчан на їхній половині поля. При цьому захисники зелено-червоних розташовувалися на полі досить високо, піддаючись ризику бути спійманими на контратаці, але у гостей практично не випадало таких можливостей. Гравцям зі столиці не вдавалося розгойдати щільну оборону гостей - занадто передбачувано атакували підопічні Іваниці. Дийді, граючи з одним нападником Розманом, дуже рідко вдавалось зачепитись за м’яч на чужій половині поля. Все на що вони спромоглися, це удар Гобі Кеменя, який пройшов трохи вище воріт.

Коуч ужгородців, бачачи, що ситуація особливо не змінюється, прийняв рішення випускати гравців атакуючої групи. Одна із таких замін могла стати ефектиною, якби Скунзяк був більш холоднокровним. На 65-ій хвилині Іван прийнявши м’яч з розвороту пробивав з 14 метрів, але його удар Славік забрав. Останній перспективний момент трапився в самій кінцівці гри, коли Трухан закидував Скунзяку на хід, Береш намагався перервати передачу, але не вдало. Іван вибігав на самотнього воротаря та Береш виправився і наздогнавши нападника в підкаті врятував команду від вірного голу.

У підсумку команди так і не зуміли відзначитися чимось результативним.

Далі слідували післяматчеві пенальті. Вже з першого удару ужгородці були у ролі наздоганяючих, Скунзяк не зміг переграти Славіка. У Дідова всі гравці пробивали точно і сильно. Лише одного разу Лютнянський практично відбив м’яч, але круглий все рівно влетів у сітку. Юрій Славік зумів взяти ще один удар суперника з одинадцятиметрової позначки. А удар Роберта Давида встановив крапку у визначенні переможця зимової першості Закарпаття.

Тож зимовий кубок, завдяки самовідданій грі в обороні всієї команди та надійній грі Юрія Славіка, якого було визнано кращим у складі гостей, їде у Дідово.


Арбітр – Вадим Запрутняк
Асистенти – Петро Котубей, Сергій Наскалов
Делегат ФФЗ – Георгій Жбора

М. Чоп, стадіон «Локомотив». Глядачів 700

ФК Ужгород – ФК Дийда 0:0 (2:4 по пен.)

Ужгород: Мирослав Лютнянський, Роберт Смокоровський, Василь Куделко, Юрій Шукаль, Віктор Чумак, Юрій Віщак, Ігор Вагін, Юрій Тома, Олексій Хоменко, Іван Бандурович, Мирослав Бундаш.
На зміну виходили: Ковчар, Скунзяк, Гулович, Трухан.
Тренер: Іваниця М.М.

Дийдо: Юрій Славік, Роланд Антал, Юрій Береш, Юрій Кохан, Іван Ковач, Габор Кемень, Михайло Куцкір, Чобо Кемень, Роланд Качов, Ференц Барта, Олександр Розман.
На заміну виходили: Парада, Давид.
Тренер: Гіді І.

Тарас Галушка

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1334 | Додав: lobda | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 1
1 Вова  
0
ого :))) Дідово молодці...Береша Юру нашого  та Юру Кохана з перемогою !!!!! Молодці... але Ужгород з цим складом буде  явно  фаворитом  в кубку  області та чемпіонаті.

الاسم *:
Email *:
كود *: