Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Дийдо» - «Ужгород»: футбольне дежавю?
15:58
«Дийдо» - «Ужгород»: футбольне дежавю?
Підопічні Іштвана Гіді громлять «Вільхівці».

Підопічні Іштвана Гіді громлять «Вільхівці».

Другий півфінал знову без інтриги. Проваливши домашній матч, вільхівецькі футболісти на Берегівщину приїхали хіба-що провести тренування перед стартом чемпіонату. Але вже честь їм і хвала – приїхали. Щоправда, думав, хоч на трохи вистачить захисту гостей. Не вистачило.

Друга хвилина зустрічі і перший гол. Правильно, у ворота «Вільхівців». Дебютантом взяття воріт у сьогоднішньому матчі став Віктор Парада. Останній замкнув головою подачу зправа. 1:0. На 10 хвилині «Дийдо» подвоїло перевагу. Віч-на-віч з голкіпером вийшов Роберт Давід. Здавалося б, довго думав, щось вигадував, але все ж довів справу до логічного завершення. Роберт обіграв голкіпера, запитав куди пробити і вцідив уже в порожні ворота. 2:0. Мені на мить навіть шкода стало водночас президента і тренера гостей, поважного Михайла Цірика. Та лишень на мить, бо після неї на табло горіли 2:1. Досвідчений Артур Апіян зі штрафного, до воріт так метрів з 30, вцілив у ближню дев’ятку воріт Юрія Славіка.

«Вільхівці» трохи ожили. І навіть не трохи. На 26 хвилині знову Апіян змушує Славіка виймати м’яч із сітки власних воріт. Артур отримав пас і наніс невідпорного удару метрів із 16, м’яч після рикошету від Володимира Дербака підступно влітає в нижній кут. 2:2. Інтрига відновлена? Не думаю. Адже, нагадаю, вдома сьогоднішні аутсайдери поступились 1:4. Себто вигравати потрібно з різницею в 3 або більше голів. А в Дідові це надскладно, я б сказав навіть ірреально. Команда Гіді усвідомила, що їх суперник приїхав як мінімум за перемогою престижу, тож додала у швидкості. В іменитого коуча ще й іменини на цьому тижні були. Тому подарунок дийдівські футболісти повинні вручити ще на полі. Зі святом Вас, пане Іштване.

Перший тайм підходив до завершення, але ніби алогічного, враховуючи результат попереднього протистояння. І ось нарешті. 36 хвилина зустрічі і захисник команди гостей вирішив випробувати на міцність футболку Олександра Розмана. І було це у власному штрафному. Рефері Назар Дьордь поруч. Справедливе пенальті реалізовує сам потерпілий. Потужний удар нападник і м’яч ледь сітку не прорвав. 3:2. Через три хвилини уже два гравці «Вільхівців» вийшли на свіданку з Юрієм Славіком. І в нашому матчі знову нічия. Відзначився Володимир Дербак.На 45 хвилині у штрафному гостей голкіпер розважив глядачів добряче. Він ніяк не міг зафіксувати м’яч в руках. На 48 хвилині «Дийдо» вчетверте виходить вперед . Цього разу відзначився Юрій Береш. Захисник головою замкнув подачу із кутового. Ще через дві Олександр Розман залишає захисників за спиною і чомусь спішить з ударом. Треба було обігрувати самотнього голкіпера. М’яч пройшов повз стійку. У перерві Михайло Цірик знімає Апіяна, точніше Артур саме іде з поля. Мовляв, до першого матчу із «Терновом» готуватись потрібно. Я зрозумів, підопічні Гіді усе ж подарунок тренеру зроблять.

На 54 хвилині на удар з вигідної позиції наважився Іван Ковач. Точності забракло. «Дийдо» повністю забрало ініціативу до власних ніг. Головне, аби рахунок не перейшов межі першого десятка. 65 хвилинка зустрічі і я був певен, на табло знову паритет. Два гравці «Вільхівців» не зуміли обіграти голкіпера. Страж воріт спочатку удар парирував, згодом супроводжував поглядом політ м’яча над поперечиною. Друге пенальті було на 70 хвилині. Давід отримав хороший пас по центру штрафної і захисники вдруге хотіли порвати екіпірування команди господарів. Олександр Розман безкомпромісно забиває 5 гол. Ще через 6 хвилин «Дийдо» дивом не збільшує перевагу. З кількох метрів Роберт Давід не зумів обіграти голкіпера. На 83 той же Роберт з убивчої позиції не влучає у ворота.

10 травня – фінал кубка області. «Дийдо» - «Ужгород»: футбольне дежавю? Щось схоже. Берегівчани - на куражі. Ужгородці – реваншуватимуть. У будь-якому випадку буде весело. Ціна помилки у постдень Перемоги буде дуже великою…


Стадіон Дийдо – оцінка 4
250 вболівальників

Арбітри: Назар Дьордь – рефері
Ян Рогач – 1-ий асистент
Еміл Головей – 2-ий асистент
Михайло Митровський – делегат матчу

«Дийдо» - «Вільхівці» 5:3

Голи: Віктор Парада (2), Роберт Давід (10), Олександр Розман (36, 70+), Юрій Береш (48) – Артур Апіян (15), Володимир Дербак (26, 39).

Віталій Біровчак

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1119 | Додав: lobda | Рейтинг: 4.8/5
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: